OSNOVE WORDA

16.11.2018 12:00

Vabimo vas, da si v sklopu predavanj pridobite ali nadgradite osnovna znanja uporabe enega najbolj priljubljenih urejevalnikov besedil. Dobimo se 16., 23. in 30 novembra.

Prva delavnica bo namenjena temu, da se seznanimo z osnovno uporabo Word-a. Seznanili se bomo, kako se ustvari in shrani wordov dokument ter na kaj moramo biti pri tem pazljivi. Seznanili se bomo s funkcijo Pomoč, kako si prilagodimo velikost pojavnega okna v wordovem dokumentu, katere vrste pogledov na dokument poznamo. Naučili se bomo uporabo določenih tipk pri vnašanju besedila v dokumentu in kako vstavljati simbole in ostale zna-ke v wordov dokument.


V drugi delavnici se bomo seznanili s funkcijo Pokaži/Skrij. Naučili se bomo označevati znake, poljubno besedilo, besede, vrstice, stavke, odstavke in celoten dokument. Spoznali bomo, kaj nam omogoča funkcija Najdi znotraj wordovega dokumenta. Seznanili se bomo prav tako s funkcijami Kopiraj, Izreži in Prilepi. Nobenih problemov tudi ne bo z brisanjem odvečnega teksta v wordovem dokumentu, saj se bomo naučili, kako zbrisati besedilo. Spoznali pa bomo tudi uporabo funkcije Razveljavi in Ponovi, ki sta koristni, če je bilo kakšno naše dejanje v wordovem dokumentu odveč.


V tretji delavnici se bomo ukvarjali, kako se besedilo v wordovem do-kumentu določi vrsta in velikost pisave, kako se oblikuje besedilo z iz-branimi funkcijami in kako se oblikuje odstavek. Prav tako se bomo sez-nanili tudi, kako se vstavljajo tabele v wordov dokument in kako se vstavlja vsebina znotraj tabele.

 

OBVEZNE PRIJAVE in KONTAKT:
NINA ŽIVKOVIĆ nina.zivkovic@cene-stupar.si ali 030 646 939
NATAŠA TURK natasa.turk@cene-stupar.si ali 031 600 410 

 

Predavanja in delavnice potekajo pod okriljem Večgeneracijskega centra Ljubljana (VGC)  - N'šPlac in so namenjene druženju, ohranjanju in širjenju socialne mreže ter zadovoljevanju potreb različnih ranljivih ciljnih skupin, družin ter posameznih družinskih članov v vseh življenjskih obdobjih. 

 

Delavnica je za udeležence brezplačna. Več o projektu si preberite TUKAJ.

 

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih