Dostopnost
  • Navigacija preko tipkovnice
  • Izključi animacije
Kontrast
  • Visok kontrast
  • Sivine
Besedilo
  • Povečaj pisavo
  • Pomanjšaj pisavo
  • Označi naslove
  • Označi povezave
  • Podčrtaj povezave
Zemljevid strani
Izjava o dostopnosti
Zakaj sploh potrebujem računalniška znanja?

Zakaj sploh potrebujem računalniška znanja?

Dan po obisku abrahama se je Igor kot vsak ponedeljek zgodaj zjutraj odpravil v službo. Odkar se je njegov mladi, ambiciozni direktor odločil, da bo ukinil papirno poslovanje, mu vsako ponedeljkovo jutro predstavlja ogromen stres. Z računalnikom ni delal nikoli, nikoli mu ni bilo treba. Sedaj pa kar naenkrat sprememba.

 

Pisanje dopisov, komunikacija s poslovnimi partnerji, vse samo še preko računalnika. Vedel je, da bo digitalna doba prišla, a vedno si je mislil, da jo bo »prehitel« z odhodom v zasluženo penzijo. Zdaj pa posluša, da bo moral delati še vsaj 15 let. 15!! Kako bo to zdržal? Vedno je bil na svojem področju med najboljšimi v podjetju. Sedaj ga prehitevajo mlajši. Mogoče zgolj zaradi tega, ker hitreje tipkajo in lažje komunicirajo. Odločil se je, da bo temu naredil konec. Njegovo bogato znanje je preveč dragoceno, da ga ne bi delil naprej in da bi sam še 15 let stagniral. In to zgolj zaradi nekih tehničnih omejitev.

 

 

Ko je v ponedeljek ob štirih popoldne na poti iz službe stal v prometni konici, je prižgal radio. Slišal je, da ni edini, ki se na delovnem mestu srečuje s podobno težavo. Slišal je, da obstajajo ljudske univerze, ki s pomočjo evropskih sredstev tukaj lahko pomagajo. Zapisal si je številko in jo zavrtel takoj, ko je prišel domov. Želel je govoriti s tem gospodom Cenetom Štuparjem, ki ponuja brezplačne računalniške tečaje.

 

 

Igor se je 14 dni po telefonskem klicu opogumil in prišel k nam. Pogovorili smo se o njegovih potrebah, željah, ovirah. Povedal nam je kaj vse je v svoji karieri počel in kakšne ima izkušnje z rabo računalnika, računalniških programov in  spleta. Tako smo lažje ovrednotili njegovo predznanje (kar pa nikakor ni pogoj za vključitev) in skupaj naredili načrt. Kmalu po pogovoru se je vključil v program, kjer se uči slepega tipkanja in spoznava različna sodobna komunikacijska orodja. Mentor programa mu je obljubil, da ga bo prav tako naučil, kako lahko bere in piše elektronsko pošto tudi na svojem pametnem telefonu, ki so mu ga otroci kupili ob srečanju z abrahamom…

 

 

Igor je bil vključen v program Digitalne kompetence, ki ga brezplačno lahko obiskujejo tisti zaposleni, ki so starejši od 45 let. 

 

 

 

Za vas piše: 

ROK TRDAN

 

Po izobrazbi profesor geografije in zgodovine, po duši pa večni optimist in iskalec nečesa novega. Večletne izkušnje na področju dela z ljudmi je pridobival preko dolgoletnega prostovoljnega udejstvovanja, na poklicnem področju pa preko koordiniranja projektov za brezposelne osebe in izvajanja številnih delavnic s področja digitalnih kompetenc. Najbolj je zadovoljen, ko opazi napredek, tako na področju osebnega razvoja posameznika kot optimizacije kakšnega delovnega procesa podjetja. Skrbi za vse tehnične podrobnosti orodij, ki pomagajo podjetjem pri razvoju kadra, sodeluje pri razvoju orodij, izvaja pa tudi testiranja in individualna svetovanja za zaposlene v podjetjih.

 

Rok je svetovalec v projektu Svetovanje za zaposlenekoordinator programov projekta KORAK - Kompetence za razvoj kariere

Oba projekta sofinancira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada, ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport)

 

Sodelavci o Roku:

  • Nisem še srečala človeka, da bi bil tako zelo natančen, temeljit, da bi se poglobil v res vsako podrobnost. Če delaš z njim, veš, da bo vse narejeno, kot je treba. Obenem pa je izredno pozitiven, optimističen in nikoli slabe volje. 

 

Rok je dosegljiv na:

rok.trdan@cene-stupar.si,

031 729 904

 

Imate dodatna vprašanja? Pišite nam.

Pišite nam

Vaš e mail naslov

Vprašanje

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih