Obisk japonskega državnega ministra na Cene Štupar - CILJ

V četrtek, 25. januarja 2018, smo na Javnem zavodu Cene Štupar – Center za izobraževanje gostili japonsko delegacijo. Na željo državnega ministra za zdravje, delo in socialno varstvo Japonske ter njegovih sodelavcev je Cene Štupar – CILJ predstavil primer dobre prakse s področja vseživljenjskega učenja in različne načine izobraževanja.

Cilj obiska je bil predvsem spoznati pristope k vseživljenjskemu učenju v Sloveniji. Zato smo pripravili pregled izobraževanj, ki jih izvajamo, in prikazali različne pristope k izobraževanju. Predvsem smo želeli prikazati širok spekter vseživljenjskih izobraževanj, ki jih preko različnih projektov nudi Republika Slovenija in so za udeležence brezplačna ter s tem dostopnejša prav vsem.

 

Japonsko delegacijo so sestavljali g. Hideki MAKIHARA, državni minister za zdravje, delo in socialno varstvo Japonske, g. Shinichi AKIYAMA, namestnik pomočnika ministra za mednarodne politične zadeve, oddelek za mednarodne zadeve, sekretariat ministra, ministrstvo za zdravje, delo in socialno varstvo, g. Kunihiro NISHIUMI, sekretar državnega ministra za zdravje, delo in socialno skrbstvo, ter sodelavci.

 

Praktično smo jim prikazali:

  • učenje tujega jezika s pomočjo IKT tehnologije – upokojenci se učijo popotnega jezika preko računalnika (kako uporabljati portale za rezervacijo letalskih kart, hotelov, kako komunicirati v hotelu ipd.);
  • hitre zmenke z delodajalci za brezposelne – hitri zmenki so sodobna oblika razgovorov, kjer se iskalci zaposlitve in delodajalci srečajo v prostoru ter se s hitrimi razgovori predstavljajo delodajalcem;
  • pisanje življenjepisa in CV vizitk za brezposelne – vizitka je naše ogledalo, zato je sodobna oblika življenjepisa tudi vizitka, s katero na majhnem formatu tako z obliko kot besedo naredimo vtis na potencialnega delodajalca;
  • treniranje spomina – delavnica Razmigajmo možgane, ki poteka v okviru N'šPlac – Večgeneracijski center Ljubljana;
  • interaktivno učenje slovenščine za migrante;
  • predstavitev udeležencev in produktov projekta Ferfl, ki spodbuja družbeno odgovorne ideje za nastop na trgu. Projekt Ferfl od leta 2014 spodbuja posameznike z družbeno odgovorno idejo, da se jim pridružijo na stratup vikendu, kjer lahko razvijejo svojo idejo in začnejo svojo poslovno pot. V štirih izvedbah projekta Ferfl je luč sveta ugledalo vsaj 16 novih podjetij, ki sedaj delujejo na trgu dela.
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih