OSNOVE TRADICIONALNE KITAJSKE MEDICINE TER ČIŠČENJE ORGANIZMA V SPOMLADANSKEM ČASU

03.04.2019 11:00

Na predavanju o osnovah kitajske tradicionalne medicine nam bo Sabina Remškar, terapevtka tui-na kitajske tradicionalne masaže predstavila osnovne yin/yang principe, potek energetskih poti-meridianov, teorijo petih elementov, naravne ure bioritma ter nam svetovala kako lahko v spomladanskem času očistimo svoje telo toksinov in se varno pripravimo na poletje.

Tradicionalna kitajska medicina je bila sistematizirana v začetku dvajsetega stoletja v okviru ljudske republike Kitajske in Mao Zedonga. Pred tem se je znanje o kitajski medicini več tisočletij prenašalo iz roda v rod s prakso. Tradicionalna kitajska medicina rešuje zdravstvene težave celostno in odpravlja vzroke zaradi katerih je bolezen nastala in ne zdravi zgolj simptomov. Njen glavni princip je celostno razumevanje človeškega telesa, kot kompleksnega energetskega individuma, ter kot zdravilna metoda prenavlja celotno psiho-fizično počutje in zdravstveno ravnovesje.

 

Metode zdravljenja v tradicionalni kitajski medicini so: akupunktura, tui-na masaža, akupresura, aurikuloterapija, refleksoterapija, terapija z zdravilnimi snovmi, uporaba vakumskih kozarcev – ventuz, dietetika, moksibustija. Cilj zdravljenja je ponovna vzpostavitev harmonije v človeškem telesu.

 

OBVEZNE PRIJAVE in KONTAKT:
NINA ŽIVKOVIĆ nina.zivkovic@cene-stupar.si ali 030 646 939
NATAŠA TURK natasa.turk@cene-stupar.si ali 031 600 410 

 

Predavanja in delavnice potekajo pod okriljem Večgeneracijskega centra Ljubljana (VGC)  - N'šPlac in so namenjene druženju, ohranjanju in širjenju socialne mreže ter zadovoljevanju potreb različnih ranljivih ciljnih skupin, družin ter posameznih družinskih članov v vseh življenjskih obdobjih. 

 

Delavnica je za udeležence brezplačna. Več o projektu si preberite TUKAJ.

 

 

Povezane novice

25.03.2019 17:00

Kolikokrat ste se znašli v pogovoru, kjer vas sogovornik sploh ni poslušal, ampak samo čakal, da dokončate stavek, zato da bo lahko povedal svoje? In kdaj ste nazadnje sami res slišali in razumeli osebo, kaj vam želi povedati, brez da bi ji skušali dopovedati svoj prav? Kolikokrat ste si želeli globljih pogovorov z ljudmi, vendar ste ostali na površini?

22.03.2019 17:00

Kaos sestavljen iz službenih obveznosti, družine, prijateljev, hobijev, prostega časa, izobraževanja… v vsakdanu nas potiska v bolj ali manj funkcionalno soočanje s stresom. Ena izmed možnost za bolj funkcionalno soočanje s stresom je, da skozi naše dojemanje kvalitete življenja prepoznamo naša prioritetna področja in ter da jih pričnemo ustrezno časovno umeščati v naš že tako natrpan dan.

07.05.2019 17:30

Meditacija nas sprosti, umiri in  pomaga  pri odmiku od vsakodnevnega stresa. 

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih