SALSA

04.06.2019 12:15

Dobrodošli na ples. 

Z boki bomo zazibali v temperamentnem ritmu salse ter senzualno mehkem gibanju bachate, pridružite se nam pri pri spoznavnaju  dveh čudovitih plesov.

 

Salsa, je kot zvrst glasbe in plesa dobila ime po začinjenih salsa omakah latinske Amerike. Ta začinjena mešanica različnih glasbenih in plesnih zvrsti, son--a, guarache, cha cha cha-ja, rumbe in mamba se je razširila po vsem svetu, saj jo danes pleše veliko plesalcev celega sveta. Na majski uvodni plesni uri salse se bomo spoznali z osnovami salse, spoznali osnovne salsa ritme in korake. 

 

Bachata je ples in zvrst glasbe, ki prihaja iz dominikanske republike, karibskega otočja.
Ples bachate se je razvil z razcvetom bachata glasbe, za katero je značilen inštrument kitare ter teksti z ljubezensko tematiko. Plesni koraki so preprosti, posebej značilno pa je izjemno podarjeno gibanje z boki ter mehki senzualni gibi. 

Plesa vas bo učila, vodja in ustanoviteljica Salsa Libre Academiji, Sabina Remškar, ki je pionirka Salsa in bachata plesa v Sloveniji. Izobraževala se je na številnih plesnih seminarjih in izobraževanjih v Puerto ricu, New Yorku, Los Angeles-u, Londonu ter drugih evropskih prestolnicah. 

 

OBVEZNE PRIJAVE in KONTAKT:
NINA ŽIVKOVIĆ nina.zivkovic@cene-stupar.si ali 030 646 939
NATAŠA TURK natasa.turk@cene-stupar.si ali 031 600 410 

 

Predavanja in delavnice potekajo pod okriljem Večgeneracijskega centra Ljubljana (VGC)  - N'šPlac in so namenjene druženju, ohranjanju in širjenju socialne mreže ter zadovoljevanju potreb različnih ranljivih ciljnih skupin, družin ter posameznih družinskih članov v vseh življenjskih obdobjih. 

 

Delavnica je za udeležence brezplačna. Več o projektu si preberite TUKAJ.

 

 

Povezane novice

03.06.2019 16:30

Ples je vrsta izražanja, umetnosti in zabave. 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih