Dostopnost
  • Navigacija preko tipkovnice
  • Izključi animacije
Kontrast
  • Visok kontrast
  • Sivine
Besedilo
  • Povečaj pisavo
  • Pomanjšaj pisavo
  • Označi naslove
  • Označi povezave
  • Podčrtaj povezave
Zemljevid strani
Izjava o dostopnosti

Gastronomsko turistični tehnik

 

Izobraževanje, prilagojeno vam

 

srednjesolski programi

osebni pristop

srednjesolski programi

plačate le manjkajoče izpite

lasten tempo opravljanja izpitov

lasten tempo opravljanja izpitov

obisk vas ne zavezuje k izpitu

informativni obisk vas ne zavezuje k vpisu

Možnost povračila šolnine

 

Možnost povračila šolnine izobraževanja prek Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada Republike Slovenije. V pripravi je razpis, ki bo udeležencem srednješolskih programov omogočal vračilo šolnin. Vračilo bo možno za ciljne skupine opredeljene v razpisu. Predvideva se, da bo razpis konec leta 2023.

 

 

Opis programa Gastronomsko-turistični tehnik

 

Gostinstvo in turizem sta področji, ki se nenehno razvijata in prilagajata ostalim panogam. Delavci v tej panogi so odprti, komunikativni, prijazni in inovativni. Turistični delavci morajo pogosto komunicirati v več jezikih, biti pripravljeni sodelovati, se pogosto učiti novih stvari, poskušati in se ne bati izzivov. Gastronomsko-turistični tehnik obvlada osnove organizacijskih in administrativnih tehničnih spretnosti, kot so knjiženje in registracija poslovnih dogodkov, načrtovanje in organizacija dela, sestavljanje poslovnih dopisov v domačem in tujem jeziku, uporaba računalnika, izpolnjevanje poročil in tabel, izdelava grafikonov, poslovanje z denarjem in vrednostnimi papirji ter predmeti, vodenje skupin in poznavanje okolja. Prav tako mora poznati domačo in tujo kulinariko, načrtovati in izvesti animacijo gostov ter poznati naravno in kulturno dediščino.

 

Profil gostinsko-turističnega tehnika je trenutno med bolj iskanimi, vsekakor pa je v tej panogi veliko prostora tudi za uresničitev morebitnih samostojnih podjetniških idej.

 

 

Pogoji za vpis

V program Gastronomsko-turistični tehnik se lahko vpiše vsak, ki ima najmanj:

  • končano osnovno šolo ali nižjo poklicno šolo

 

Potek vpisa

Pred vpisom nas lahko kontaktirate prek telefona, e pošte, ali pa se na našem naslovu oglasite na informativnem pogovoru. Po pregledu dokumentacije ter analizi vaših potreb in možnosti se lahko odločite za vpis. Ob vpisu skupaj z organizatorjem izobraževanja pripravite osebni izobraževalni načrt, ki obsega pogoje, načine, oblike in roke izpolnitve z izobraževalnim programom predvidene obveznosti. 

 

Ob vpisu pridobite tudi dostop do e-indeksa, kjer dostopate do različnih gradiv, izpitnih rokov, predavanj, konzultacij s profesorji, urnikov ter ostalih pomembnih informacij.

 

Preberite si tudi pogosta vprašanja in pomembne informacije.

 

Plačilo

Vpisnina znaša 140 EUR in velja za tekoče šolsko leto. Ob vpisu se udeleženec odloči za sebi najbolj primeren način izobraževanja. V kolikor želi v večji meri obiskovati predavanja lahko v paketu zakupi 10 izpitov s predavanji (šolnina) in jih odplačuje tudi na obroke. V kolikor pa se odloči za samostojno učenje in opravljanje izpitov, pa si lahko izpite in predavanja vplačuje sproti. 

 

Izpit stane 80 EUR, izpit s predavanjem pa 140 EUR. Šolnina stane 1400 EUR – lahko jo poravnate na do 10 obrokov.

Prvo ponovno opravljanje izpita je brezplačno.

 

Ob vpisu je potrebno poravnati vpisnino in vsaj tri izpite ali vpisnino in prvi obrok šolnine. Vsak udeleženec si tako lahko ustvari sebi prilagojeno izobraževanje in pri tem plača samo tisto, kar dejansko koristi. 

 

Če je plačnik PODJETJE ali druga pravna oseba, vam na podlagi naročilnice podjetja izstavimo račun.

 

 

 

 

 

Prilagoditve izrednemu izobraževanju

Obveznosti v programu se prilagajajo glede na priznavanje predhodno pridobljenega znanja posameznika. Izobraževanje odraslih je posebna veja izobraževanja, zato se vam skušamo v čim večji meri prilagoditi in upoštevati potrebe posameznika.

 

Predavanja potekajo 2 - 4 krat tedensko v popoldanskem času, prav tako izpiti in konzultacije. Izpitni roki potekajo celo leto, veliko večino izpitov je mogoče opravljati vsaj enkrat mesečno. Tako imajo udeleženci možnost, da si tempo izbirajo sami in si izobraževanje naredijo prijazno sebi. 

 

Izbirate lahko med obiskovanjem predavanj in samostojnim učenjem. Po zaključenem sklopu predavanj sledi izpit. Ob poudarku na samostojnem učenju pa so vam na voljo osebne in elektronske konzultacije s predavateljem, kjer predstavijo vaše obveznosti in cilje predmeta, na voljo pa so tudi za morebitna vprašanja.

 

Ob vpisu skupaj z organizatorjem izobraževanja pripravite osebni izobraževalni načrt, ki obsega pogoje, načine, oblike in roke izpolnitve z izobraževalnim programom predvidene obveznosti.

 

Predavanja

2 – 4 krat tedensko v popoldanskih urah po urniku

Večina predmetov nima obveznih predavanj pred izpitom, vendar vam glede na posamezno situacijo svetujemo, katere vseeno obiskovati.

 

 

 

Pogoji za dokončanje PROGRAMA

Pozitivno morajo biti ocenjeni:

  • splošnoizobraževalni predmeti,
  • obvezni strokovni moduli,
  • izbirni strokovni moduli,
  • odprti del kurikula.

 

Poleg tega morajo biti opravljene:

  • obveznosti pri praktičnem usposabljanju z delom,
  • poklicna matura.

 

Zaključek – poklicna matura

  • pisni in ustni izpit iz slovenščine,
  • pisni in ustni izpit iz gastronomije in turizma s podjetništvom,
  • pisni in ustni izpit iz tujega jezika ali matematike,
  • izdelek oziroma storitev in zagovor.

pridobitev javno veljavne listine: SPRIČEVALO O POKLICNI MATURI

pridobljen naziv: GASTRONOMSKO-TURISTIČNI TEHNIK / GASTRONOMSKO-TURISTIČNA TEHNICA

 

 

 

Poklicna matura poteka trikrat na leto (spomladanski, jesenski in zimski rok). 

 

Na poklicno maturo se prijavite v referatu, kjer izpolnite PRIJAVNICO. Ob prijavi ni nujno potrebno, da imate opravljene vse izpite. Vse obveznosti morate opraviti do roka za odjavo. V kolikor se želite odjaviti od opravljanja poklicne mature, je potrebno v referatu izpolniti ODJAVO. 

 

 

 

Zakaj izbrati izobraževanje na Cene Štupar - CILJ? 

 

Individualni pristop k izobraževanju

Individualni pristop k izobraževanju

Naši zaposleni so strokovno usposobljeni, da vam svetujejo, vas informirajo in nudijo celostno podporo pri izobraževanju. Vsakemu posamezniku se individualno posvetimo in se potrudimo oblikovati izobraževanje, ki mu najbolj ustreza. 

Veliko število zadovoljnih učencev

Veliko število zadovoljnih udeležencev 

Vsako leto se naših izobraževanjih udeleži preko 10.000 udeležencev. 

srednjesolski programi

Plačate le tiste izpite, ki vam manjkajo

Pri nas ni potrebno plačevati celotnega letnika, ampak poravnate le manjkajoče izpite. 

Tradicija

Tradicija

 

Z vami in za vas delujemo že 64 let! 

Možnost povračila šolnine

Možnost vračila šolnine

Seznanimo vas z možnostmi za povračilo stroškov šolnine in vam pomagamo pri izpolnjevanju dokumentacije. Redno spremljamo razpise, namenjene našim udeležencem. 

 

Informacije in vpis

Jure Jamšek

030 645 365

jure.jamsek@cene-stupar.si

 

Referat

Referat

01 234 44 00

srednje.sole@cene-stupar.si

 

 

 

 

 

Informativna prijava

Ime in priimek

Datum rojstva

Občina bivanja

E-naslov

Telefon

Sporočilo

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

 

 

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih