Dostopnost

 • Navigacija preko tipkovnice
 • Izključi animacije

Kontrast

 • Visok kontrast
 • Sivine

Besedilo

 • Povečaj pisavo
 • Pomanjšaj pisavo
 • Označi naslove
 • Označi povezave
 • Podčrtaj povezave
Zemljevid strani
Izjava o dostopnosti

Izbraževanja po meri za podjetja

Ponudba za podjetja

 

Razvoj zaposlenih, kazen ali nagrada?

 • Ali razvoj zaposlenih zaradi pomanjkanja časa in notranjih resursov pogosto ni prioriteta? 
 • Imate težave z motiviranjem zaposlenih za razvoj? 
 • Ali povabite vrhunske izvajalce izobraževanj, vendar večjega prenosa pridobljenega znanja v prakso ni?  
 • Ali ste mislili, da se bodo v zaposlenih zgodile velike spremembe, pa se niso? 

 

Ste vsaj na eno vprašanje odgovorili pritrdilno?

Prehod iz industrijske družbe v družbo znanja je koncept vloge zaposlenega v podjetju postavil skorajda na glavo. Znanje hitro zastara, tako je prihodnost podjetij odvisna od motivacije zaposlenih za njihov razvoj. V ospredje prihaja človeški kapital, kar v praksi pomeni, da je podjetje uspešnejše, če se njegovi zaposleni hitro učijo in to znanje takoj vpeljejo v vsakdanje delo.

 

V čem smo dobri?

Podjetja in zaposleni cenijo naš osebni pristop, našo sproščenost, a hkrati strokovnost. Zavedamo se, da v podjetjih obstajajo zaposleni, v katere se redkeje vlaga in ravno te je težje motivirati za razvoj. V podjetju gradimo mostove med različnimi nivoji in zaposlene opremimo s konkretnimi veščinami, ki jim olajšajo komunikacijo in delo. Tako naš doprinos cenijo vodje na različnih nivojih, kot tudi zaposleni, ki v podjetjih opravljajo »najmanj hvaležna« dela.   

 

Z motivacijo zaposlenih se poglobljeno ukvarjamo in pri tem uporabljamo preprosta, a učinkovita orodja. Verjamemo v male korake, ki jih zaposleni zelo cenijo in zato prinašajo trajne spremembe. 

 

 

 

Kaj lahko ponudimo?

Svetovanje za razvoj kadrov
 Svetujemo vodstvu oziroma kadrovskim službam pri sistematičnem razvoju kadrov. Skupaj identificiramo potrebe v organizaciji, izberemo prave storitve. Smo podpora v vseh fazah razvoja.  
Orodje motivator - Cene Štupar
Motivator je orodje, ki ugotavlja karierna sidra in motivacijske faktorje. Rezultati omogočajo poznavanje sebe in lastnih vrednot, organizaciji pa osnovo, da prepozna kaj zaposlene pri delu motivira.
Orodje Pogled360
Orodje meri kompetence zaposlenih po metodi 360. Omogoča hiter, ekonomičen pregled posameznikovih veščin z vidika samoocene in ocene drugih ter identifikacijo močnih strani in tistih, kjer je prostor za napredek.
mentorski sistem
Nudimo  celovito, sistematično podporo pri vpeljavi mentorskega sistema v organizaciji. Vpeljava je podprta z računalniško aplikacijo, kar poveča sistematičnost ter skrajša čas.
 
izobraževanja zaposlenih
Z izobraževanjem omogočamo krepitev številnih kompetenc zaposlenih. Predstavljajo le del sistematičnega razvoja zaposlenih in so velikokrat zadnji v vrsti, saj predstavljajo le češnjico na torti razvoja.                                                                        
Strategija za razvoj kadrov
Pomagamo pri pripravi kadrovske strategije v organizaciji, ki tako lažje odgovarja na izzive na področju kadrov, saj predvidi spremembe, na katere se lahko pripravi. Priprava je podprta z računalniško aplikacijo. 
Ponudba za podjetja | Cene Štupar - CILJ

Ponudba za podjetja | Cene Štupar - CILJ

Ponudba za podjetja na Cene Štupar s katero zaposlene opremimo s konkretnimi veščinami, ki jim olajšajo komunikacijo in delo.

 

 

 

Raziskave kažejo, da se v prakso ne prenese  kar 80 - 95 odstotkov  znanja, pridobljenega na usposabljanjih  (Wieland Handy, 2008). Kje lahko iščemo razloge? Sodelavec Rok Trdan pravi, da znanje o delovanju  mitohondrija v osnovni šoli zanj ni imelo uporabne vrednosti, zato učenje ni bilo učinkovito. Izobraževanje zaposlenih mora biti uporabno za delo in  zelo konkretno.  V videu razloži kako se lotiti načrtovanja izobraževanj za zaposlene, da bo učinek čim večji.

 

 

 

Poznate odgovor na vprašanji: Kaj se zgodi, če vlagamo v zaposlenega in ta odide? in Kaj se zgodi, če ne vlagamo v zaposlenega in ta ostane? Direktor zavoda, mag. Bojan Hajdinjak, v videu Postanimo učeča se družba, na primeru lastnega kolektiva, razloži zakaj naj nas raje skrbi odgovor na drugo vprašanje.

 

 Poglejte si predstavitveni video  o sodelovanju z javnim  podjetjem Ljubljanski potniški promet pri usposabljanju voznikov Kavalirjev, vozil na električni pogon.

 

 

 

Sintal Concern logo

Sintal Koncern

 

 

Javno podjetje Ljubljanska parkirišča

Javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice, d.o.o.

 

 

Javni zavod Šport Ljubljana logo

Javni zavod Šport Ljubljana

 

 

Dobrovita Logo

Dobrovita družba za usposabljanje in zaposlovanje invalidov d.o.o.

 

 

Turizem Ljubljana

Turizem Ljubljana

 

 

LPP Logo

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o.

 

 

 

Telemach

Telemach

 

 

 

Semenarna Ljubljana

Semenarna Ljubljana

 

 

Začetki

Smo ljudska univerza. Ena izmed 22-ih, ki so trdno povezane v Zvezo ljudskih univerz Slovenije. Tesno sodelujemo, si pomagamo in velikokrat tudi skupaj delujemo.

 

V letu 2019 smo praznovali 60-letnico svojega obstoja. Preživeli smo različna obdobja, izobraževali v političnih šolah, izvajali šiviljske in jezikovne tečaje, organizirali tečaje računalništva že takrat, ko so prvi računalniki Comodore ugledali luč sveta.

 

Danes

Danes smo sodobna izobraževalna in svetovalna andragoška središča. Sprejmemo vse, ki pridejo k nam. Nismo le izobraževalci, ampak najprej svetovalci. Naši svetovanci so se znašli v različnih življenjskih situacijah:

 • izgubili so službo in iščejo delo,
 • preselili so se iz druge države in se želijo naučiti slovenskega jezika,
 • upokojili so se in iščejo nova področja svojega razvoja,
 • znašli so se v stiski in iščejo možnosti za svoj osebni razvoj,
 • pustili so srednjo šolo in iščejo »drugo« priložnost, da jo zaključijo,
 • že vrsto let opravljajo določeno delo, nimajo pa potrdila o svoji usposobljenosti,  
 • odločajo se v katero srednjo šolo ali na fakulteto naj se vpišejo,

 

Poslušamo, slišimo, informiramo, svetujemo in učimo na njihovi novi poti do cilja, ne glede na situacijo, v kateri so se znašli.

 

Sodelovanje s podjetji

V vseh letih smo bili trdna opora organizacijam pri razvoju njihovih zaposlenih. Za doseganje ciljev organizacije, so najpomembnejši njihovi zaposleni.

 

Svetujemo vodstvu ali kadrovski službi v organizaciji. Z uporabo različnih orodij pri zaposlenih ugotavljamo kaj jih motivira pri delu, ocenjujemo njihove kompetence. Ko se zaposleni podajo na pot svojega razvoja, izobražujemo.

 

Zavedamo se pomena izobraževanja za delavce, ki delajo v proizvodnji, za pultom, na gradbišču, za tiste, ki so velikokrat »spregledani«, a za to izkušnjo, neizmerno hvaležni. Zadovoljen zaposlen, ki je slišan in upoštevan, ki se tudi osebno razvija, bo motiviran delavec, ki bo uspešno opravljal svoje poslanstvo.  

 

Ali ste vedeli?

Bolniška odsotnost z dela se med udeleženci programov promocije zdravja zmanjša za 12 - 36% (KMDPŠ, 2012). Omenjeni programi zvišujejo produktivnost zaposlenih za do 20% (Eurofound, 2011).

Vlagajte v svoje zaposlene!

Smo mavrična ekipa sodelavcev, svetovalcev, predanih svojemu poslanstvu:  podpirati  človeka na poti njegovega kariernega razvoja. Tudi mi se ocenjujemo, se pustimo ocenjevati, ugotavljamo kje so naše močne in manj močne točke. Nenehno se razvijamo in (samo)izobražujemo, ker se čas  za to vedno najde. Naše vodstvo nas pri tem podpira in verjame v nas.  

 

Z VAMI DELAMO: Jana, Maja, ROK IN DRAGICA.

 

mag. JANA MLAČNIK,

univ. dipl. andragoginja

 

jana.mlacnik@cene-stupar.si,

031 729 908

 

Po izobrazbi diplomirana andragoginja z magisterijem iz kadrovskega managementa.  Že celo svojo kariero se kali na področju izobraževanja odraslih, vodila je delavnice vseživljenjske karierne orientacije, spretna je v pripravi prijav na evropske projekte.  Svetuje podjetjem s področja razvoja kadrov, sodeluje je pri vsebinski pripravi orodij za ugotavljanje motivacije in merjenje kompetenc po metodi 360, izvaja testiranja oziroma individualna svetovanja za zaposlene v podjetjih. Pripravi vam program izobraževanja, ki bo odgovoril na vaša pričakovanja in je poln konkretnih nasvetov, ki jih boste že naslednji dan preizkusili pri svojem delu. Vodi področje dela s podjetji na Cene Štupar - CILJ.

 

Jana Mlačnik  

Sodelavci o Jani:

 • Vrzi izziv pred Jano in dobil boš preskakovalca ovir. Jaz ji ljubkovalno rečem buldožer. Jana s svojo vztrajnostjo pride povsod in doseže marsikaj, a vseeno pri tem ostaja mehka in prijazna. Zato jo tudi občudujem. Je vestna, marljiva, natančna, organizirana in v meni zbuja potrebo po tem, da postanem boljša različica sebe.
 • Rada ima sladkarije, a se jim trudi upreti.
 • Predana delu, ideji, za katero stoji, usmerjena v akcijo (spodbujevalec).
 • Je odličen strateg, projekte zgradi na trdnih temeljih, tako da je njihova uspešnost zagotovljena. Deloholik,  a izredno prijetna sodelavka in sogovornica. 
   

______________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

MAJA ROTAR,

univ. dipl. soc. delavka

 

maja.rotar@cene-stupar.si,

030 704 364

 

Po izobrazbi univerzitetna diplomirana socialna delavka z več kot desetletnimi izkušnjami s področja karierne orientacije in razvoja človeških virov. Delo na področju razvoja kariere ji sledi že od njene prve zaposlitve in jo dohiti, ne glede na to h kateremu delodajalcu gre. Različne ciljne skupine ji niso tuje, takrat pride na dan socialna delavka, ki se še vedno skriva v njej. Ob tem izvaja treninge za razvoj mehkih veščin, usposablja druge strokovne delavce na področju karierne orientacije in raziskuje področje merjenja kompetenc. Matematike in fizike ne mara, a zavoljo kvalitete dovoljuje vstop merskim instrumentom v njeno polje dela. Najbolj je srečna, ko ji uspe doseči idealno razmerje med osebnim delom z ljudmi in poglabljanjem v stroko. Rada preučuje ljudi in njihovo vedenje ter pri tem uporablja različne metode. Podjetjem svetuje pri razvoju kadrov, njihovim zaposlenim pa glede njihovega lastnega razvoja.

Maja Rotar Cene Štupar  

 

Sodelavci o Maji:

 • Zapomni si vsa imena.
 • Izredno zanimivo jo je poslušati, saj vsako še tako nezanimivo stvar naredi zanimivo (včasih jo sogovorniki poslušajo z odprtimi usti).
 •  Usmerjena je v ideje (strokovnjakinja) zagnana za ideje, ne odstopa od začrtanih ciljev, preudarna (premisli, preden se odloči).
   

______________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

ROK TRDAN,

prof. geografije in zgodovine,

rok.trdan@cene-stupar.si,

031 729 904

 

Po izobrazbi profesor geografije in zgodovine, po duši pa večni optimist in iskalec nečesa novega. Večletne izkušnje na področju dela z ljudmi je pridobival preko dolgoletnega prostovoljnega udejstvovanja, na poklicnem področju pa preko koordiniranja projektov za brezposelne osebe in izvajanja številnih delavnic s področja digitalnih kompetenc. Najbolj je zadovoljen, ko opazi napredek, tako na področju osebnega razvoja posameznika kot optimizacije kakšnega delovnega procesa podjetja. Skrbi za vse tehnične podrobnosti orodij, ki pomagajo podjetjem pri razvoju kadra, sodeluje pri razvoju orodij, izvaja pa tudi testiranja in individualna svetovanja za zaposlene v podjetjih.

Rok Trdan  

 

Sodelavci o Roku:

 • Nisem še srečala človeka, da bi bil tako zelo natančen, temeljit, da bi se poglobil v res vsako podrobnost. Če delaš z njim, veš, da bo vse narejeno, kot je treba. Obenem pa je izredno pozitiven, optimističen in nikoli slabe volje. 
   

______________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

DRAGICA GLAŽAR,

univ. dipl. politologinja

 

dragica.glazar@cene-stupar.si

030 642 425

 

Po izobrazbi univerzitetna diplomirana politologinja, s 13-letnimi izkušnjami na področju izobraževanja odraslih in razvoja človeških virov. Projektni manager, ki se že vrsto let ukvarja s pripravo in izvedbo različnih evropskih in nacionalnih projektov s področja razvoja ljudi. Poleg veščin projektnega managementa pa njeno delo zajema tudi motiviranje in spodbujanje ljudi h kariernemu razvoju. V dosedanji karieri je imela priložnost poglobljeno sodelovati z različnimi ciljnimi skupinami, zaposlenimi, starejšimi, priseljenci, manj izobraženimi idr. Največji izziv ji predstavlja motiviranje ljudi za njihov razvoj, največje zadovoljstvo pa ji predstavlja, ko spodbudi ljudi k prevzemanju odgovornosti in k njihovim prvim korakom pri razvoju lastne kariere. Je karierna svetovalka, SDI facilitatorka, UŽU mentorica in NPK svetovalka. Sodeluje pri razvoju različnih storitev s področja razvoja kadrov in pri pripravi izobraževalnih programov za odrasle, še posebej za starejše. Ima pridobljen certifikat Glasnik razvoja starejših. Podjetjem svetuje pri razvoju kadrov različnih ciljnih skupin zaposlenih. Skupaj s podjetji pripravlja, oblikuje in skrbi za izvedbo izobraževanj za zaposlene s področja komunikacije, medgeneracijskega sodelovanja, zdravja na delovnem mestu idr.

Glažar Dragica Cene Štupar  

Sodelavci o Dragici:

 • Prisega na zdravo prehrano, a Manner napolitankam se vseeno ne more upreti.
 •  Je zelo predana, trdno stoji za svojimi načeli.
   

______________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

Informacije

 

Jana Mlačnik

031 729 908

jana.mlacnik@cene-stupar.si

 

 

direktor,

Bojan Hajdinjak

01 234 4404 ali 031 729 905

bojan.hajdinjak@cene-stupar.si

 

 

 

 

Ste vedeli, da:
 • je 70% vaših sodelavcev manj motiviranih danes, kot pa so bili včasih?
 • bi 80% vaših sodelavcev lahko svoje delo opravljalo krepko bolje, če bi to hoteli?
 • 50% vaših sodelavcev v svoje delo vloži samo toliko truda, da obdržijo svoje delovno mesto?

Vir: George Gallup

 

 

 

Preberite si:

 

 

 • KORONA VODNIK - VODNIK ZA ORGANIZACIJE V ČASU IZREDNIH RAZMER ZARADI KORONAVIRUSA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pišite nam

Vaš e mail naslov

Vprašanje

»Prav vsi sodelujoči so k sodelovanju pristopili prostovoljno in pohvalili tako izvedbo kot pogovor z izvajalci. Ker je bil ta lahko anonimen, so se lahko pogovorili zelo odkrito in je to še dodatno spodbudilo zaposlene in vodjo oddelka ne le k razmišljanju o izvajanju svojih delovnih nalog, kratko- in dolgoročni motivaciji zanje, ampak predvsem k aktivnem iskanju rešitev za boljšo organizacijo dela in komunikacijo tako med zaposlenimi kot z vodstvom. Nekaj izboljšav smo že uspešno izvedli.«

 

Nina Rman, vodja oddelka Podzemne vode-hidrogeologija  na Geološkem zavodu Slovenije

»V Turizmu Ljubljana smo v sredini lanskega leta z veliko skrbnostjo pričeli pripravljati različne oblike dodatnega izobraževanja za naše sodelavce. Pri pomoči za izvedbo storitve smo se obrnili na javi zavod Cene Štupar in s skupnimi močmi smo izoblikovali program in vsebino izobraževanj, ki smo jih izvajali celo lansko in letošnje šolsko leto. Tako smo osvežili znanja iz programov Word, Excel in Power Point, spoznali Prezi in se poglobili v osnove španščine in francoščine. Pozitivne učinke smo zaznali že v času izvajanja tečajev, saj so sodelavci kmalu lažje obvladovali delovne procese. Poleg tega je znotraj skupin deloval tudi močan »skupinski duh«, ki je še okrepil medsebojno razumevanje, medgeneracijsko pomoč in sodelovanje.«

 

Mag. Mitja Predovnik, pomočnik direktorice, Turizem Ljubljana

"Orodje Motivator sem izkoristila na lastno iniciativo. Vprašalnik je pregleden in enostaven za izpolnjevanje. Če smo iskreni do sebe in sledimo navodilom, bomo dobili verodostojno sliko, kaj nas v življenju in predvsem pri delu motivira, posledično pa, kakšne vrste dela / kariere so za nas najprimernejše. Seveda igrajo pri tem vlogo pridobljene izkušnje in vrsta dela, ki ga opravljamo, zato se lahko rezultat testa, opravljen v različnih daljših časovnih obdobjih, tudi spremeni. Uporabno in koristno je, da je del interpretacije rezultatov tudi osebna povratna informacija, ki jo dobiš v neposrednem stiku z usposobljenim evalvatorjem. Oboje, pisno poročilo in evalvacija skupaj dasta koristno informacijo za nadaljnji osebni razvoj."

 

MIRJANA MLADIČ, Marketing, komuniciranje in razvoj kadrov, MIKRO+POLO d.o.o.

DOGODKI

september 2021
 • po
 • to
 • sr
 • če
 • pe
 • so
 • ne
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 1
 • 2
 • 3
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih