Dostopnost
  • Navigacija preko tipkovnice
  • Izključi animacije
Kontrast
  • Visok kontrast
  • Sivine
Besedilo
  • Povečaj pisavo
  • Pomanjšaj pisavo
  • Označi naslove
  • Označi povezave
  • Podčrtaj povezave
Zemljevid strani
Izjava o dostopnosti
Unovči svoje specifično znanje in opravljaj svoj sanjski poklic

Unovči svoje specifično znanje in opravljaj svoj sanjski poklic

Na Javnem zavodu Cene Štupar - Center za izobraževanje Ljubljana ponujamo več različnih NPK programov. Izberi tistega, ki ti ustreza in začni upravljati svoj sanjski poklic.

Živimo v času, ko klasična izobrazba, spričevalo ali diploma več niso nujno dokazila o poklicni usposobljenosti, temveč so na trgu zaželena specifična znanja in spretnosti, do katerih vodijo različne poti. Ena od najbolj priznanih in zaželenih je zagotovo Nacionalna poklicna kvalifikacija (NPK), ki ti s pomočjo certifikatnega sistema omogoči, da potrdiš svoja znanja in sposobnosti ne glede na to, kje si jih pridobil/a. Če ti nekatera znanja manjkajo, jih lahko pridobiš s pomočjo celostno zasnovanega usposabljanja. Ob uspešnem zaključku postopka pridobivanja NPK s strani komisije za preverjanje in potrjevanje pridobiš javno veljavno listino o delovni, poklicni ali strokovni usposobljenosti, potrebni za opravljanje poklica ali posameznih sklopov zadolžitev v okviru poklica na določeni ravni zahtevnosti.

 

Prava pot do tvojega sanjskega poklica

 

Si zelo želiš opravljati svoj sanjski poklic, vendar nimaš pridobljene formalne izobrazbe s tega področja? Potem te bo razveselilo dejstvo, da tvoja pot ne rabi biti dolga in zapletena ter da ti ni treba vrsto let hoditi v šolo, da bi pridobil/a poklic. Nacionalna poklicna kvalifikacija je prava pot, da lahko z neposrednim preverjanjem strokovnih znanj, spretnosti in sposobnosti, pridobljenih med opravljanjem poklica, s prostovoljnim delom, prostočasnimi dejavnostmi, z udeležbo v neformalnih programih izobraževanja ali s samoučenjem pridobiš veljaven certifikat, ki ti omogoča opravljanje tvojega sanjskega poklica. NPK je odlična izbira tudi, če imaš pridobljeno zelo visoko izobrazbo, vendar se želiš usmeriti v točno določeno poklicno področje.

 

Pridobi pogoje za opravljanje najbolje plačanih poklicev

 

V zadnjem času se izjemno povečuje povpraševanje po nekaterih znanjih in NPK ti ponudi unikatno priložnost, da pridobiš pogoje za opravljanje najbolje plačanih poklicev. Eden od takih je zagotovo NPK program socialni oskrbovalec, ki je prava izbira zate, če se želiš usposobiti za izvajanje pomoči na domu, za delo v socialnovarstvenih zavodih in ustanovah, ki izvajajo socialno oskrbo na domu, ali te veseli delo na področju socialne oskrbe starejših, invalidnih in drugih oseb s posebnimi potrebami ter se želiš zaposliti na tem področju. Povpraševanje po tovrstnem znanju bo še dodatno povečal Zakon o dolgotrajni oskrbi, ki napoveduje možnost plačila tudi ustrezno usposobljenim osebam, ki doma skrbijo za svoje domače.

 

Še eden od izredno zaželenih in deficitarnih poklicev je tudi računovodja, zato je NPK praktično usposabljanje za računovodje prava izbira zate, če si želiš naučiti samostojno voditi računovodstvo v majhnih oziroma mikro družbah in samostojnih podjetjih.

 

Vstopni pogoji za pridobitev posameznih nacionalnih poklicnih kvalifikacij so različni

 

Izbiraš lahko med Nacionalnimi poklicnimi kvalifikacijami za različna področja, ki se med seboj razlikujejo po vstopnih pogojih. Največkrat obsegajo predhodno izobrazbo (npr. osnovnošolska ali srednješolska izobrazba), delovne izkušnje iz strokovnega področja, za katerega želiš pridobiti NPK, ponekod pa so pomembna tudi nekatera predhodno opravljena usposabljanja. Pri tolmačenju vstopnih pogojev za želen NPK ti z veseljem pomagamo in te pravilno usmerimo, da v najkrajšem času prideš do cilja.

 

S strokovno podporo hitreje in lažje do NPK

 

Od trenutka, ko se pri nas odločiš za pridobitev NPK, ti stojimo ob strani in ti zagotovimo celostno podporo. Eden naših organizatorjev izobraževanja ti je ves čas na voljo in ti pomaga pri uresničevanju tvojih ciljev. Z njegovo pomočjo lahko še hitreje in uspešneje pripraviš vso potrebno dokumentacijo, imenovano zbirna mapa, ko jo ob koncu procesa usposabljanja potrdi in oceni komisija. Prav tako te organizator opozori na vse pomembne kriterije za vrednotenje dokazil v zbirni mapi in te usmeri, kadar moraš pridobiti katera dodatna znanja in veščine.

 

 

Zdaj je pravi trenutek, da slediš svojemu poslanstvu

 

Poklic je nekaj, kar opravljamo velik del svojega življenja, zato je zelo pomembno, da počneš tisto, kar te osrečuje. S pomočjo Nacionalne poklicne kvalifikacije lahko hitro in učinkovito pridobiš ustrezno certificiranje in na trgu dela dokažeš svojo usposobljenost za določeno poklicno kvalifikacijo. Na ta način postaneš bolj konkurenčen/na in lahko opravljaš katerega izmed najbolj iskanih in zelo dobro plačanih poklicev.

 

NAREDI PRVI KORAK ŽE DANES! Z VESELJEM PRIČAKUJEMO TVOJ KONTAKT.

 

Imate dodatna vprašanja? Pišite nam.

Pišite nam

Vaš e mail naslov

Vprašanje

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih