Dostopnost
 • Navigacija preko tipkovnice
 • Izključi animacije
Kontrast
 • Visok kontrast
 • Sivine
Besedilo
 • Povečaj pisavo
 • Pomanjšaj pisavo
 • Označi naslove
 • Označi povezave
 • Podčrtaj povezave
Zemljevid strani
Izjava o dostopnosti

Gastronom hotelir

 

Zakaj izbrati Cene Štupar – CILJ?

 

Ker razumemo, da se vsak posameznik uči s svojim tempom in le-tako lahko učinkovito usklajuje šolske obveznosti in zasebno življenje. Zato si pri nas udeleženci sami določajo hitrost opravljanja izpitov. Za vsak izpit omogočamo vsaj en izpitni rok na mesec. Udeleženec se sam odloči ali bo obiskoval predavanja ali zgolj pristopil k izpitu. Nekatera predavanja so obvezna in jih izvedemo enkrat letno. Pred izpitom udeležencu omogočamo, da se predhodno sreča na konzultaciji s predavateljem in se pogovori o predmetu, načinu dela,.. Ob plačilu izpita sta udeležencu na voljo dve opravljanji izpita v kolikor prvo opravljanje ni uspešno.

 

Izobraževanje, prilagojeno vam

 

srednjesolski programi

osebni pristop

srednjesolski programi

plačate le manjkajoče izpite

lasten tempo opravljanja izpitov

lasten tempo opravljanja izpitov

obisk vas ne zavezuje k izpitu

informativni obisk vas ne zavezuje k vpisu

Opis programa Gastronom hotelir

 

Gastronomi hotelirji združujejo znanja z različnih področij: kuhanja, strežbe in hotelirskih opravil. Vsa tri področja so tesno povezana in eno brez drugega težko delujejo, hkrati pa je vaš profil zelo prilagodljiv in vam omogoča različne možnosti za nadgradnjo znanja.

Delo gastronoma hotelirja je raznoliko. S kuharskega vidika obsega vse od naročanja in prevzemanja živil do čiščenja, priprave živil in toplotne obdelave, razdeljevanja na posamezne obroke, garniranja in dekoriranja jedi. Kuhar pripravlja ali izdeluje hladne in tople jedi ter sladice z dnevnih menijev ali jedilnih listov. Pri tem upošteva recepte in količinske normative za porabo živil in različne obroke. Pri svojem delu skrbno pazi na higieno in čistočo v kuhinji. Pripravlja tudi podatke za dnevni obračun porabljenih živil in izdanih obrokov hrane ter sproti pregleduje zaloge. Z vodjo kuhinje sodeluje pri inventurnih popisih. Sodeluje pri pripravi in sestavljanju jedilnih listov in dnevnih menijev ter pri pripravi kalkulacij za posamezna jedila ali obroke. Z vidika stežbe mora primerno sprejeti gosta, mu svetovati in ga ustrezno postreči. Poznati mora slovensko in tujo kulinariko, primerna vina, piva ter ostale pijače. Kot hotelir se največkrat znajde v vlogi receptorja, kjer gosta sprejme, evidentira, mu svetuje glede gostinske in turistične ponudbe, upošteva trenutne vremenske razmere pri ponudbi rekreativnih dejavnosti ter je na voljo gostu za dodatna vprašanja. Za uspešno opravljanje svojega dela mora spremljati strokovne novosti in jih tudi uporabljati. Ko si pri delu nabere dovolj izkušenj, lahko sodeluje pri uvajanju novih delavcev.

 

Gostinsko-turistična panoga je v zadnjem desetletju doživela nekaj padcev, še več pa vzponov, ki so prinesli ogromno novosti. Prenovljeni in zgrajeni so bili številni hoteli, restavracije, turistične znamenitosti, postavljajo se "glamping" centri, gostinstvo pa je dandanes močno zastopano tudi v številnih nakupovalnih centrih. Trenutne možnosti za zaposlitev so zelo dobre, potrebe po tem kadru pa so večje kot kdaj koli prej.

 

 

 

Pogoji za vpis

V program Gastronom hotelir se lahko vpiše, kdor je uspešno končal:

 • osnovnošolsko izobraževanje ali
 • nižje poklicno izobraževanje ali enakovredno izobraževanje  po prejšnjih predpisih.

 

Potek vpisa

Pred vpisom nas lahko kontaktirate tudi prek telefona ali e pošte, ali pa se na našem naslovu oglasite na informativnem pogovoru. Po pregledu dokumentacije in analizi vaših potreb in možnosti se lahko odločite za vpis. Ob vpisu skupaj z organizatorjem izobraževanja pripravite osebni izobraževalni načrt, ki obsega pogoje, načine, oblike in roke izpolnitve z izobraževalnim programom predvidene obveznosti. 

 

Ob vpisu pridobite tudi dostop do e-indeksa, kjer dostopate do različnih gradiv, izpitnih rokov, predavanj, konzultacij s profesorji, urnikov ter ostalih pomembnih informacij.

 

Preberite si tudi pogosta vprašanja in pomembne informacije.

 

Plačilo

Vpisnina znaša 125 EUR in velja za tekoče šolsko leto. Ob vpisu se udeleženec odloči za sebi najbolj primeren način izobraževanja. V kolikor želi v večji meri obiskovati predavanja lahko v paketu zakupi 10 izpitov s predavanji (šolnina) in jih odplačuje tudi na obroke. V kolikor pa se odloči za samostojno učenje in opravljanje izpitov, pa si lahko izpite in predavanja vplačuje sproti. 

 

Izpit stane 80 EUR, izpit s predavanjem pa 130 EUR. Šolnina stane 1300 EUR – lahko jo poravnate na do 10 obrokov.

Prvo ponovno opravljanje izpita je brezplačno.

 

Ob vpisu je potrebno poravnati vpisnino in vsaj tri izpite ali vpisnino in prvi obrok šolnine. Vsak udeleženec si tako lahko ustvari sebi prilagojeno izobraževanje in pri tem plača samo tisto, kar dejansko koristi. 

 

Če je plačnik PODJETJE ali druga pravna oseba, vam na podlagi naročilnice podjetja izstavimo račun.

 

 

 

 

 

Prilagoditve izrednemu izobraževanju

Obveznosti v programu se prilagajajo glede na priznavanje predhodno pridobljenega znanja posameznika. Izobraževanje odraslih je posebna veja izobraževanja, zato se vam skušamo v čim večji meri prilagoditi in upoštevati potrebe posameznika.

 

Predavanja potekajo 2 - 4 krat tedensko v popoldanskem času, prav tako izpiti in konzultacije. Izpitni roki potekajo celo leto, veliko večino izpitov je mogoče opravljati vsaj enkrat mesečno. Tako imajo udeleženci možnost, da si tempo izbirajo sami in si izobraževanje naredijo prijazno sebi. 

 

Izbirate lahko med obiskovanjem predavanj in samostojnim učenjem. Po zaključenem sklopu predavanj sledi izpit. Ob poudarku na samostojnem učenju pa so vam na voljo osebne in elektronske konzultacije s predavateljem, kjer predstavijo vaše obveznosti in cilje predmeta, na voljo pa so tudi za morebitna vprašanja.

 

Ob vpisu skupaj z organizatorjem izobraževanja pripravite osebni izobraževalni načrt, ki obsega pogoje, načine, oblike in roke izpolnitve z izobraževalnim programom predvidene obveznosti.

 

predavanja

2 – 4 krat tedensko v popoldanskih urah po urniku

Večina predmetov nima obveznih predavanj pred izpitom, vendar vam glede na posamezno situacijo svetujemo, katere vseeno obiskovati.

 

Interesne dejavnosti

Interesne dejavnosti so eno od predpisanih obveznosti v vašem programu. Tekom izobraževanja se boste lahko udejstvovali na različnih področjih, mi pa vam bomo te aktivnosti upoštevali v programu. 

Predlagana področja interesnih dejavnosti:

 • Šport, ogled gledališke, filmske in glasbene predstave, likovne razstave.
 • Metode učenja, motivacija, razvoj delovnih in učnih navad, naravoslovni dan – ekološki dan (organizirane čistilne akcije, predavanja, ogledi čistilnih naprav – v povezavi s tehnologijo stroke), ogled sejma s strokovnega področja, proizvodnih obratov; ekologija in ekološki problemi stroke, ogled sejmov informatike, učil, izobraževalnih ustanov.
 • Gledališki, glasbeni in filmski abonmaji, glasbena šola, pevski zbor, dramska skupina, plesni in športni treningi, tečaj cestnoprometnih predpisov, socialno delo, mentorstva in pomoč drugim, organizirano dopolnilno izobraževanje itd.

 

 

 

Pogoji za dokončanje PROGRAMA

Pozitivno morajo biti ocenjeni:

 • splošnoizobraževalni predmeti,
 • obvezni strokovni moduli,
 • izbirni strokovni moduli,
 • odprti del kurikula.

 

Poleg tega morajo biti opravljene:

 • interesne dejavnosti,
 • obveznosti pri praktičnem usposabljanju z delom,
 • zaključni izpit.

 

Zaključek – Zaključni izpit

 • pisni in ustni izpit iz slovenščine,
 • izdelek oziroma storitev in zagovor.

pridobitev javno veljavne listine: SPRIČEVALO O ZAKLJUČNEM IZPITU

pridobljen naziv: GASTRONOM HOTELIR / GASTRONOMKA HOTELIRKA

 

 

 

Zaključni izpiti potekajo trikrat letno (spomladanski, jesenski in zimski rok). 

 

Na zaključni izpit se prijavite v referatu, kjer izpolnite PRIJAVNICO. Ob prijavi ni nujno potrebno, da imate opravljene vse izpite. Vse obveznosti morate opraviti do roka za odjavo. V kolikor se želite odjaviti od opravljanja zaključnega izpita, je potrebno v referatu izpolniti ODJAVO. 

 

Teme za zaključni izpit, zbirno mapo in navodila najdete v svojem e-indeksu. 

 

 

 

 

Informacije in vpis

Mateja Lakner Vrtačnik

030 709 889

mateja.lakner-vrtacnik@cene-stupar.si

 

 

Referat

Tanja Zakotnik Jeršin

041 606 057

tanja.jersin@cene-stupar.si

 

 

 

 

 

 

Informativna prijava

Ime in priimek

Datum rojstva

Občina bivanja

E-naslov

Telefon

Sporočilo

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

 

 

 

Zakaj izbrati izobraževanje pri nas? 

 

Individualni pristop k izobraževanju

Individualni pristop k izobraževanju

Naši zaposleni so strokovno usposobljeni, da vam svetujejo, vas informirajo in nudijo celostno podporo pri izobraževanju. Vsakemu posamezniku se individualno posvetimo in se potrudimo oblikovati izobraževanje, ki mu najbolj ustreza. 

Veliko število zadovoljnih učencev

Veliko število zadovoljnih udeležencev 

Vsako leto se naših izobraževanjih udeleži preko 10.000 udeležencev. 

Certifikat družini prijazno podjetje

Certifikat družini prijazno podjetje

Smo ponosni imetniki certifikata Družini prijazno podjetje, zato se trudimo, da smo prijazni tako do družin udeležencev kot tudi do zaposlenih. 

Tradicija

Tradicija

 

Z vami in za vas delujemo že 64 let! 

Možnost povračila šolnine

Možnost vračila šolnine

Seznanimo vas z možnostmi za povračilo stroškov šolnine in vam pomagamo pri izpolnjevanju dokumentacije. Redno spremljamo razpise, namenjene našim udeležencem. 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih