NAPREDNI TEČAJ RAČUNALNIŠTVA

05.11.2018 09:00

Sklop srečanj na temo napredne rabe računalnika. Solidno poznavanje računalnika je nujen pogoj za uspešno rabo tega vsakodnevnega pripomočka. Dobimo se 5., 12., 19. in 26. novembra.

Prvo srečanje
Napredna uporaba sistema Windows 10 (pogledali bi si novosti novega operacijskega siste-ma, katere nam lahko olajšajo in poenostavijo uporabo računalnika pri vsakodnevni uporabi) - zelo zanimiva in uporabna tema. Nadaljujemo z napredno uporabo sistema, kaj lahko delamo še z njim --> nova funkcionalnost. Pregled sistemskih lastnosti. Delo z datotečno strukturo na računalnikih - in seveda pomen sistemskih map ( Program Razisko-valec - vse od A do Ž --> nove mape, preimenovanje, kopiranje, premikanje,brisanje, obnavljanje, delo z USB ključi, CD/DVD,itd).
Drugo srečanje
Uporaba programa Microsoft Word. Spoznali boste napredno uporabo funkcij, ki jih omogoča Word.
Tretje srečanje
INTERNET. Napredna uporaba Googlovih storitev.
Brskalnik Chrome - napredna uporaba. (namestitev programa, pregled in prilagoditev nastavitev, iskanje v naslovni vrstici - napredno, delo z zavihki, delo z zaznamki, sinhronizacija nastavitev z Googlovim računom, zgodovina in brisanje, brez beleženja zgodovine, sprememba Teme, povečava v programu, Tiskanje, uporaba razširitve za blokiranje reklam, in še in še).
Napredna uporaba Googlovega Iskalnika, rimer spletnega nakupovanja (registracije, prijava/odjava, pasti in varnost na interne-tu).
Četrto srečanje
Napredna uporaba elektronske pošte Gmail, pregled od A do Ž. Delali boste tudi z aplikacijo Google Stiki (kako pregledujemo, vnašamo in urejamo stike) ter delo z aplikacijo Google Koledar.

 

OBVEZNE PRIJAVE in KONTAKT:
NINA ŽIVKOVIĆ nina.zivkovic@cene-stupar.si ali 030 646 939
NATAŠA TURK natasa.turk@cene-stupar.si ali 031 600 410 

 

Predavanja in delavnice potekajo pod okriljem Večgeneracijskega centra Ljubljana (VGC)  - N'šPlac in so namenjene druženju, ohranjanju in širjenju socialne mreže ter zadovoljevanju potreb različnih ranljivih ciljnih skupin, družin ter posameznih družinskih članov v vseh življenjskih obdobjih. 

 

Delavnica je za udeležence brezplačna. Več o projektu si preberite TUKAJ.

 

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih