Dostopnost
  • Navigacija preko tipkovnice
  • Izključi animacije
Kontrast
  • Visok kontrast
  • Sivine
Besedilo
  • Povečaj pisavo
  • Pomanjšaj pisavo
  • Označi naslove
  • Označi povezave
  • Podčrtaj povezave
Zemljevid strani
Izjava o dostopnosti

Motivacijsko predavanje - Nerazumevanje človeške narave

 

Motivacijsko Predavanje

 

Odnosi so osnovna človeška potreba, potrebujemo drug drugega, hkrati pa (pre)mnogokrat drug drugemu povzročamo bolečino, drug drugega ranimo in prizadenemo. To se zgodi največkrat nehote, iz nevednosti in neznanja.

 

Za koga?

Delavnice se lahko udeležijo sodelavci različnih ekip in nivojev (proizvodnja, uprava, strokovni kader). Heterogenost skupine pripomore k izmenjavi mnenj in izkušenj ter pomaga pri boljšemu prenosu znanja.

 

Kako?

Število poslušalcev zato ni omejeno, celo zaželeno je večje število, saj s številom raste pozitivna energija. Delavnica zaradi načina izvajanja (motivacijski nagovor) ne predvideva aktivne udeležbe udeležencev. Kljub temu lahko sodelujejo (tudi že pred delavnico) z vprašanji, opisi situacij/lastnih primerov.

 

Koliko?

Delavnica traja 2 šolski uri.

 

Vsebine delavnice

V človeški naravi je, da izhajamo iz sebe, toda to nam lahko povzroči gore gorja. V takih situacijah zato zmotno pričakujemo, da bodo vsi delali in funkcionirali tako kot mi. Toda dejstvo je, da iste stvari lahko delamo, vidimo, slišimo in doživljamo povsem drugače. Že to, kako je obrnjen toaletni papir, lahko nekoga zelo razburi in sproži spor. Kar nekdo naredi z lahkoto in hitro, je za drugega problem in rabi čas, da najprej dobro razmisli. Kadar je vodja energičen, hiter, samoiniciativen, deloholik, bo težko razumel, zakaj nekdo drug potrebuje počitek ali pa čas za razmišljanje (če pa je vse "jasno kot beli dan"). Številne obtožbe so med sodelavci lahko povsem neutemeljene, saj so le posledica, da izhajamo (na situacijo »gledamo«) le iz sebe. Kar je nekomu normalno govorjenje, je drugemu kričanje, kar je nekomu smešno, je drugemu žaljivo, kar je nekomu počitek in razmišljanje, je drugemu lenarjenje, kar je nekomu druženje in vzpostavljanje odnosov, je drugemu vdor in vtikanje v zasebnost.

 

Kadar ni razumevanja tega, lahko pride do mnogih (nepotrebnih) problemov, nesoglasij ali konfliktov v medsebojnih odnosih na delovnem mestu, kar posledično pripelje do manjše učinkovitosti oziroma slabših poslovnih rezultatov. Sodelavci se namreč »ukvarjajo z odnosi«, namesto da bi ta čas delali.

 

Kaj pridobite na delavnici? 

 Dobili boste znanja, ki jih boste želeli TAKOJ preizkusiti. Pričakujte veliko smeha, atraktivnih primerov, kreativnih idej in izreden dvig lastnega dobrega počutja ter motivacije. Ob koncu vas preveva občutek, da je s spremembami potrebno začeti že danes (in ne jutri), da je vse mogoče in da imamo »škarje in platno« za odnosov svojih rokah, kar je res.

 

A ob vsem tem boste deležni preprostosti, brez pametovanja in nasvetov »kako bi bilo treba« in kaj je »edino prav«. Predavateljica ima veliko dobre energije, ki jo zna prenesti tudi na vas.

 

Izvajalka

 

 

Nena Dautanac

Nena Dautanac

Je motivacijska govornica, ki črpa iz svojih izkušenj in predavanja podkrepi s primeri iz prakse ter s strokovnimi ugotovitvami. Predavanja so praktično naravnana, sproščena in obogatena z atraktivnimi primeri iz vsakdanjega življenja in dela. Že več kot 15 let po Sloveniji in državah bivše Jugoslavije predava ljudem vseh starosti in profilov, tako v gospodarstvu kot tudi v javnih ustanovah in različnih organizacijah. Rdeča nit njenih predavanj je spodbujanje ljudi k sodelovanju, prevzemanju odgovornosti, iskanju rešitev in poučevanje o tem, kako deluje človeška narava. Poudarja, da smo si ljudje med seboj različni in ker se tega ne zavedamo dobro, velikokrat prihaja do nepotrebnih nesporazumov, konfliktov in nesoglasij. Ima izreden čut za človeka, kateremu se približa na preprost način. Njeni seminarji so konkretni, znanja pa uporabna v praksi, torej pri delu, v odnosih. Človeka napolni z energijo, ki je potrebna, da s spremembami začne že danes in ne jutri. V prostem času brezplačno pomaga ljudem v stiski.

 

Informacije:

 

Jana Mlačnik

031 729 908

jana.mlacnik@cene-stupar.si

 

NOVO - KATALOG

Izbor delavnic za piko na i vašim srečanjem, teambuildingom, konferencam in razvoju zaposlenih.

 

KLIKNI NA KATALOG SPODAJ!

 

 

Pišite nam

Vaš e mail naslov

Vprašanje

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

Ikona Teambuilding
Delavnica je primerna za teambuildinge.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih