Dostopnost
 • Navigacija preko tipkovnice
 • Izključi animacije
Kontrast
 • Visok kontrast
 • Sivine
Besedilo
 • Povečaj pisavo
 • Pomanjšaj pisavo
 • Označi naslove
 • Označi povezave
 • Podčrtaj povezave
Zemljevid strani
Izjava o dostopnosti

Svetovalka za kakovost

 

 

V okviru projekta »Krepitev kompetenc strokovnih delavcev na področju vodenja inovativnega vzgojno-izobraževalnega zavoda v obdobju od 2016 do 2018« je Andragoški center Slovenije (ACS) izvedel t. i. Temeljni program usposabljanja svetovalcev za razvoj kakovosti v izobraževanju odraslih.

 

Naziv svetovalke za kakovost je pridobila Alida Zagorc Šuligoj in s tem postala tudi članica nacionalnega omrežja svetovalcev za kakovost. 

 

Nacionalno omrežje svetovalcev za kakovost deluje pod okriljem ACS in povezuje strokovno usposobljene svetovalce/-ke za kakovost iz različnih izobraževalnih organizacij z namenom izmenjave primerov dobrih praks in razvoja novih pristopov za bolj kakovostno izobraževanje odraslih. Dejavnosti omrežja so opisane tukaj.

 

Svetovanje za kakovost v izobraževanju odraslih je proces, v katerem svetovalka za kakovost koordinira različne aktivnosti z namenom učinkovite, sistematične in celovite presoje kakovosti v zavodu za izobraževanje odraslih.

 

Svetovalka za kakovost stalno sodeluje s člani komisije za kakovost, vodstvom in zaposlenimi. Aktivno sodeluje pri pripravi strateških dokumentov zavoda, na andragoških zborih in na kolegijih zaposlenih.

 

Vloga svetovalke za kakovost in njene naloge so natančneje prikazane v priročniku O mojem delu svetovalke za kakovost izobraževanja odraslih“.

 

Vir: https://mozaik.acs.si/knjizna-polica/o-mojem-delu-svetovalke-za-kakovost-izobrazevanja-odraslih.pdf

 

Med pestrimi vsebinami Tednov vseživljenjskega učenja od leta 2019 svetovalci za kakovost uspešno umeščamo tudi vsebine kakovosti v izobraževanju odraslih.

 

Dnevi za kakovost

 

 

Da kakovost v izobraževanju odraslih ustvarjamo vsi, ne glede na to, v kateri vlogi smo v določenem življenjskem obdobju (udeleženci izobraževanja odraslih, starši, sodelavci, zaposleni, brezposelni, naročniki izobraževanja, odločevalci, učitelji, strokovnjaki, …), smo v javnem zavodu Cene Štupar – CILJ trdno prepričani. 28. Tedni vseživljenjskega učenja nam prinašajo tudi Dan za kakovost, ki ga bomo zaposleni posvetili Zelenemu znaku kakovosti in ozaveščanju širše javnosti o aktivnostih, ki jih javni zavod Cene Štupar - CILJ izvaja na področju kakovosti v izobraževanju odraslih. Svetovalka za kakovost bo na strokovni ekskurziji na slovensko obalo 19. maja zaposlenim poročala o izsledkih zunanje evalvacije (uspešno podaljšanje veljavnosti uporabe Zelenega znaka kakovosti do 2026), 26. maja pa bo v centru Ljubljane  zainteresirani javnosti predstavila vlogo svetovalke za kakovost v organizaciji in obenem od obiskovalcev stojnice pridobila informacije o prepoznavnosti javnega zavoda Cene Štupar – CILJ v ožjem okolju.

 

 

  

 

 

 

V letu 2022 v naši organizaciji zaključujemo triletni cikel poglobljene samoevalvacije. Akcijski načrt izboljšav vsebuje tudi nadgradnjo mentorskega sistema, ki bo zajemalo tudi mentorstvo študentom, udeležencem različnih programov aktivne politike zaposlovanja (socialna aktivacija, zaposlitvena rehabilitacija), zunanjim sodelavcem in prostovoljcem, saj kot podpisniki Listine raznolikosti Slovenije sprejemamo in spoštujemo načela in vrednote vključujočega delovnega in učnega okolja.

 

Tokrat smo mozaik znanja o mentorstvu, ki ga pomagamo uvajati v organizacijah, dopolnili še s pomočjo odličnih predavateljic Tatjano Kolenc in Klaudijo Javornik iz Srčnega mentorstva.

 

#povezovanje #sodelovanje #Kakovost #DanZaKakovost #izobraževanjeodraslih #TVU2022

 

 

 

 

 

Tudi v letu 2020 je med skupne akcije TVU vključen dan, posvečen delu organizacij in posameznikov, povezanem s presojanjem in razvijanjem kakovosti izobraževanja odraslih.

 

Dogodek z naslovom Dan za kakovost v javnem zavodu Cene Štupar – CILJ  se je odvil v petek, 18. septembra 2020.

 

V javnem zavodu  Cene Štupar –CILJ smo preživeli prijetno in poučno  dopoldne. Najprej nam je svetovalka za kakovost pripravila predstavitev notranjega sistema kakovosti Cene Štupar – CILJ, v okviru katerega poteka tudi sistematično spremljanje zadovoljstva vseh deležnikov izobraževanja. Ker se zavedamo, da sta sistematično prepoznavanje raznolikosti potreb naših uporabnikov in sledenje njihovim potrebam pomembna vira inovacij in našega nadaljnjega razvoja, smo se v nadaljevanju posvetili spoznavanju in uporabi aplikacije Artur.

 

Naš gost Tomaž Dimnik je v nadaljevanju celotnemu kolektivu podrobneje predstavil omenjeno aplikacijo, ki je namenjena upravljanju uporabniških izkušenj naših udeležencev, naročnikov izobraževanj in zunanjih sodelavcev. Dogodek v zvezi s kakovostjo smo izkoristili tudi za neformalno druženje med zaposlenimi in načrtovanje nadgradnje našega notranjega sistema kakovosti.

 

Kakovost ustvarjamo vsi

 
   

V letu 2019 je med skupne akcije TVU prvič vključen dan, posvečen delu organizacij in posameznikov, povezanem s presojanjem in razvijanjem kakovosti izobraževanja odraslih.

 

Akcija Kakovost ustvarjamo vsi je namenjena promociji sistematičnega dela na tem področju ter krepitvi prepoznavnosti vloge svetovalca za kakovost izobraževanja odraslih.

 

Svetovalec za kakovost izobraževanja odraslih svetuje svojim sodelavcem pri odločanju, načrtovanju in izvajanju dejavnosti, povezanih s kakovostjo v svoji organizaciji. V letu 2019 je v nacionalno omrežje svetovalcev za kakovost dejavno vključenih 20 svetovalcev za kakovost.

 

S pobudo Kakovost ustvarjamo vsi želimo različne ciljne skupine (strokovne delavce, učitelje, mentorje, svetovalce, udeležence izobraževanja odraslih, partnerske organizacije, lokalne skupnosti itd.) ozavestiti o pomembnosti stalnega dela na področju kakovosti pri tem,

 

 • ko razmišljamo, kakšni si želimo biti,
 • kadar ugotavljamo, kakšni smo, in
 • ko iščemo odgovore na vprašanje, kako smo lahko še boljši.

 

Kako skrbeti za razvoj kakovosti izobraževanja odraslih, predstavljamo v promocijskem videu o tematiki kakovosti izobraževanja odraslih in vlogi svetovalca za kakovost, ki ga je v sodelovanju s štirimi svetovalkami za kakovost pripravil Andragoški center Slovenije:

 

Video Mozaik kakovosti izobraževanja odraslih

 

 

 

Organizacije s svetovalcem za kakovost in organizacije, nosilke Zelenega znaka kakovosti, bodo v okviru skupne akcije Kakovost ustvarjamo vsi med 10. majem in 30. junijem izvajale različne strokovne in promocijske dejavnosti:medijsko obarvano ozaveščanje javnosti, organizacija andragoškega zbora, ki bo osredotočen na kakovost v izobraževanju odraslih. V okviru akcije bodo organizirane delavnice tako za učitelje kot tudi za udeležence izobraževanja odraslih. Potekala bodo tudi srečanja s partnerskimi organizacijami, vezana na kakovost. Potekala bodo anketiranja, zbiranje mnenj in podobno. Paleta dogodkov je res pestra – podrobneje si jih lahko ogledate v Koledarju prireditev TVU 2019.

 

Informacije

Alida Zagorc Šuligoj

041 727 458

alida.suligoj@cene-stupar.si

 

Pišite nam

Vaš e mail naslov

Vprašanje

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih