Dostopnost
 • Navigacija preko tipkovnice
 • Izključi animacije
Kontrast
 • Visok kontrast
 • Sivine
Besedilo
 • Povečaj pisavo
 • Pomanjšaj pisavo
 • Označi naslove
 • Označi povezave
 • Podčrtaj povezave
Zemljevid strani
Izjava o dostopnosti
Mentorski dan

Mentorski dan

05.05.2022 13:19

Izvedba mentorskega dneva.

Spoštovani!

 

Prihaja težko pričakovani Mentorski dan. Posvetili ga bomo upravljanju čustev. V kratki in kompaktni delavnici bomo skupaj odgovarjali na naslednja vprašanja:

 • pomen čustev na vaše mentorstvo, vedenje in odločitve?
 • Ali veste, da obstaja neposredna povezava med tem, kaj ljudje čutijo in kako učinkoviti so pri delu?
 • Se zavedate, da s čustveno inteligentnim vedenjem vplivate na počutje in delo drugih? Če ste v vlogi mentorja ali vodje, pa še toliko bolj, saj tako tudi spodbujate zaposlene k učinkovitosti.

 

Mentorski dan bo potekal v hibridni obliki in sicer v živo na Cene Štupar – CILJ v BTCju v Ljubljani, in v ZOOM okolju. Na voljo je 30 prostih mest za udeležbo v živo. Srečali se bomo 19. maja 2022, s pričetkom s kavico ob 9.15 uri. S programom bomo pričeli ob 9:30 uri.

 

Delavnica bo trajala predvidoma 90 minut.

 

DEJSTVA O ČUSTVENI INTELIGENCI

 

Mentorji in vodje morajo prepoznati, razumeti in obvladovati čustva pri sebi in drugih, saj s tem pomagajo pri sprejemanju najboljših odločitev, izbiri najboljšega vedenja in doseganju največje učinkovitosti.

Pozitivno pri vsem tem pa je, da je čustveno inteligenco možno razvijati in tako spodbujati lastno učinkovitost in učinkovitost drugih.

 

KAJ PRIDOBITE Z UDELEŽBO NA DELAVNICI/WEBINARJU ?

 

Na delavnici boste spoznali pomen čustvene inteligence mentorja.

Z vprašalnikom boste samoocenili vaš odnos do sebe in drugih. Pridobili boste vpogled:

 • v kolikšni meri znate prepoznati vaša čustva, kako odkrito in učinkovito jih znate izražati, kako se soočate z zavrnitvami,
 • v kolikšni meri znate čustva obvladovati, tudi kadar ste pod časovnim pritiskom ali v težavnih situacijah,
 • kakšna je vaša zmožnost sprejemanja odločitev in prevzemanja odgovornosti za njih tudi v negotovih situacijah,
 • ali znate opaziti in upoštevati mentoriranca in druge, aktivno poslušati in podajati povratne informacije na primeren način.

 

Na delavnici boste pridobili nasvete:

 • kako razvijati samozavedanje lastnih čustev,
 • kako upravljati lastno razpoloženje, čas in vedenje,
 • kaj je potrebno vedeti za sprejemanje učinkovitih odločitev,

kako vzpostavljati odnose, ki bodo temeljili na zaupanju in verodostojnosti.

 

Z vami bodo:

 

DRAGICA GLAŽAR

Po izobrazbi univerzitetna diplomirana politologinja, s 15-letnimi izkušnjami na področju izobraževanja odraslih in razvoja človeških virov.

 

Je karierna svetovalka, SDI facilitatorka, facilitatorka po Genosovem modelu čustvene inteligence. Sodeluje pri razvoju različnih storitev s področja razvoja kadrov in pri pripravi izobraževalnih programov za odrasle, še posebej za starejše. Ima pridobljen certifikat Glasnik razvoja starejših. Podjetjem svetuje pri razvoju kadrov različnih ciljnih skupin zaposlenih. Skupaj s podjetji pripravlja, oblikuje in skrbi za izvedbo izobraževanj za zaposlene s področja komunikacije, medgeneracijskega sodelovanja, zdravja na delovnem mestu idr.

 

ZINKA KOSEC

Ima 18 let izkušenj v lastnem podjetju na področju izobraževanja posameznikov, zaposlenih in študentov. Področja dela se dotikajo tako organizacije in vodenja različnih (EU, ESS) projektov kot tudi izvedbe izobraževanj, seminarjev, delavnic in treningov. Vsebine se najpogosteje nanašajo na mehke veščine (vodenje, mentorstvo, komunikacija, obvladovanje konfliktov, obvladovanje stresa, time management, skrb za dobro organizacijsko klimo, promocija zdravja na delovnem mestu, uvajanje sprememb…)

 

Reference: Luka Koper, NLB, d.d., UKC Ljubljana, Onkološki inštitut Ljubljana, Eles, Petrol, Žale, Šport Ljubljana, DIC Ljubljana, Smučarska zveza Slovenije, Agraria, Štajerska gospodarska zbornica, Ljudska univerza Celje, CDI Univerzum in drugi.

 

 

MAJA ROTAR bo na kratko povedala zakaj je mentorstvo danes pomembno na trgu dela, tako za delodajalce predvsem pa za zaposlene. Mentorstvo je, namreč eden izmed ključnih vzvodov za zadrževanje in razvoj vaših zaposlenih.

 

OBVEZNA PRIJAVA

 

Oziroma za prijavo kliknite na povezavo: https://prijave.snipi.info/JqWWhjDn

Prijave so možne do 17. 05. 2022 do 24.00 ure.

 

UDELEŽBA NA DELAVNICI JE ZA VAS BREZPLAČNA, saj je organizirana v okviru Svetovalnega središča osrednjeslovenske regije. Za udeležbo boste izpolnili 2 prilogi, ki vam jih  bomo na delavnici v živo razdelili, tisti, ki pa boste z nami preko spleta, vam jih bomo posredovali po elektronski poti.

 

 

Imate dodatna vprašanja? Pišite nam.

Pišite nam

Vaš e mail naslov

Vprašanje

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih