SLAVNOSTNA OTVORITEV NOVIH PROSTOROV

V torek, 14. 5. 2019 smo ob 11. uri slavnostno otvorili nove prostore Javnega zavoda Cene Štupar - Centra za izobraževanje Ljubljana. Otvorila sta jih župan Mestne občine Ljubljana, g. Zoran Janković ter direktor Cene Štupar - CILJ, g. Bojan Hajdinjak.

S koncem aprila je Javni zavod Cene Štupar – Center za izobraževanje Ljubljana zapustil prostore na Linhartovi 13 in na Vojkovi 1 ter dobil povsem nove prostore na Šmartinski 134a v Ljubljani. V novih prostorih bo še več možnosti za izobraževanje odraslih, saj poleg klasičnih učilnic ponujamo tudi veliko profesionalno šolsko kuhinjo, prostor za druženje, učilnico za skupno učenje otrok in staršev skupaj z igralnico za otroke, dve plesno telovadni dvorani ter računalniški učilnici. V prostorih je na voljo tudi prostor za druženje, ki deluje v okviru Večgeneracijskega centra Ljubljana – N'šPlac. Profesionalna kuhinja nudi možnost izobraževanj za srednješolske programe in Nacionalne poklicne kvalifikacije, možnost pa bodo dobili tudi kulinarični večeri, barmanski tečaji in ostala druženja. Učilnice so opremljene z najnovejšo tehnologijo, interaktivnimi tablami, pametnimi projektorji in računalniki.

 

Otvoritve so se poleg predstavnikov Mestne občine Ljubljana udeležili tudi predstavniki ministrstev, Zavoda za zaposlovanje, različne nevladne organizacije ter ostala podjetja, s katerimi Cene Štupar - CILJ sodeluje.

 

Ob otvoritvi je župan Zoran Janković predvsem pozdravil medgeneracijsko povezovanje, ki ga Cene Štupar – CILJ omogoča svojim udeležencem in tako krepi vezi med generacijami in povečuje medsebojno sožitje in razumevanje. Poudaril je, da so novi prostori dokaz trdega dela in sodelovanja, ki se kaže v uspehu zavoda in dobrih odnosih znotraj in navzven. Pred 10 leti smo bili tik pred ukinitvijo, danes pa smo v 60. letu delovanja največja institucija za izobraževanje odraslih v Sloveniji.

 

V vseh letih je zavod doživel marsikaj. Zadnjih 10 let deluje pod vodstvom mag. Bojana Hajdinjaka, ki pravi, da je glavna beseda razvoja zavoda Cene Štupar - CILJ povezovanje in sodelovanje. Zavod se razvija v smeri nudenja kakovostne storitve njihovim uporabnikom, s poudarkom na ranljivih ciljnih skupinah. Poudaril je, da bo naša država obstala, napredovala in se razvijala le, če bo vlagala v vseživljenjsko učenje vseh prebivalcev, še posebej ranljivih skupin. Ponudil je z nekaj dejstvi, da se prebivalstvo stara in posledično bomo morali delati dlje. Smo v IV. industrijski revoluciji, vsak dan slišimo besede avtomatizacija, informatizacija, umetna inteligenca. Po drugih strani pa nam mednarodna raziskava PIAC pokaže da kar 400.000 Slovencev ne razume kar prebere. Zadeve preprosto ne gredo skupaj, zato bo nekdo moral poskrbeti, da teh 400.000 Slovencev ne bo živelo na obrobju družbe.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih