Dostopnost
  • Navigacija preko tipkovnice
  • Izključi animacije
Kontrast
  • Visok kontrast
  • Sivine
Besedilo
  • Povečaj pisavo
  • Pomanjšaj pisavo
  • Označi naslove
  • Označi povezave
  • Podčrtaj povezave
Zemljevid strani
Izjava o dostopnosti

V projektu NIPO izobrazili preko 900 izobraževalcev neformalnih programov

25.10.2022 10:52

V petek, 21.oktobra 2022, je potekala strokovna konferenca ob zaključku projekta Izpopolnjevanje izobraževalcev v NIPO v KRZS 2020-2022, katerega konzorcijski partner je tudi Cene Štupar - CILJ.  Gostila jo je Ljudska univerza Ajdovščina  in skupaj s partnerji predstavila rezultate dvoletnega dela ter z vsemi sodelujočimi razmišljala o prizadevanjih za zagotavljanje večje profesionalizacije izobraževalcev odraslih.

 

Strokovne konference so se udeležili različni strokovnjaki s področja profesionalnega razvoja izobraževalcev odraslih in nasploh andragogike, organizatorji in izvajalci izobraževanj odraslih, vodje ter vsi tisti, ki so na tak ali drugačen način povezani s področjem izobraževanja odraslih. Predstavljene so bile Strokovne podlage za sistemsko spremljanje potreb po izpopolnjevanju izobraževalcev v neformalnih izobraževalnih programih za odrasle, ki jih je izdelala Ljudska univerza Ajdovščina. Le-te pa so sestavljene iz dveh pomembnih delov: iz izvedene analize potreb po izpopolnjeva­nju znanja izobraževalcev odraslih v kohezijski regiji Zahodne Slovenije ter iz oblikovanega teoretskega modela za vzpostavitev informacijskega sistema. Strokovne podlage predstavljajo temeljno izhodišče za kakovosten razvoj področja sistemskega spremljanja potreb po izpopolnjevanju vseh izobraževalcev odraslih v neformalnih izobraževalnih programih za odrasle, in sicer tako tistih, ki so zaposleni v javnih in zasebnih organizacijah za izobraževanje odraslih, društvih in združenjih, kot tudi tistih zaposlenih, ki so prepoznani kot ustrezni kadri za opravljanje izobraževalnega dela kot izobraževalci odraslih, ter področja strokovnega izpopolnjevanja le-teh.

 

Partnerji so razvili in pripravili 13 programov izpopolnjevanj za izobraževalce v neformalnih programih za odrasle, v katere so kasneje vključili in usposobili več kot 900 izobraževalcev odraslih, od tega smo jih prav v našem zavodu usposobili preko 600.

 

Sledila je izjemno zanimiva panelna razprava, preko katere so razpravljali o tem, kako naprej – kako v prihodnosti sistemsko spremljati in odgovarjati na potrebe po izpopolnjevanju izobraževalcev odraslih.  V njej so ob moderiranju Tine Rožac (direktorica Ljudske univerze Koper) sodelovali odlični domači in tuji strokovnjaki s področja izobraževanja odraslih, predstavniki podjetij ter odločevalci: dr. Katarina Babnik (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani), dr. Nataša Potočnik (Andragoški center Slovenije), mag. Bojan Hajdinjak (Zveza ljudskih univerz Slovenije), prof. dr. Ana Krajnc (Slovenska univerza za tretje življenjsko obdobje), Maruša Hauptman Železnik (Slovenske železnice, d. o. o.), Mario Vučić (Agencija za strokovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Hrvaška) ter Teja Dolgan (Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport).

 

 

 

 

Imate dodatna vprašanja? Pišite nam.

Pišite nam

Vaš e mail naslov

Vprašanje

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih