Kaj so mehke veščine? 

“Trde” veščine lahko izmerimo in dokažemo, mehke pa so tiste, ki so neotipljive. Mehke veščine so zelo cenjene s strani delodajalcev, saj pripomorejo k boljšim odnosom. Kaj to pomeni v praksi? Lahko ste odličen strokovnjak na nekem področju, a v kolikor vaša veščina komuniciranja ne izstopa vsaj v neki meri, boste tudi svoje “trde”, strokovno specifične veščine težko izkazali oziroma predstavili.  

 

 

Mehke veščine so tudi veščine prihodnosti,

ki od nas zahtevajo prilagajanje, konstruktivno komunikacijo, premagovanje ovir, reševanje konfliktov, kritično razmišljanje, ustvarjalno razmišljanje, upravljanje z ljudmi, etično presojo in odločanje, čustveno inteligenco, medgeneracijsko sodelovanje itd., katere pa se, še posebej strokovnjaki na določenih področjih, ne učijo v šolah ali na fakultetah.  

 

 

Ali ste vedeli?

 • na novosti in spremembe pripravljeni sodelavci so najdragocenejši vir uspeha in konkurenčna prednost podjetja,
 • prijetni in kreativni medosebni odnosi med sodelavci ustvarjajo pozitivno organizacijsko klimo in prijetno vzdušje,
 • dobri odnosi na delu vplivajo na zadovoljstvo zaposlenih, njihovo participacijo, na boljše rezultate podjetja, produktivnost, 
 • dokazano je, da ljudje na delovnem mestu večinoma izgorevajo zaradi slabih odnosov in ne zaradi količine dela.

 

 

Naše delavnice 

Izvajamo številne delavnice, v katerih zaposleni razvijajo svoje »mehke« veščine na področjih: komunikacija, vodenje, osebni razvoj oziroma samorazvoj, timsko delo, reševanje konfliktov, prenos znanja, mentorstvo, organizacija in načrtovanje, motivacija, zdravje na delovnem mestu ter trženje in prodaja. Izvedbo povsem prilagodimo naročniku.  

 

 

Naše prednosti 

 • Nudimo uporabna znanja, ki jih zaposleni lahko že naslednji dan uporabijo, preizkusijo v praksi. 
 • Če organizacija zagotavlja kontinuirano izobraževanje, nam zaposleni lahko poročajo kaj se je v praksi (v odnosih) obneslo in kaj ne. Kadar se nekaj ne obnese, analiziramo situacijo in iščemo druge rešitve.  
 • Spodbujamo tudi osebno rast zaposlenih, ki je neločljivo povezana s profesionalnim razvojem in motivacijo za delo. 
 • Izhajamo iz konkretnih delovnih situacij zaposlenih, s katerimi se vsakodnevno srečujejo. 
 • Nudimo kontinuirano podporo udeležencem.  

 

 

Izberite delavnico

V okviru  Zveze Ljudskih univerz Slovenije so se ljudske univerze povezale  v 16 Centrov za razvoj kadrov KORAK. Med njimi je tudi Cene Štupar-CILJ.  

V centrih Korak smo podjetjem na voljo po vsej Sloveniji. Stojimo vam ob strani skozi celoten proces razvoja kadrov: od prepoznavanja potreb in načrtovanja aktivnosti, preko njihove izvedbe do spremljanja učinkov.  

 

Pripravljene so številne  delavnice "mehkih" veščin  na naslednjih področjih:  

Informacije: 

Jana Mlačnik

031 729 908

jana.mlacnik@cene-stupar.si

 

 

Pišite nam

Vaš e mail naslov

Vprašanje

 

Kakšne barve ste pa vi?
 • Nesebičen–skrben 

Skrbi za zaščito, razvoj in dobrobit drugih. 

 

 • Samozavesten–usmerjevalen

Skrbi za dokončanje dela. Skrbi za organizacijo ljudi, časa, denarja ali drugih virov pri doseganju želenih rezultatov. 

 

 • Analitičen–avtonomen 

Skrbi za zagotavljanje vnaprejšnjega natančnega premisleka. Skrbi za vzpostavitev in ohranjanje smiselnega reda. Individualnost, zanašanje nase in samostojnost

 

 

Kaj je SDI? 

 

SDI je zelo uporabno orodje za samospoznavanje, s katerim lahko odkrijete lastne sposobnosti za preoblikovanje vašega delovnega mesta, odnosov in življenja nasploh.  

 

Zakaj se vedemo, kot se vedemo?  

Poznamo veliko orodij za spoznavanje osebnosti. V čem torej je SDI drugačen? Pomaga nam razumeti motivacijo za nekim vedenjem. Dejanja drugih je veliko lažje sprejeti, kadar razumemo njihove motive in namene. Tako nam SDI pomaga odgovoriti na vprašanje, zakaj se posamezniki vedejo tako, kot se vedejo.  

 

Kaj vas vrže iz tira?  

Verjetno ste opazili, da se z nekaterimi bolje razumete kot z drugimi? Se vam dogaja, da vam nekateri veliko bolj pritiskajo na nevralgične točke kot drugi? Po domače povedano, vam pritisnejo na živec? SDI nam pomaga ugotoviti naše sprožilce, torej tiste stvari, ki nas lahko potisnejo v stanje konflikta. Z razumevanjem lastnih sprožilcev in sprožilcev drugih veliko lažje obvladujemo konflikte.  

 

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih