Dostopnost
  • Navigacija preko tipkovnice
  • Izključi animacije
Kontrast
  • Visok kontrast
  • Sivine
Besedilo
  • Povečaj pisavo
  • Pomanjšaj pisavo
  • Označi naslove
  • Označi povezave
  • Podčrtaj povezave
Zemljevid strani
Izjava o dostopnosti
TO LEARN OR NOT TO LEARN?

To learn or not to learn?

26. september je od leta 2001 v Evropi posvečen jezikom. Ta dan je bil razglašen za evropski dan jezikov, kar kaže da se EU zaveda pomembnosti jezikovnega izražanja in poleg znanja maternega jezika poudarja tudi učenje tujih jezikov.  

Slovenci smo po znanju tujih jezikov v prvi četrtini evropskih držav. Tuje jezike govorimo dobro, ne moremo pa reči zelo dobro in pravilno, saj je v EU odstotek govorcev, ki govorijo zelo dobro in pravilno, višji od slovenskega.    

Kakšno pa je vaše znanje tujih jezikov? Ste se kdaj znašli v situaciji, ko bi radi znali več oziroma blesteli pred tuje govorečim sogovornikom? Za učenje tujih jezikov ni nikoli prepozno.  

 

UČITELJICA ANGLEŠČINE 

Preteklo je že nekaj desetletij od mojega prvega stika z učenjem tujega jezika. V osnovni šoli sem si izbrala angleščino in to je bil tudi moj prvi stik z učenjem tujega jezika. Pri prvi uri angleščine smo se, kot je to v navadi, najprej naučili, kako se predstavimo drug drugemu. Potem pa je vsako uro sledilo učenje dialogov na pamet, petje pesmic in pomnjenje podatkov iz lekcij v učbeniku. Žal je vse to znanje po kontrolni nalogi izpuhtelo.  

Pri angleščini sem vedno imela dobre ocene, ni pa mi bila preveč pri srcu, saj v tem nisem videla nobenega smisla. Le kdo bi si takrat mislil, da bom postala prav to, profesorica angleškega jezika in da bom jaz tista, ki bo znanje predajala naprej. Danes lahko potrdim, da sem izbrala poklic, ki mi je pisan na kožo ali kot bi rekli Angleži It's my cup of tea.  

 

VSAK IMA SVOJ UČNI STIL 

Odraslih udeležencev ni vedno enostavno motivirati za učenje. Tako udeleženci kot tudi učitelji imamo vsak svoj učni stil. S prilagodljivostjo in izkušenostjo nas profesorjev tujih jezikov lahko vedno najdemo pravo pot do zanimivega, raznolikega in življenjskega učenja, ki bo ustrezal še tako  zahtevnemu udeležencu. Poučujemo s prepletanjem različnih učnih metod, razvijamo vaše kompetence za samostojno učenje tujega jezika tudi po zaključku delavnic in vam v vseh fazah učenja nudimo našo svetovalno podporo.  

 

JEZIKOVNE DELAVNICE NA CENE ŠTUPAR - CILJ 

Na začetku izobraževanja se marsikateremu udeležencu porajajo dvomi in vprašanja: se bom sploh kaj naučil/a, zakaj to potrebujem, ali res ne obstaja kakšen lažji način, saj vse razumem, znam dovolj zase, težave imam samo pri ustnem sporazumevanju, itd. Pomembno je narediti prvi korak: dvomi in vprašanja nas vodijo k doseganju novih ciljev, ki bogatijo naše življenje. 

 

Jezik moramo uporabljati, uriti se moramo tako pisno, govorno, bralno kot tudi slušno. Ne odlašajte, pridružite se našim jezikovnim delavnicam!  

 

Več o jezikovnih delavnicah si oglejte na naši spletni strani ali pa nam pišite na jana.mlacnik@cene-stupar.si.  

 

 

 

Za vas piše: 

ANDREJA IVANIČ

 

Andreja je dosegljiva na:

andreja.ivanic@cene-stupar.si,

030 642 772

 

Imate dodatna vprašanja? Pišite nam.

Pišite nam

Vaš e mail naslov

Vprašanje

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih