Dostopnost

 • Navigacija preko tipkovnice
 • Izključi animacije

Kontrast

 • Visok kontrast
 • Sivine

Besedilo

 • Povečaj pisavo
 • Pomanjšaj pisavo
 • Označi naslove
 • Označi povezave
 • Podčrtaj povezave
Zemljevid strani
Izjava o dostopnosti

Blejski otok - Slovenija - Učenje Slovenščine

Učenje slovenščine

V jezikovni šoli Cene Štupar – CILJ delujemo v skladu z načeli enakosti in vključenosti vseh v družbo. Uspešno prepoznavamo raznolikost udeležencev in se zavedamo, da sta prepoznavanje in sledenje njihovim raznolikim potrebam pomembna vira inovacij in skupnega razvoja. Raznolikost v družbi že od nekdaj predstavlja vir napredka in razvoja. Več o Listini raznolikosti Slovenija, katere podpisnik je tudi Cene Štupar – CILJ

 

Kaj menite, ali so to res trije temelji integracije v slovensko družbo?

 

 1. Vsaj osnovno znanje slovenskega jezika.
 2. Odprtost duha.
 3. Želja po sprejemanju novega in po vključevanju. 

 

Res se je zelo težko vključiti v slovensko govorečo družbo, če ne znate slovensko. Prvi korak k integraciji je torej pokazati svojo pripravljenost, da se želite razumeti in sporazumevati z okolico. Če ste na začetku, si lahko delno pomagate z angleščino, vendar vedite, da vsi prebivalci Slovenije ne govorijo angleško. Najprej se lahko učite sami, kot samouki ali se udeležite kakšnega jezikovnega tečaja.

 

Vsem željnim novega znanja ponujamo številne poti do znanja slovenščine in drugih tujih jezikov. Vabimo vas, da izkoristite bogato ponudbo za vas brezplačnih tečajev, ki jih izvajajo dostopni in strokovni učitelji, ki skrbijo za svoj stalni profesionalni razvoj in pri poučevanju uporabljajo sodobne didaktične metode.

 

Ob vpisu vam ponujamo tudi brezplačno svetovanje in vrednotenje znanja s pripravo individualnega izobraževalnega načrta.

 

Opremite se z znanjem slovenščine, da se bo slišal tudi vaš glas.

 

 

Izpit iz znanja slovenščine na vstopni ravni
V sodelovanju s Centrom za slovenščino kot drugi in tuji jezik (Oddelek za slovenistiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani) izvajamo izpite iz znanja slovenščine na vstopni ravni.
Izpit iz slovenščine na osnovni ravni

Izpit iz znanja slovenščine na osnovni ravni (A2-B1)

Izpiti so namenjeni vsem, ki potrebujete javno veljavno listino o znanju slovenščine za uradne namene (na primer za delo, za pridobitev slovenskega državljanstva).
Začetna integracija priseljencev
Samoplačnikom ponujamo možnost vključitve v 60-, 120- ali 180-urni javnoveljavni program, tečaj pa je brezplačen za vse tiste, ki pridobite zahtevek na upravni enoti, kjer imate prijavljeno stalno oz. začasno prebivališče. 
Tečaj slovenščine
Javno veljavni program Slovenščina kot drugi in tuji jezik je namenjen priseljencem, starejšim od 16 let, ki bi se radi naučili slovenščino za potrebe vsakdanjega življenja, službe in družabnega življenja.
Tečaji slovenskega jezika za osebe s priznano mednarodno zaščito
Program je namenjen učenju slovenskega jezika in spodbujanju medsebojnega poznavanja in razumevanja med državljani tretjih držav in slovenskimi državljani.
Priprave na izpit iz slovenščine
Udeleženci se na pripravah informirajo o načinu pridobitve javno veljavne listine, se seznanijo s tipologijo nalog na izpitu in načinom izvajanja izpita.
Tečaji slovenščine za starše

Tečaji slovenščine za starše

Brezplačen program je namenjen staršem otrok vrtcev oz. učencev osnovnih šol na območju Mestne občine Ljubljana, ki se v vsakdanjem življenju srečujete s problemi pri izražanju v slovenskem jeziku. 
Tečaj slovenščine za prosilce za mednarodno pomoč
Brezplačen program je namenjen opismenjevanju prosilcev za mednarodno zaščito, katerih prvi jezik ni slovenščina, z namenom lažje vključitve v osnovno šolo za odrasle oziroma drugo ustrezno izobraževanje. 
Informacije

Urša Korošec

01 23 44 420 ali 030 646 919

ursa.korosec@cene-stupar.si

 

 

Alida Zagorc Šuligoj

01 23 44 414 ali 041 727 458

alida.suligoj@cene-stupar.si

 

 

 

 

Pišite nam

Vaš e mail naslov

Vprašanje

 

 

 

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih