Dostopnost
 • Navigacija preko tipkovnice
 • Izključi animacije
Kontrast
 • Visok kontrast
 • Sivine
Besedilo
 • Povečaj pisavo
 • Pomanjšaj pisavo
 • Označi naslove
 • Označi povezave
 • Podčrtaj povezave
Zemljevid strani
Izjava o dostopnosti
Deseta epizoda HitRih znanj je že na voljo za poslušanje

Deseta epizoda HitRih znanj je že na voljo za poslušanje

26.01.2024 10:24

HitRa znanja - Epizoda 10: Trendi 2024 - V novo leto z jasno strategijo

HitRa znanja - Epizoda 10: Trendi 2024 - V novo leto z jasno strategijo 

Spoštovani! 

 

Hvala, ker ste z nami soustvarjali 10. epizodo videocasta »HitRa znanja«, ki jo pripravljamo skupaj z Zvezo ljudskih univerz Slovenije (Korak – Centri za razvoj kadrov) in kadrovsko družbo Trenkwalder. Epizoda »Trendi 2024« je ponudila informacije in uvid v trenutne razmere glede kadrovskih, izobraževalnih ter gospodarskih trendov.

 

 

Ključna znanja: 

 • Pri uvajanju tujih sodelavcev poskrbimo za onboarding, poleg tega celoten kolektiv ozaveščajmo o medkulturnih razlikah. 

 • Poiščimo skrite rezerve delovne sile kot so mlajši upokojenci ter z dobrim ravnanjem čim hitreje vrnimo sodelavce z bolniške odsotnosti. 

 • HR službe so ključni podporni člen vodstvu pri utrjevanju kulture, vpeljevanju dodatnih znanj in skrbi za zaposlene.  

 • HR službe postajajo tudi ključni sodelavci PR služb, saj je jasna komunikacija, tako med sodelavci kakor z zunanjimi deležniki, nujna. Komunikacija še vedno prednjači kot kraljica vseh kompetenc. 

 • Umetna inteligenca – uvajajmo jo sistematično na vseh ravneh kot podporo procesom za dvig produktivnosti. 

 • Poskrbimo za kibernetsko varnost in izobrazimo zaposlene o pasteh varne rabe interneta. V ta namen bo kmalu na voljo evropski projekt, pri katerem bodo lahko sodelovala slovenska podjetja in utrdila svoja znanja.

 

SOGOVORNIKI: 

 

Alenka Kraljič 

Jure Tomc, MBA 

mag. Jana Mlačnik  

Alenka Kraljič 

Trenkwalder 

Jure Tomc, MBA

Cresco innovation Slovenia

mag. Jana Mlačnik 

Cene Štupar - CILJ 

Direktorica operativnega poslovanja in psihologinja v kadrovski družbi Trenkwalder d.o.o., ki je odgovorna za razvoj poslovanja ter rast in razvoj kadrov. V mednarodnem okolju razvija, preizkuša in nato uvaja dobre prakse na širšem področju organizacij in upravljanja s človeškimi viri. S psiholoških vidikov prepoznava in povezuje potrebe, želje ter pričakovanja tako zaposlenih kot delodajalcev. Podjetjem in posameznikom pomaga pri doseganju organizacijskih in kariernih ciljev. 

Poznan je kot povezovalec domačih inovativnih podjetij s Kitajsko. Je ustanovitelj in direktor svetovalnega podjetja JT Business Development. Kot uveljavljen mednarodni manager in strateg ima bogate izkušnje z vodenjem podjetij različnih velikosti in dejavnosti na področju B2B, B2C, različnih vrst prodaje, kadrovanja, ITja in vodenja. Je tudi direktor podjetij Cresco innovation Slovenia in Asian HR Solutions. Njegovo delo je prepoznano tudi v slovenski poslovni skupnosti, saj je podpredsednik Slovensko kitajskega poslovnega sveta ter podjetniški mentor pri EBRD, BlueInvest, GZS, Startupbootcamp v Amsterdamu, Tehnološkem parku Beograd, Tenity Singapur idr.

Je vodja ključnih kupcev in HR svetovalka, ki se že celo svojo kariero kali na področju izobraževanja odraslih. Vodila je delavnice vseživljenjske karierne orientacije in sodelovala na številnih evropskih projektih. Deluje pri vsebinski pripravi različnih psiholoških orodij, izvaja testiranja oziroma individualna svetovanja za zaposlene v podjetjih, svetuje podjetjem na področju strateškega razvoja kadrov ter kot sogovornica nastopa na kadrovskih dogodkih. 

 

 

 

Pripravite svoje zaposlene na spremembe: 

 

Izvajamo praktične delavnice na področju vodenja, komunikacije, prodaje, medgeneracijskega sodelovanja ter digitalnih in jezikovnih kompetenc. 

 

Če imate v svoji sredini sodelavce, ki so starejši od 55 let, z zaključeno srednjo šolo ali manj, lahko  oblikujemo programe izobraževanja. Vse organizacije iz osrednjeslovenske regije vabimo k sodelovanju. Storitev je brezplačna, saj jo izvedemo v okviru projekta KORAK. Javni razpis za izbor operacije delno financira Evropska unija in sicer iz Evropskega socialnega sklada plus ter Ministrstva za vzgojo in izobraževanje.   

 

Sofinancira Evropska unijaI Feel Slovenia 

 

Brezplačno individualno ali skupinsko vrednotenje asertivne komunikacije ali analizo motivacije za vas izvedemo v okviru našega svetovalnega središča osrednjeslovenske regije.  

 

Več informacij jana.mlacnik@cene-stupar.si  

 

 

Imate dodatna vprašanja? Pišite nam.

Pišite nam

Vaš e mail naslov

Vprašanje

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih