Dostopnost
  • Navigacija preko tipkovnice
  • Izključi animacije
Kontrast
  • Visok kontrast
  • Sivine
Besedilo
  • Povečaj pisavo
  • Pomanjšaj pisavo
  • Označi naslove
  • Označi povezave
  • Podčrtaj povezave
Zemljevid strani
Izjava o dostopnosti

Motivator - Listek na hladilniku

MOTIVATOR, orodje za ugotavljanje motivacije 

Opis storitve

Motivacija se pojavlja v obliki potreb, želja, interesov in hotenj, ki usmerjajo  naše delovanje. Motivirati zaposlene pomeni razumeti, kaj jih žene in spodbuja k dobremu delu. Zato je potrebno razumeti potrebe posameznikov in ustvarjati priložnosti, v katerih si bodo sami želeli dobro delati. Motivacijo posameznika lahko ugotavljamo s pomočjo orodja Motivator

  

Motivator je spletno podprto orodje, ki v prvem delu z nizom trditev ugotavlja tako imenovana karierna sidra, v drugem delu pa konkretne motivacijske faktorje. 

  

Karierna sidra so koncept, ki ga je zasnoval  Edgar Schein.  Večina od nas se kariernih sider ne zaveda, dokler nismo prisiljeni v sprejetje odločitve, ki zadevajo osebni razvoj, družino in kariero.  

  

Schein je karierno sidro opredelil kot dejavnik v posameznikovi predstavi o sebi, tj. o lastnih sposobnostih, motivih in vrednotah, ki se jim ne odreče niti, ko so pred njim težavne odločitve. 

  

Motivator je tako dobro orodje, ki nam služi kot pomoč pri razvijanju in usmerjanju kariere zaposlenih.

 

Prednosti MOTIVATORJA

Rezultati vprašalnika posamezniku omogočajo vpogled v boljše poznavanje sebe, lastnih motivov in vrednot, organizaciji pa osnovo, da prepozna, kaj so potrebe zaposlenih, kaj je tisto, kar jih pri delu najbolj motivira. 

 

Rezultati lahko prispevajo k boljšemu razumevanju nekaterih odnosov in posledično tudi pripomorejo k soustvarjanju boljše klime v podjetju.  Uspešnost delovanja vsakega posameznika je gotovo odvisna tudi od tega, kar ga pri delu motivira.

 

Postopek izvajanja storitve

Uporabniki dobijo spletno povezavo do orodja. Povezavo do orodja s kratkim nagovorom pošljemo mi ali pa podjetja samo, odvisno od dogovora.

 

Strokovni delavci pripravijo poročilo. Poročilo najprej dobi posameznik, za interpretacijo in kontekstualizacijo rezultatov poskrbi strokovni delavec. Poročil brez interpretacije, povratne informacije, ne izvajamo. V poročilu izpostavimo najmočneje izražene motivatorje.

 

V primeru, da  se v izpolnjevanje vprašalnika vključi oddelek & skupina,  storitev zaključimo s krajšim pogovorom z vodjo ali kadrovsko službo, kjer predstavimo rezultate na nivoju skupine (po potrebi tudi grafično) in svetujemo glede morebitnih nadaljnjih korakov.

 

Drugi so si ogledali še: 

Pogovor o orodju Pogled 360
Orodje meri kompetence zaposlenih po metodi 360. Omogoča hiter, ekonomičen pregled posameznikovih veščin z vidika samoocene in ocene drugih ter identifikacijo močnih strani in tistih, kjer je prostor za napredek.
Mentorski sistem
Pomagamo pri vpeljavi celovitega, strukturiranega mentorskega sistema v organizaciji. Vpeljava je podprta z računalniško aplikacijo, kar poveča strukturiranost, jasnost in sistematičnost ter skrajša čas.
Informacije:

Jana Mlačnik

031 729 908

jana.mlacnik@cene-stupar.si

 

Pišite nam

Vaš e mail naslov

Vprašanje

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih