Dostopnost
  • Navigacija preko tipkovnice
  • Izključi animacije
Kontrast
  • Visok kontrast
  • Sivine
Besedilo
  • Povečaj pisavo
  • Pomanjšaj pisavo
  • Označi naslove
  • Označi povezave
  • Podčrtaj povezave
Zemljevid strani
Izjava o dostopnosti

Pomočnik Kuharja

Nacionalna poklicna kvalifikacija (NPK) pomočnik kuharja

 

 

 

Poklici v gostinstvu so med najbolj iskanimi. Če bi radi pridobili certifikat NPK, ki potrjuje vaše dolgoletne izkušnje z delom v kuhinji, vas vabimo k vpisu na preverjanje in potrjevanje pred komisijo. 

Pomočnik kuharja | Javni Zavod Cene Štupar

Pomočnik kuharja | Javni Zavod Cene Štupar

Bi radi pridobili certifikat NPK pomočnik kuharja, ki potrjuje vaše dolgoletne izkušnje z delom v kuhinji? Vpišite se na preverjanje in potrjevanje za NPK pomočnik/pomočnica kuharja/kuharice.

 

Kako pridobiti poklicno kvalifikacijo?

Za kandidate, ki želijo pridobiti certifikat NPK pomočnik/pomočnica kuharja/kuharice, po katalogu strokovnih znanj in spretnosti ni določenih posebnih pogojev.

 

Več informacij najdete na povezavi in v Katalogu strokovnih znanj in spretnosti.

 

Prijave

V času uradnih ur na sedežu zavoda CENE ŠTUPAR – Center za izobraževanje Ljubljana,
Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana ali z elektronsko prijavo na: tanja.jersin@cene-stupar.si

 

Cena

Cena postopka preverjanja in potrjevanja NPK socialni oskrbovalec/socialna oskrbovalka na domu je 236,00 evrov.

Cena usposabljanja za NPK pomočnik /pomočnica kuharja/kuharice je 915,00 evrov.

 

Trudimo se, da je naše usposabljanje kvalitetno, zato da pridobite dovolj znanja, ki vas lahko vodi v potrjevanje in pridobitev certifikata NPK.

 

Usposabljanje obsega 80 ur:

  •   35 pedagoških ur - teoretično usposabljanje in
  •   45 pedagoških ur - praktično usposabljanje
     

VSEBINA USPOSABLJANJA (TEČAJ) – teorija in praksa:

1.         Pomen osebne higiene kuhinjskega osebja.

2.         Čiščenje živil.

3.         Vzdrževanje higiene in urejenosti kuhinje.

4.         Stroji in naprave v kuhinji, vzdrževanje, čiščenje in način uporabe le-teh.

5.         Priprava servirne posode in priprava jedi za izdelavo porcij.

6.         Priprava živil za hladne in tople začetne jedi.          

7.         Priprava prilog, juh, jušnih zakuh, enolončnic, vložkov in priprava solat.

8.         Priprava zelenjavnih jedi in enostavnih sladic.

9.         Priprava hitre hrane.

10.       Priprava pic.

11.       Preverjanje znanja.

 

 

Predvideni termini usposabljanj v letu 2020: 

  • marec-maj 2020
  • april-junij 2020
  • september-november 2020 (dopoldanska in popoldanska skupina) 

 

 

Informacije

Tanja Zakotnik Jeršin

01 23 44 421 ali 041 606 057

tanja.jersin@cene-stupar.si

 

 

Pišite nam

Vaš e mail naslov

Vprašanje

Kuhinja

Kuhinja v učilnici št. 9

Kuhinja Cene Štupar

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih