Dostopnost
  • Navigacija preko tipkovnice
  • Izključi animacije
Kontrast
  • Visok kontrast
  • Sivine
Besedilo
  • Povečaj pisavo
  • Pomanjšaj pisavo
  • Označi naslove
  • Označi povezave
  • Podčrtaj povezave
Zemljevid strani
Izjava o dostopnosti

Gastronomija

 

Izobraževanje, prilagojeno vam

 

srednjesolski programi

osebni pristop

srednjesolski programi

plačate le manjkajoče izpite

lasten tempo opravljanja izpitov

lasten tempo opravljanja izpitov

obisk vas ne zavezuje k izpitu

informativni obisk vas ne zavezuje k vpisu

Možnost povračila šolnine

 

Možnost povračila šolnine izobraževanja prek Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada Republike Slovenije. V pripravi je razpis, ki bo udeležencem srednješolskih programov omogočal vračilo šolnin. Vračilo bo možno za ciljne skupine opredeljene v razpisu. Predvideva se, da bo razpis konec leta 2023.

 

 

Opis programa Gastronomski tehnik

 

Ste pred kratkim ali pa že dolgo tega zaključili srednjo poklicno šolo v gostinski smeri in želite nadaljevati ali spremeniti karierno pot? Potem je program "Gastronomija" kot naročen za vas. Gastronomski tehniki se vedno bolj uveljavljajo kot vodje in nadzorniki v kuhinjah ter restavracijah. Skrbijo za nemoten potek dela, se sami lotevajo zahtevnejših kuharskih opravil ter skrbijo za ustreznost dobavljenih surovin. Gastronomski tehnik dobro pozna domačo in tujo kulinariko ter ponudbo vin in ostalih pijač, hkrati pa je seznanjen z naravno in kulturno dediščino ter turistično ponudbo okoliša, kjer deluje. Delo zahteva predanost, komunikativnost, odločnost ter željo po nadgradnji posameznikovih znanj in deljenju slednjih med druge.

 

Zaradi porasta gostinskih obratov vseh vrst je to iskan profil. Zaposlitve so možne v gostinsko-turističnih obratih, hotelih, menzah in še kje.

 

 

 

Pogoji za vpis

V program Gastronomski tehnik se lahko vpiše vsak, ki ima:

  • uspešno zaključeno srednje poklicno izobraževanje s pridobljenim nazivom: gastronom hotelir, kuhar, natakar, kuhar-natakar, oskrbnik, kmetovalka-gospodinja, pek, slaščičar, slaščičar-konditor
  • ali pridobljeno enakovredni izobrazbo po prejšnjih predpisih.

 

Potek vpisa

Pred vpisom nas lahko kontaktirate prek telefona, e pošte, ali pa se na našem naslovu oglasite na informativnem pogovoru. Po pregledu dokumentacije ter analizi vaših potreb in možnosti se lahko odločite za vpis. Ob vpisu skupaj z organizatorjem izobraževanja pripravite osebni izobraževalni načrt, ki obsega pogoje, načine, oblike in roke izpolnitve z izobraževalnim programom predvidene obveznosti. 

 

Ob vpisu pridobite tudi dostop do e-indeksa, kjer dostopate do različnih gradiv, izpitnih rokov, predavanj, konzultacij s profesorji, urnikov ter ostalih pomembnih informacij.

 

Preberite si tudi pogosta vprašanja in pomembne informacije.

 

Plačilo

Vpisnina znaša 140 EUR in velja eno koledarsko leto od vpisa. Ob vpisu se udeleženec odloči za sebi najbolj primeren način izobraževanja. V kolikor želi v večji meri obiskovati predavanja lahko v paketu zakupi 10 izpitov s predavanji (šolnina) in jih odplačuje tudi na obroke. V kolikor pa se odloči za samostojno učenje in opravljanje izpitov, pa si lahko izpite in predavanja vplačuje sproti. 

 

Izpit stane 80 EUR, izpit s predavanjem pa 140 EUR. Šolnina stane 1400 EUR – lahko jo poravnate na do 10 obrokov. Opravljanje strokovnih modulov znaša 160 EU.R

Prvo ponovno opravljanje izpita je brezplačno.

 

Ob vpisu je potrebno poravnati vpisnino in vsaj tri izpite ali vpisnino in prvi obrok šolnine. Vsak udeleženec si tako lahko ustvari sebi prilagojeno izobraževanje in pri tem plača samo tisto, kar dejansko koristi. 

 

Če je plačnik PODJETJE ali druga pravna oseba, vam na podlagi naročilnice podjetja izstavimo račun.

 

 

 

 

 

Prilagoditve izrednemu izobraževanju

Obveznosti v programu se prilagajajo glede na priznavanje predhodno pridobljenega znanja posameznika. Izobraževanje odraslih je posebna veja izobraževanja, zato se vam skušamo v čim večji meri prilagoditi in upoštevati potrebe posameznika.

 

Predavanja potekajo 2 - 4 krat tedensko v popoldanskem času, prav tako izpiti in konzultacije. Izpitni roki potekajo celo leto, veliko večino izpitov je mogoče opravljati vsaj enkrat mesečno. Tako imajo udeleženci možnost, da si tempo izbirajo sami in si izobraževanje naredijo prijazno sebi. 

 

Izbirate lahko med obiskovanjem predavanj in samostojnim učenjem. Po zaključenem sklopu predavanj sledi izpit. Ob poudarku na samostojnem učenju pa so vam na voljo osebne in elektronske konzultacije s predavateljem, kjer predstavijo vaše obveznosti in cilje predmeta, na voljo pa so tudi za morebitna vprašanja.

 

Ob vpisu skupaj z organizatorjem izobraževanja pripravite osebni izobraževalni načrt, ki obsega pogoje, načine, oblike in roke izpolnitve z izobraževalnim programom predvidene obveznosti.

 

Predavanja

2 – 4 krat tedensko v popoldanskih urah po urniku

Večina predmetov nima obveznih predavanj pred izpitom, vendar vam glede na posamezno situacijo svetujemo, katere vseeno obiskovati.

 

 

 

 

 

 

Pogoji za dokončanje PROGRAMA

Pozitivno morajo biti ocenjeni:

  • splošnoizobraževalni predmeti,
  • obvezni strokovni moduli,
  • izbirni strokovni moduli,
  • odprti del kurikula.

 

Poleg tega morajo biti opravljene:

  • obveznosti pri praktičnem usposabljanju z delom,
  • poklicna matura

 

Zaključek – poklicna matura

  • pisni in ustni izpit iz slovenščine,
  • pisni in ustni izpit iz gastronomije,
  • pisni in ustni izpit iz tujega jezika ali matematike,
  • izdelek oziroma storitev in zagovor.

pridobitev javno veljavne listine: SPRIČEVALO O POKLICNI MATURI

pridobljen naziv: GASTRONOMSKI TEHNIK / GASTRONOMSKA TEHNICA

 

 

 

Poklicna matura poteka trikrat na leto (spomladanski, jesenski in zimski rok). 

 

Na poklicno maturo se prijavite v referatu, kjer izpolnite PRIJAVNICO. Ob prijavi ni nujno potrebno, da imate opravljene vse izpite. Vse obveznosti morate opraviti do roka za odjavo. V kolikor se želite odjaviti od opravljanja poklicne mature, je potrebno v referatu izpolniti ODJAVO. 

 

 

 

Zakaj izbrati izobraževanje na Cene Štupar - CILJ? 

 

Individualni pristop k izobraževanju

Individualni pristop k izobraževanju

Naši zaposleni so strokovno usposobljeni, da vam svetujejo, vas informirajo in nudijo celostno podporo pri izobraževanju. Vsakemu posamezniku se individualno posvetimo in se potrudimo oblikovati izobraževanje, ki mu najbolj ustreza. 

Veliko število zadovoljnih učencev

Veliko število zadovoljnih udeležencev 

Vsako leto se naših izobraževanjih udeleži preko 10.000 udeležencev. 

srednjesolski programi

Plačate le tiste izpite, ki vam manjkajo

Pri nas ni potrebno plačevati celotnega letnika, ampak poravnate le manjkajoče izpite. 

Tradicija

Tradicija

 

Z vami in za vas delujemo že 64 let! 

Možnost povračila šolnine

Možnost vračila šolnine

Seznanimo vas z možnostmi za povračilo stroškov šolnine in vam pomagamo pri izpolnjevanju dokumentacije. Redno spremljamo razpise, namenjene našim udeležencem. 

 

Informacije in vpis

Branka Bricl

041 606 285

branka.bricl@cene-stupar.si

 

Referat

Referat

01 234 44 00

srednje.sole@cene-stupar.si

 

 

 

Informativna prijava

Ime in priimek

Datum rojstva

Občina bivanja

E-naslov

Telefon

Sporočilo

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

 

 

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih