NI POTREBNO Z GLAVO SKOZI ZID!

16.04.2019 13:00

Kako izgubiti strah pred psihoterapijo in jo bolje sprejeti kot del vsakdanjika?

Na delavnici bomo osvetlili naslednje vsebine: razjasnitev osnovnih pojmov, zgodovina psihoterapije, psihoanaliza, psihoterapevtski pristopi.

 

V javnosti je še vedno veliko strahu pred psihoterapevti, čeprav je ta popolnoma neutemeljen. V kotičku zavesti vse nas gloda misel: "Joj, kaj pa, če bo odkril, da je nekaj hudo narobe z menoj?" Vendar naloga terapevta ni, da nas obsoja, ampak popelje do rešitve. Pogovorimo se torej o tem, kaj je psihoterapija in kaj ni, kakšne pristope poznamo in  kaj je pomembno v odnosu med terapevtom in klientom.

 

Vabljeni, da delite svoje izkušnje in mnenja z nami.

 Srečanja bodo potekala v laičnem jeziku in prijateljskem vzdušju.

 

Irena Matovič, študentka propedevtike na Fakulteti za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani. 

 

OBVEZNE PRIJAVE in KONTAKT:
NINA ŽIVKOVIĆ nina.zivkovic@cene-stupar.si ali 030 646 939
NATAŠA TURK natasa.turk@cene-stupar.si ali 031 600 410 

 

Predavanja in delavnice potekajo pod okriljem Večgeneracijskega centra Ljubljana (VGC)  - N'šPlac in so namenjene druženju, ohranjanju in širjenju socialne mreže ter zadovoljevanju potreb različnih ranljivih ciljnih skupin, družin ter posameznih družinskih članov v vseh življenjskih obdobjih. 

 

Delavnica je za udeležence brezplačna. Več o projektu si preberite TUKAJ.

 

 

 

Povezane novice

25.03.2019 17:00

Kolikokrat ste se znašli v pogovoru, kjer vas sogovornik sploh ni poslušal, ampak samo čakal, da dokončate stavek, zato da bo lahko povedal svoje? In kdaj ste nazadnje sami res slišali in razumeli osebo, kaj vam želi povedati, brez da bi ji skušali dopovedati svoj prav? Kolikokrat ste si želeli globljih pogovorov z ljudmi, vendar ste ostali na površini?

15.04.2019 16:00

O narcisih čivkajo že vrabci na strehi. Na spletu je na eni strani možno najti ogromno pomirjujočih prispevkov predvsem s strani stroke, ki žrtev navajajo predvsem na razumevanje in potrpljenje, na drugi strani pa je tudi ogromno sovraštva in verbalnega nasilja do narcisov. Ne eno in ne drugo ni korektno! Žrtvi nič ne pomaga, če je narcis še večji revež od nje in narcisu nič ne pomaga, če žrtev podpira dejanja, ki jih ne odobrava (ki ji škodijo).

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih