Dostopnost
  • Navigacija preko tipkovnice
  • Izključi animacije
Kontrast
  • Visok kontrast
  • Sivine
Besedilo
  • Povečaj pisavo
  • Pomanjšaj pisavo
  • Označi naslove
  • Označi povezave
  • Podčrtaj povezave
Zemljevid strani
Izjava o dostopnosti
IZOBRAŽEVANJE NA DALJAVO: NAŠ VSAKDANJIK!

Izobraževanje na daljavo: naš vsakdanjik!

Od 16. marca dalje je učenje na daljavo postalo vsakdan vsake družine, ki ima v svoji sredi šoloobveznega otroka. Kaj pa podjetja in posamezniki, se tudi vi poslužujete webinarjev in različnih izobraževanj na daljavo? 

Orodja, na voljo

Trenutno je na trgu široka paleta možnosti. Vsekakor je najbolj znano orodje, ki ga je večina uporabljala še pred »karantenskim preobratom« Skype. Preprost za uporabo, primeren za klice, video klice in klepet. Za podjetja je primernejši Skype for business, za katerega pa potrebujete licenco. Znotraj organizacije sodelavci uporabljajo Microsoft Teams, ki je del paketa Offica 365, tudi veliko šol ima v tem okolju svoje spletne učilnice. V šolskem okolju pa za webinarje uporabljajo tudi Arnesov VOX, v zadnjem času je popularen tudi Zoom. Vedno bolj prepoznaven postaja tudi Ciskov Web.Ex. Na voljo imate še GoToMeeting za večje skupine (do 250 uporabnikov) in še vrsto plačljivih aplikacij.  Nekateri ponudniki izobraževanj imajo na svojih platformah posebne aplikacije za poučevanje in učenje na daljavo. Izberite tisto, ki najbolj ustreza vašim potrebam.     

 

Kako poteka?

Če ste se prijavili na izobraževanje, boste prejeli link s povezavo in navodila za prijavo. Vsaka aplikacija ima svoje specifike. Zagotovo imate na voljo tudi spletni naslov in telefonsko številko za pomoč uporabnikom. Brez skrbi, četudi niste tehničen tip, je večina aplikacij narejena na preprost in uporabnikom prijazen način.

 

Prijavil sem se, kaj pa zdaj?

Prijavili ste se na izobraževanje. Pred začetkom preverite ali imate delujoče slušalke z mikrofonom, koristno je imeti kamero, da ste tudi sami vidni, poiščite si miren kotiček v svojem domu ali v pisarni in obvestite domače, naj vas v času izobraževanja ne motijo ter izklopite mobilne naprave.

 

Pozor, snemamo!

Začenja se, sedimo v naslanjaču, osredotočimo se na govornika, ki nam občasno deli svoje namizje. Izobraževanje navadno poteka delno v obliki razlage, delno v obliki pogovora. Velika večina ponudnikov srečanje snema in ga nato doda v spletno učilnico skupaj z gradivom. Za uporabnike je to dodana vrednost, saj si lahko srečanje večkrat ogledamo in shranimo gradivo. V spletni učilnici so lahko tudi drugi posnetki, ki nam pomagajo pri učenju in vaje, s katerimi utrjujemo svoje znanje. Samo srečanje je le uvod v izobraževalni proces, na katerem gradimo znanje. Ne pozabite, da morate vi sami delate na utrjevanju svojega znanja.

Iz teorije v prakso

V kolikor želimo znanje usvojiti in uzavestiti, ga moramo čim prej uporabiti in preveriti ali ustreza našim pričakovanjem. Uporabite ga pri svojem delu, v svojem prostem času. Bodite ustvarjalni, udejanite in preizkusite svoje teoretično znanje, da ne ostane le na miselni ravni. To počnite čim pogosteje, da ne utone v pozabo.

 

Cene Štupar - CILJ

Pri nas imate na voljo različne programe izobraževanja od javnoveljavnih programov do izobraževanj po meri. Obrnite se na enega od naših svetovalcev in mu povejte, kje vas čevelj žuli.

Skupaj lahko dosežemo tudi vaš CILJ!  

 

 

Za vas piše: 

KATJA POTOČNIK NUSSDORFER

 

Po izobrazbi je profesorica zgodovine in italijanščine. S poučevanjem se ukvarja že desetletja in je nepogrešljiv del njenega vsakdana. Poleg tradicionalnih metod poučevanja je preizkusila tudi sugestopedijo in superlearning, že od idejne zasnove dalje pa je vpeta v metodo MMLT (Montessori  Metodology in Language Training). Radovednost in vedoželjnost jo vodita tudi na druga področja: prevajala je tako strokovne kot poljudne priročnike, tolmačila na različnih mednarodnih dogodkih in konferencah, ljubezen do knjig jo je pripeljala do dela v knjižnici, moderirala in organizirala je različne dogodke na kulturnem področju ter vodila različne delavnice za otroke, mladino in odrasle. Katja je organizatorka izobraževanja odraslih, koordinira in organizira aktivnosti Interkulturnega centra v okviru Mestnega programa izobraževanja odraslih, skrbi za vsakodnevno učenje slovenskega jezika odraslih in učno pomoč šoloobveznim otrokom v azilnem domu in njegovih izpostavah ter koordinira in organizira program Integracija na trg dela za osebe z mednarodno zaščito in državljane tretjih držav.

 

Katja je vodja projekta Opismenjevanje in učna pomoč za prosilce za mednarodno zaščito, ki ga sofinancira Evropska unija, Sklad za azil, migracije in vključevanje, ter Urad Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov, vodja projekta Integracija na trg dela, ki ga financira ZRSZ in  koordinatorka Interkulturnega centra, ki ga financira MOL.

 

Sodelavci o Katji:

  • Pri svojem delu je strokovna in zanesljiva.
  • Vedno pripravljena na nove izzive.
  • Učiteljica italijanščine z dušo in srcem.
  • Z veseljem priskoči na pomoč.

Katja je dosegljiva na:

katja.potocnik@cene-stupar.si,

030 313 617​

 

Imate dodatna vprašanja? Pišite nam.

Pišite nam

Vaš e mail naslov

Vprašanje

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

Povezane novice

Vloga staršev pri karierni odločitvi otrok

Verjetno se vsi lahko strinjamo, da je dobro načrtovana kariera pomembna za srečno in zadovoljno življenje.

Starši, ki so že v svojih najstniških letih sprejemali odločitve glede izbire šole in poklica, lahko zdaj zelo dobro razumejo dileme svojih otrok.

ZARADI NJEGA OSVAJAM APLIKACIJE, NEBO NAD TOKIOM PA JE SPET MODRO

Bil je petek, 13. marca. Zadnji dan, ko smo sodelavci še skupaj delali v pisarnah. Občutki zaradi prihajajoče samoizolacije so bilo mešani. Ko sem zapuščala stavbo, me je prešinila misel, da življenje nikoli več ne bo enako, kot je bilo.

IZOBRAŽEVANJE – ZAKAJ NI NIKOLI PREPOZNO?

Ljudje izhajamo iz različnih okolji. Le-ta so nam nudila v življenju različno podporo. Morda nismo imeli možnosti zaključiti želen izobraževalni program, morda smo se odločili za napačnega, morda v mladosti nismo bili dovolj zreli, morda ni bil pravi trenutek, morda,... Pa saj je pravzaprav vseeno!

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih