Gostinsko turistični poklici

 

Na kratko o gostinsko turističnih poklicih

 

Zakaj se odločiti za gostinsko turistične poklice?

Gostinsko-turistična panoga je v zadnjem desetletju doživela nekaj padcev, še več pa vzponov, ki so prinesli ogromno novosti. Prenovljeni in zgrajeni so bili številni hoteli, restavracije, turistične znamenitosti, postavljajo se "glamping" centri, gostinstvo pa je dandanes močno zastopano tudi v številnih nakupovalnih centrih. Trenutne možnosti za zaposlitev so zelo dobre, potrebe po tem kadru pa so večje kot kdaj koli prej.

 

KAKO Poteka vpis za gostinsko turistične poklice?

Pred vpisom nas lahko kontaktirate tudi prek telefona ali e pošte, ali pa se na našem naslovu oglasite na informativnem pogovoru. Po pregledu dokumentacije in analizi vaših potreb in možnosti se lahko odločite za vpis. Ob vpisu skupaj z organizatorjem izobraževanja pripravite osebni izobraževalni načrt, ki obsega pogoje, načine, oblike in roke izpolnitve z izobraževalnim programom predvidene obveznosti. Ob vpisu pridobite tudi dostop do e-indeksa, kjer dostopate do različnih gradiv, izpitnih rokov, predavanj, konzultacij s profesorji, urnikov ter ostalih pomembnih informacij.

 

Kdaj so predavanja?

Predavanja za gostinsko turistične poklice so 2- do 4-krat tedensko v popoldanskih urah po urniku. Večina predmetov nima obveznih predavanj pred izpitom, vendar vam glede na posamezno situacijo svetujemo, katere vseeno obiskovati.

 

Na področju gostinsko turističnih poklicev ponujamo 3 različna izobraževanja:
- Gastronom hotelir
- Gastronomsko turistični tehnik
- Gastronomski tehnik

 

Lesena miza
Ob zaključku 3-letnega srednješolskega programa pridobite IV. stopnjo izobrazbe in strokovni naziv Gastronom hotelir. S tem nazivom ste usposobljeni za kuharja, natakarja, receptorja in ostale osnovne poklice v gostinstvu in turizmu.  
Razne jedi
Program gastronomsko turistični tehnik združuje gostinskega in turističnega tehnika, kjer pridobite temeljne izkušnje za opravljanje bolj zahtevnih del v gostinstvu in turizmu. Ob zaključenem šolanju pridobite V. stopnjo izobrazbe. 
Pasta in paradiznik
V kolikor ste zaključili 3-letni program Gastronom hotelir ali ostale ustrezne programe, se lahko vpišete v srednješolski PTI program (+2), kjer boste pridobili V. stopnjo izobrazbe in postali Gastronomski tehnik. 
 
 
 
 
Informacije

Nina Savšek

01 234 4400 ali 030 705 895

nina.savsek@cene-stupar.si

 

 

Tanja Zakotnik Jeršin

01 234 4421 ali 041 606 057

tanja.jersin@cene-stupar.si

 

 

Jure Jamšek

030 645 365 ali 01 23 444 25

jure.jamsek@cene-stupar.si

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA

Ime in priimek

Datum rojstva

Občina bivanja

E-naslov

Telefon

Sporočilo

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih