DROŽI - KRUH IZ DIVJEGA KVASA

21.10.2019 09:30

Ali veste, da se vsake novonastale droži poimenuje?

Hrustljavo zapečena skorjica ter omamno dišeča kuhinja po peki drožnega kruha je le nekaj rezultatov postopka, kjer pri izdelavi kruha namesto klasičnega kvasa uporabimo droži, ki jih nekateri imenujejo tudi divji kvas, kvasec, kislo testo…Droži so divji kvas, združba mlečnokislinskih bakterij in kvasovk iz naravnega okolja, s katerimi pripravljamo kvašeno testo.  Vse, kar je potrebno, da pridemo do lastnih droži je moka, voda, čas, potrpežljivost in vztrajnost.

 

S pomočjo Ule Hribar Babinski iz združenja Iz bube v metulja, boste priča prikazu umetnosti izdelave droži, priprave samega drožnega kruha. Peka kruha je prava antistresna terapija.

 

OBVEZNE PRIJAVE in KONTAKT:
NINA ŽIVKOVIĆ nina.zivkovic@cene-stupar.si ali 030 646 939
NATAŠA TURK natasa.turk@cene-stupar.si ali 031 600 410 

 

Predavanja in delavnice potekajo pod okriljem Večgeneracijskega centra Ljubljana (VGC)  - N'šPlac in so namenjene druženju, ohranjanju in širjenju socialne mreže ter zadovoljevanju potreb različnih ranljivih ciljnih skupin, družin ter posameznih družinskih članov v vseh življenjskih obdobjih. 

 

Delavnica je za udeležence brezplačna. Več o projektu si preberite TUKAJ.

 

 

 

 

 

 

Imate dodatna vprašanja? Pišite nam.

Pišite nam

Vaš e mail naslov

Vprašanje

 

 

 

Aktualno

oktober 2019
  • po
  • to
  • sr
  • če
  • pe
  • so
  • ne
  • 30
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 1
  • 2
  • 3
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih