OPEN DOORS konferenca o delitveni ekonomiji

14.02.2018 08:00

Tehnološki park Ljubljana skupaj z Javnim zavodom Cene Štupar – Center za izobraževanje Ljubljana vabi na open DOORS konferenco o delitveni ekonomiji, ki bo v sredo, 14. februarja 2018, v Kinu Šiška.

Tehnološki park Ljubljana skupaj z Javnim zavodom Cene Štupar – Center za izobraževanje Ljubljana vabi na open DOORS konferenco o delitveni ekonomiji, ki bo v sredo, 14. februarja 2018, v Kinu Šiška.

 

Tehnološki park Ljubljana d.o.o. je slovenski partner transnacionalnega projekta openDOORS (financiranega iz programa Interreg Mediteran). Cilj projekta, ki ga razvija skupaj z Javnim zavodom Cene Štupar – Center za izobraževanje Ljubljana, je vzpostaviti učinkovito mednarodno mrežo akterjev, ki bodo spodbujali razvoj področja delitvene ekonomije in njenega prepoznavanja kot spodbujevalca regionalnega in lokalnega razvoja.

 

Delitvena (sharing) ekonomija je nov družbenoekonomski/socialnoekonomski sistem s ključnimi atributi, kot so skupna uporaba, menjava, izmenjava, kolektivno nakupovanje, skupna potrošnja, deljeno lastništvo, delitev enakih vrednot ter črpanje iz množice, odprtih virov in dostopnih podatkov. Na pobudo uporabnikov, organizacij in podjetij se kot spontan odgovor na globalno krizo in kot rešitev na teritorialne infrastrukturne pomanjkljivosti širi po vsem svetu. Evropska komisija njen dolgoročni potencial ocenjuje že na več kot 500 milijard EUR, medtem ko naj bi vrednost delitvene ekonomije do 2020 na Kitajskem dosegla že več kot 10 % BDP, v njej pa naj bi bilo zaposlenih več kot 5,5 odstotka delovno aktivnega prebivalstva.

 

Tudi v Sloveniji se delitvena ekonomija vse bolj pospešeno razvija, hkrati pa je za njeno večjo razpršenost potrebna integracija z državnimi regulativami, zato je smiselno, da to postane ena izmed prednostnih nalog vseh deležnikov v prihodnosti.

 

Na različnih panelih, delavnicah in okroglih mizah bodo različni strokovnjaki iz vse Slovenije in tujine osvetlili prednosti ter izzive s področja delitvene ekonomije.

 

Konferenca bo:

  • predstavila področje in obseg delitvene ekonomije v Sloveniji,
  • osvetlila pregled in potrebe deležnikov, ki delujejo na področju sektorja socialne ekonomije,
  • osvetlila nekatera pomembna vprašanja o prihodnosti in izzivih delitvene ekonomije,
  • predstavila stanje in deležnike njihovih izdelkov/storitev ter primere dobrih praks slovenskega ekosistema delitvene ekonomije,
  • predstavila odmevnejše projekte dobrih praks prenosa idej delitvene ekonomije v podjetništvo in industrijo,
  • prikazala možnosti za interakcijo med posameznimi deležniki in sodobnimi tehnologijami,
  • okrepila izmenjavo inovativnih praks in uspešnih politik socialne ekonomije med Slovenijo in sredozemskimi državami ter
  • osvetlila potrebe in dobre prakse s področja zakonodaje.

Program konference, prijavnico in dodatne informacije o investicijskem forumu najdete tukaj.

 

Udeležba na konferenci in forumu je brezplačna, vključno z organiziranim kosilom.

 

Število mest je omejeno, prijave sprejemajo do 12. 2. 2018.

 

Vabljeni!

 

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih