Pomočnik/ica kuharja/ice

Informacije

Alenka Rezar, 041 606 268, 01 23 444 08, alenka.rezar@cene-stupar.si

Priprave za pridobitev NPK pomočnik/pomočnica kuharja/kuharice

Komu je usposabljanje namenjeno?

Priprave za pridobitev certifikata NPK pomočnik/pomočnica kuharja so namenjene vsem, ki bi se želeli usposobiti za izvajanje pomoči v kuhinjah in tistim, ki bi radi pridobili certifikata NPK pomočnik/pomočnica kuharja/kuharice. Program priprav zajema vsebine Kataloga strokovnih znanj in spretnosti za pridobitev nacionalnih poklicnih kvalifikacij.

Vsebina, termini in lokacija izvajanja

Program obsega 72 ur, in sicer 32 ur teoretičnega dela in 40 ur praktičnega dela.

Vsebina programa:

  • čiščenje živil,
  • priprava živil za hladne začetne jedi,
  • priprava živil za tople začetne jedi,
  • priprava juh, jušnih zakuh, vložkov, enolončnic,
  • priprava prilog,
  • priprava zelenjavnih jedi,
  • priprava solat,
  • priprava preprostih sladic,
  • priprava servirne posode,
  • priprava hitre hrane,
  • priprava pic,
  • higiena in urejenost kuhinje.

Usposabljanje bo potekalo dvakrat na teden v popoldanskem času, na Kališnikovem trgu 12, Ljubljana. Izvajali ga bodo predavatelji z bogatimi izkušnjami..

Kako pridobiti poklicno kvalifikacijo?

Če želite pridobiti certifikat NPK pomočnik/pomočnica kuharja/kuharice morate izpolnjevati naslednje pogoje:

  • Opravljena osnovnošolska obveznost, 

  • Zdravniško potrdilo, s katerim dokaže, da ni zdravstvenih ovir za pridobitev poklicne kvalifikacije

Katalog strokovnih znanj in spretnosti

Prijave in informacije

V času uradnih ur na sedežu zavoda CENE ŠTUPAR – Center za izobraževanje Ljubljana
Linhartova 13, 1000 Ljubljana
ali
z elektronsko prijavo na: info@cene-stupar.si

Prijave zbiramo do zasedbe prostih mest. Skrajni rok za morebitno odjavo je 3 dni pred začetkom usposabljanja.