HRANA IN ČUSTVA
Vljudno vabljeni, da se pridružite Vesni Tavčar in Urški Pevec Repnik, Zavod Zdrava celota.
Odnos, ki ga ima posameznik do hrane, se nauči v otroštvu. Kadar starši otroka nagrajujejo s hrano, kasneje v življenju pogosteje posegajo po hrani za spoprijemanje s svojimi čustvi. Odnos do hrane razvijemo tudi s tem, kako so nas starši potolažili v otroštvu. Čustveni jedci se skoraj nikoli ne zavedajo kaj in zakaj jedo. Značilno je, da medtem ko jedo razmišljajo kaj bodo jedli naprej, čeprav so že siti, se tega sploh ne zavedajo. Značilno je tudi, da pojedo stvari, ki jih vidijo zgolj zato ker tam so, ne ker bi čutili potrebo po njih. Čustvenim jedcem je hrana kot edino zadovoljstvo. Čustveni jedci so nagnjeni k temu, da se od nekdaj izogibajo težkim občutjem kot so žalost, obup, strah, jeza. Za prekinitev kroga čustvenega prenajedanja potrebuje posameznik konkreten načrt.
O tem bomo spregovorili na naši izobraževalnici.
OBVEZNE PRIJAVE in KONTAKT:
NINA ŽIVKOVIĆ nina.zivkovic@cene-stupar.si ali 030 646 939
NATAŠA TURK natasa.turk@cene-stupar.si ali 031 600 410
Predavanja in delavnice potekajo pod okriljem Večgeneracijskega centra Ljubljana (VGC) - N'šPlac in so namenjene druženju, ohranjanju in širjenju socialne mreže ter zadovoljevanju potreb različnih ranljivih ciljnih skupin, družin ter posameznih družinskih članov v vseh življenjskih obdobjih.
Delavnica je za udeležence brezplačna. Več o projektu si preberite TUKAJ.