Dostopnost
  • Navigacija preko tipkovnice
  • Izključi animacije
Kontrast
  • Visok kontrast
  • Sivine
Besedilo
  • Povečaj pisavo
  • Pomanjšaj pisavo
  • Označi naslove
  • Označi povezave
  • Podčrtaj povezave
Zemljevid strani
Izjava o dostopnosti

Uspeh - strategija uspeha

Kaj je kadrovska strategija? 

Kadrovska strategija pomeni strategijo za razvoj kadra. Kadrovska strategija predstavlja skupek dejstev, podatkov, potreb, analiz, projekcij kadrovskega področja, ki jih interpretiramo in predstavimo skozi poslovno strategijo podjetja, vrednote, vizijo in cilje. Pomembno je, da kadrovska strategija odgovarja na konkretne izzive podjetja na področju kadrov ter obenem skuša predvideti srednjeročno stanje ter spremembe in se nanje pripraviti. 

 

Kako lahko kadrovska strategija pripomore k poslovnim ciljem organizacije?

Organizacije si preko svojega poslovanja konstantno prizadevajo, da se stranke, ki imajo skoraj neomejene možnosti izbora, vedno znova odločajo prav za njihove produkte oz. storitve. Gospodarski razcvet zadnjih let pa je tovrstno mentaliteto ponesel tudi na področje zaposlenih. Tako se med marsikatere poslovne cilje in strategije uvršča tudi zagotavljanje ustrezno usposobljenih zaposlenih, ki bodo zanesljiv partner organizaciji pri doseganju zastavljenih poslovnih ciljev. 

 

Ključni elementi kadrovske strategije  

Strategija razvoja kadrov je dokument, ki združuje analizo oz. pregled sedanjega stanja na področju zaposlovanja, razvoja kadrov in izobraževanj, želeno ciljno stanje na teh istih področjih ter najpomembnejši del – akcijski načrt. Akcijski načrt namreč opredeljuje vse ključne elemente, ki vplivajo na uspešnost doseganja zastavljenih ciljev

  

Strategija je ob pravi zavezi vseh deležnikov več kot le dokument, predstavlja kompas skozi vse dolgoročne kadrovske aktivnosti in omogoča evalvacijo uspešnosti delovanja in uspešnosti ukrepov preko postavljenih kazalnikov uspeha. 

 

Drugi so si ogledali še: 

Orodje motivator

Motivator je orodje, ki ugotavlja karierna sidra in motivacijske faktorje. Rezultati omogočajo poznavanje sebe in lastnih vrednot, organizaciji pa osnovo, da prepozna kaj zaposlene pri delu motivira.

orodje - Pogled360
Orodje meri kompetence zaposlenih po metodi 360. Omogoča hiter, ekonomičen pregled posameznikovih veščin z vidika samoocene in ocene drugih ter identifikacijo močnih strani in tistih, kjer je prostor za napredek.
Informacije: 

Jana Mlačnik

031 729 908

jana.mlacnik@cene-stupar.si

 

Pišite nam

Vaš e mail naslov

Vprašanje

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih