Dostopnost
  • Navigacija preko tipkovnice
  • Izključi animacije
Kontrast
  • Visok kontrast
  • Sivine
Besedilo
  • Povečaj pisavo
  • Pomanjšaj pisavo
  • Označi naslove
  • Označi povezave
  • Podčrtaj povezave
Zemljevid strani
Izjava o dostopnosti
Zaključna konferenca - projekt LAS

ZAKLJUČEK PROJEKTA LAS “ZA VAS, PODJETNIKI”

24.06.2021 09:56

22. 6. 2021 je potekala Zaključna konferenca projekta Za vas, podjetniki. Skupno je v celotnem projektu sodelovalo preko 120 podjetnikov in samostojnih podjetnikov, začetnikov, kakor tudi že zrelih podjetnikov.

Projekt je v letu 2018 uspešno kandidiral v Javnem pozivu za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja »LAS Za mesto in vas«. Včeraj pa so predstavniki konzorcijskih partnerjev projekta GZS Zbornica osrednjeslovenske regije, Društvo AIA - Mladinski center Mengeš in Cene Štupar - CILJ uspešno pripeljali do zaključka na sklepni prireditvi v kulturnem domu Franca Bernika, na kateri so predstavili rezultate projekta. Zbrane goste sta nagovorili vodja projekta pri vodilnem konzorcijskem partnerju Cene Štupar - CILJ, ga. Sanda Jerman in ga. Renata Kosec, podžupanja občine Domžale.  

 

Znotraj projekta se je v februarju in marcu 2021 odvilo 6 podjetniških zajtrkov, s katerimi so »virtualno« gostovali v vseh 6 občinah LAS »lunice«: Domžalah, Mengšu, Trzinu, Komendi, Medvodah in Vodicah. Na vseh zajtrkih so gostili župane občin in skupno 18 gostov, uglednih podjetnikov in strokovnjakov z različnih področij, ki so prepoznani v lokalnem okolju in širom Slovenije.  

 

V pogovorih so poudarek dajali predvsem na trende in obvladovanje trenutne gospodarske situacije, ki pa so lahko ključna prednost, v kolikor razmišljamo podjetniško, saj prinaša številne priložnosti za rast in razvoj naših organizacij, je povedala Sanda Jerman, vodja projekta pri vodilnem konzorcijskem partnerju Cene Štupar – CILJ.

 

V aprilu je potekala Podjetniška akademija, kjer se je odvilo 8 poglobljenih virtualnih delavnic, ki so postregle s ključnimi področji in novostmi, katera mora vsak podjetnik obvladovati. Podjetniki so tako spoznali vse od podjetniške ideje in njenega zapisa v poslovni načrt, agilni razvoj podjetja in produktov, prodajo in trženje, orodja tržnega komuniciranja, digitalni marketing, prodajo, financiranje in rast, ter vidike pravne zaščite podjetja.  Delavnice so vodili priznani podjetniški mentorji:

·         Podjetniška ideja – od zasnove do realizacije, mentorica Urška Jež, Transformation Lighthouse

·         Razvoj in zapis podjetniške ideje v poslovni načrt, mentorica mag. Marjana Majerič,

·         Agilni razvoj podjetja in razvoj zmagovalne ponudbe, mentor mag. Matej Golob,

·         Prodaja in trženje, mag. Sonja Peklenik,

·         Orodja tržnega komuniciranja, mentorici Barbara Imenšek in Katja Breznik,

·         Predstavitev in komuniciranje z različnimi ciljnimi skupinami, mentor mag. Martin Lisec

·         Financiranje in rast, mentorica mag. Marjana Majerič,

·         Zaščita ideje in pravni vidiki poslovanja, mag. Tina Osojnik

 

V maju in vse do 15. junija, pa je potekal Podjetniški inkubator, v katerega je bilo sprejeto 6 mentorskih podjetij in ga tudi uspešno zaključilo. Tako so se v okviru projekta stkale prav posebne vezi, mentorji so v tako kratkem času s svojimi mentoriranci naredili male in velike preboje, predvsem pa z njimi vzpostavili pristen stik in se kljub, kratkemu mentorskemu obdobju z največjo skrbnostjo poglobili v podjetniške izzive in jih uspešno pomagali premagati.  

 

Podjetja in podjetniki posamezniki, ki so sodelovala v podjetniškem inkubatorju in uspešno nadgradila svoje podjetniške kompetence so:

Tina d.o.o., Komenda

Ekogaia, Veronika Čop s.p., Domžale

Liolife d.o.o., Komenda

Publica, Odnosi z javnostmi, Tina Drolc, s.p., Mengeš

KARDIA, Špela Kosmač s.p., Domžale

in Tuja d.o.o., Domžale

  

Predstavitev mentoriranih podjetij in mentorjev, si lahko ogledate na spletni  strani: https://www.cene-stupar.si/sl/projekti/za-vas-podjetniki.

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Za več informacij obiščite spletni mesti Strukturnih skladov: www.eu-skladi.si ter spletno stran LAS Za mesto in vas: www.las-mestoinvas.si

 

 

Imate dodatna vprašanja? Pišite nam.

Pišite nam

Vaš e mail naslov

Vprašanje

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih