Dostopnost

 • Navigacija preko tipkovnice
 • Izključi animacije

Kontrast

 • Visok kontrast
 • Sivine

Besedilo

 • Povečaj pisavo
 • Pomanjšaj pisavo
 • Označi naslove
 • Označi povezave
 • Podčrtaj povezave
Zemljevid strani
Izjava o dostopnosti

Svetovalec za kakovost

 

 

V okviru projekta »Krepitev kompetenc strokovnih delavcev na področju vodenja inovativnega vzgojno-izobraževalnega zavoda v obdobju od 2016 do 2018« je Andragoški center Slovenije (ACS) izvedel t. i. Temeljni program usposabljanja svetovalcev za razvoj kakovosti v izobraževanju odraslih.

 

Naziv svetovalke za kakovost je pridobila Alida Zagorc Šuligoj in s tem postala tudi članica nacionalnega omrežja svetovalcev za kakovost. Svetovalka za kakovost aktivno sodeluje in opravlja dogovorjene naloge.

Povezava do opravljenih nalog.

 

Več informacij lahko najdete na spletni strani https://kakovost.acs.si/svetovalci/.

 

Nacionalno omrežje svetovalcev za kakovost deluje pod okriljem ACS in povezuje strokovno usposobljene svetovalce za kakovost iz različnih izobraževalnih organizacij z namenom izmenjave primerov dobrih praks in razvoja novih pristopov za bolj kakovostno izobraževanje odraslih.

 

Svetovanje za kakovost v izobraževanju odraslih je proces, v katerem svetovalec za kakovost koordinira različne aktivnosti z namenom učinkovite, sistematične in celovite presoje kakovosti v izobraževanju odraslih.

 

Svetovalec za kakovost svetuje zaposlenim glede njihovega aktivnega sodelovanja, jih spodbuja in opozarja na kakovost v izobraževalni organizaciji ter tesno sodeluje s komisijo za kakovost in vodstvom.

 

Kakovost ustvarjamo vsi

 
   

V letu 2019 je med skupne akcije TVU prvič vključen dan, posvečen delu organizacij in posameznikov, povezanem s presojanjem in razvijanjem kakovosti izobraževanja odraslih.

 

Akcija Kakovost ustvarjamo vsi je namenjena promociji sistematičnega dela na tem področju ter krepitvi prepoznavnosti vloge svetovalca za kakovost izobraževanja odraslih.

 

Svetovalec za kakovost izobraževanja odraslih svetuje svojim sodelavcem pri odločanju, načrtovanju in izvajanju dejavnosti, povezanih s kakovostjo v svoji organizaciji. V letu 2019 je v nacionalno omrežje svetovalcev za kakovost dejavno vključenih 20 svetovalcev za kakovost.

 

S pobudo Kakovost ustvarjamo vsi želimo različne ciljne skupine (strokovne delavce, učitelje, mentorje, svetovalce, udeležence izobraževanja odraslih, partnerske organizacije, lokalne skupnosti itd.) ozavestiti o pomembnosti stalnega dela na področju kakovosti pri tem,

 

 • ko razmišljamo, kakšni si želimo biti,
 • kadar ugotavljamo, kakšni smo, in
 • ko iščemo odgovore na vprašanje, kako smo lahko še boljši.

 

Kako skrbeti za razvoj kakovosti izobraževanja odraslih, predstavljamo v promocijskem videu o tematiki kakovosti izobraževanja odraslih in vlogi svetovalca za kakovost, ki ga je v sodelovanju s štirimi svetovalkami za kakovost pripravil Andragoški center Slovenije:

 

Video Mozaik kakovosti izobraževanja odraslih

 

 

 

Organizacije s svetovalcem za kakovost in organizacije, nosilke Zelenega znaka kakovosti, bodo v okviru skupne akcije Kakovost ustvarjamo vsi med 10. majem in 30. junijem izvajale različne strokovne in promocijske dejavnosti:medijsko obarvano ozaveščanje javnosti, organizacija andragoškega zbora, ki bo osredotočen na kakovost v izobraževanju odraslih. V okviru akcije bodo organizirane delavnice tako za učitelje kot tudi za udeležence izobraževanja odraslih. Potekala bodo tudi srečanja s partnerskimi organizacijami, vezana na kakovost. Potekala bodo anketiranja, zbiranje mnenj in podobno. Paleta dogodkov je res pestra – podrobneje si jih lahko ogledate v Koledarju prireditev TVU 2019.

 

 

Tudi v letu 2020 je med skupne akcije TVU vključen dan, posvečen delu organizacij in posameznikov, povezanem s presojanjem in razvijanjem kakovosti izobraževanja odraslih.

Dogodek z naslovom Dan za kakovost v javnem zavodu Cene Štupar – CILJ  se je odvil v petek, 18. septembra 2020.

V javnem zavodu  Cene Štupar –CILJ smo preživeli prijetno in poučno  dopoldne. Najprej nam je svetovalka za kakovost pripravila predstavitev notranjega sistema kakovosti Cene Štupar – CILJ, v okviru katerega poteka tudi sistematično spremljanje zadovoljstva vseh deležnikov izobraževanja. Ker se zavedamo, da sta sistematično prepoznavanje raznolikosti potreb naših uporabnikov in sledenje njihovim potrebam pomembna vira inovacij in našega nadaljnjega razvoja, smo se v nadaljevanju posvetili spoznavanju in uporabi aplikacije Artur.

Naš gost Tomaž Dimnik je v nadaljevanju celotnemu kolektivu podrobneje predstavil omenjeno aplikacijo, ki je namenjena upravljanju uporabniških izkušenj naših udeležencev, naročnikov izobraževanj in zunanjih sodelavcev. Dogodek v zvezi s kakovostjo smo izkoristili tudi za neformalno druženje med zaposlenimi in načrtovanje nadgradnje našega notranjega sistema kakovosti.

 

Informacije

Alida Zagorc Šuligoj

01 23 44 414 ali 041 727 458

alida.suligoj@cene-stupar.si

 

 

Pišite nam

Vaš e mail naslov

Vprašanje

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih