Dostopnost
  • Navigacija preko tipkovnice
  • Izključi animacije
Kontrast
  • Visok kontrast
  • Sivine
Besedilo
  • Povečaj pisavo
  • Pomanjšaj pisavo
  • Označi naslove
  • Označi povezave
  • Podčrtaj povezave
Zemljevid strani
Izjava o dostopnosti

Prvo podjetniško druženje

15.01.2019 18:00

Javni zavod Cene Štupar – Center za izobraževanje Ljubljana, v sodelovanju z Občino Borovnica je v torek, 15. 1. 2018, ob 18.00, v učilnici za angleški jezik OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica, na Paplerjevi 15,  izvedel prvo v seriji podjetniških druženj z gosti  v okviru projekta Spodbujanje podjetništva na Ljubljanskem barju. 

 

      

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

V torek, 15.01, smo se zbrali v Občini Borovnica na Osnovni šoli dr. Ivana Korošca, kjer smo izvedli prvo »Podjetniško druženje z gostom« v sklopu projekta PSP Barje. Svoje podjetniške izkušnje je z nami delila Margita Vehar iz Srednje vasi pri Polhovem Gradcu, ki svojo podjetniško kariero gradi na poznavanju zelišč ter v okvirju podjetja Dežela zelišč svoje poznavanje zelišč ter priprave čajev in zelišč kombinira s sodobnimi pristopi trženja, pri katerem si v veliki meri pomaga z uporabo sodobnih elektronskih socialnih omrežij. Dotaknili smo se tudi sodelovanja Občine Dobrova – Polhov Gradec in Margite Vehar tako, da je bila z nami kot predstavnica občine Helena Čuk, ki nam je hkrati predstavila tudi, kako so se v njihovi občini lotili sodelovanja z različnimi lokalnimi ponudniki doma pridelanih in predelanih prehranskih in drugih izdelkov ter gostinskih, sobodajalskih in ostalih dejavnosti.

 

Na dogodku nam je Margita Vehar sprva izpovedala svojo osebno zgodbo, skozi katero je spoznala, da je nujno potrebno, da si zadovoljen sam s sabo, da lahko stopiš na podjetniško pot. Njene besede so bile: «Šele, ko si na dnu, se lahko postaviš spet na noge!«. Margita je na začetku stopanja na svojo podjetniško pot sodelovala v programih DPlac, Dplac Inkubator in Ferfl, ki jih izvaja Cene Štupar – CILJ. Tukaj je prišla do prvih podjetniških znanj in veščin. Razložila je, da je z razvojem sebe hkrati razvijala tudi svojo blagovno znamko. Vsem, ki imajo podjetniško idejo, ki jo želijo realizirati, polaga na srce, da si zastavijo ključna vprašanja, kot so, kaj imam, kaj znam, kakšne so moje izkušnje, kaj hočem, kaj zmorem, kaj me veseli, na koga se lahko obrnem po pomoč in ali sem ponosen nase. Da dobimo odgovore, se moramo ustaviti, pogovoriti sami s seboj, si zastaviti cilje in jih tudi zapisati. Pravi, da ovire na poti ponujajo vedno neke druge rešitve. Zelo pomembno je tudi, da se dodobra informiramo o formalnostih pred odprtjem pravne oblike podjetja, kot je to storila tudi sama in tako leta 2015 odprla »Deželo zelišč«. Trenutno sodeluje z brezposelnimi mladimi v programu Mladi M, Inštitutom IRDO MB, z Univerzami za 3. življenjsko obdobje in izvaja BNI predstavitve. Margitin pehtran iz Dežele zelišč najdemo tudi v Moji čokoladi za osrednji del čokoladne Slovenije na kar je zelo ponosna. Letos jo bomo lahko poiskali na 2. izmenjevalnici semen in sadik v Polhovem Gradcu, prav tako pa Margita sodeluje s tremi bioresonančnimi centri v Sloveniji, saj za njih zbira alergene v naravi. Sama skrbi za samooskrbo, pridelavo in predelavo zelišč, pakiranje izdelkov, marketing, prodajo, prodajo izdelkov po sejmih, prireditvah, z eno besedo bi lahko rekli, da je »one man band«.  Njeni izdelki so tudi del »Dobrot blagajeve dežele« občine Dobrova – Polhov Gradec. Za konec je Margita še  povedala, da je njena želja ozaveščati ljudi, da si lahko pomagamo sami.

 

Prihodnji mesec bomo drugi podjetniški dogodek z gostom izvedli v Občini Log – Dragomer. O točnem datumu, gostu in tematiki vas bomo še obvestili. Ostala druženja si predvidoma sledijo tako, da se bomo v mesece marcu družili z OOZ Vrhnika, v aprilu se bomo dobili v občini Dobrova – Polhov Gradec, v maju pa se bomo srečali kar dvakrat, v Občini Vrhnika in na Brezovici. Podrobne informacije in vabila na dogodke še sledijo.

 

Imate dodatna vprašanja? Pišite nam.

Pišite nam

Vaš e mail naslov

Vprašanje

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih