Dostopnost
 • Navigacija preko tipkovnice
 • Izključi animacije
Kontrast
 • Visok kontrast
 • Sivine
Besedilo
 • Povečaj pisavo
 • Pomanjšaj pisavo
 • Označi naslove
 • Označi povezave
 • Podčrtaj povezave
Zemljevid strani
Izjava o dostopnosti
Zaključna konferenca - projekt LAS

ZAKLJUČEK PROJEKTA LAS “ZA VAS, PODJETNIKI”

24.06.2021 09:56

22. 6. 2021 je potekala Zaključna konferenca projekta Za vas, podjetniki. Skupno je v celotnem projektu sodelovalo preko 120 podjetnikov in samostojnih podjetnikov, začetnikov, kakor tudi že zrelih podjetnikov.

Projekt je v letu 2018 uspešno kandidiral v Javnem pozivu za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja »LAS Za mesto in vas«. Včeraj pa so predstavniki konzorcijskih partnerjev projekta GZS Zbornica osrednjeslovenske regije, Društvo AIA - Mladinski center Mengeš in Cene Štupar - CILJ uspešno pripeljali do zaključka na sklepni prireditvi v kulturnem domu Franca Bernika, na kateri so predstavili rezultate projekta. Zbrane goste sta nagovorili vodja projekta pri vodilnem konzorcijskem partnerju Cene Štupar - CILJ, ga. Sanda Jerman in ga. Renata Kosec, podžupanja občine Domžale.  

 

Znotraj projekta se je v februarju in marcu 2021 odvilo 6 podjetniških zajtrkov, s katerimi so »virtualno« gostovali v vseh 6 občinah LAS »lunice«: Domžalah, Mengšu, Trzinu, Komendi, Medvodah in Vodicah. Na vseh zajtrkih so gostili župane občin in skupno 18 gostov, uglednih podjetnikov in strokovnjakov z različnih področij, ki so prepoznani v lokalnem okolju in širom Slovenije.  

 

V pogovorih so poudarek dajali predvsem na trende in obvladovanje trenutne gospodarske situacije, ki pa so lahko ključna prednost, v kolikor razmišljamo podjetniško, saj prinaša številne priložnosti za rast in razvoj naših organizacij, je povedala Sanda Jerman, vodja projekta pri vodilnem konzorcijskem partnerju Cene Štupar – CILJ.

 

V aprilu je potekala Podjetniška akademija, kjer se je odvilo 8 poglobljenih virtualnih delavnic, ki so postregle s ključnimi področji in novostmi, katera mora vsak podjetnik obvladovati. Podjetniki so tako spoznali vse od podjetniške ideje in njenega zapisa v poslovni načrt, agilni razvoj podjetja in produktov, prodajo in trženje, orodja tržnega komuniciranja, digitalni marketing, prodajo, financiranje in rast, ter vidike pravne zaščite podjetja.  Delavnice so vodili priznani podjetniški mentorji:

·         Podjetniška ideja – od zasnove do realizacije, mentorica Urška Jež, Transformation Lighthouse

·         Razvoj in zapis podjetniške ideje v poslovni načrt, mentorica mag. Marjana Majerič,

·         Agilni razvoj podjetja in razvoj zmagovalne ponudbe, mentor mag. Matej Golob,

·         Prodaja in trženje, mag. Sonja Peklenik,

·         Orodja tržnega komuniciranja, mentorici Barbara Imenšek in Katja Breznik,

·         Predstavitev in komuniciranje z različnimi ciljnimi skupinami, mentor mag. Martin Lisec

·         Financiranje in rast, mentorica mag. Marjana Majerič,

·         Zaščita ideje in pravni vidiki poslovanja, mag. Tina Osojnik

 

V maju in vse do 15. junija, pa je potekal Podjetniški inkubator, v katerega je bilo sprejeto 6 mentorskih podjetij in ga tudi uspešno zaključilo. Tako so se v okviru projekta stkale prav posebne vezi, mentorji so v tako kratkem času s svojimi mentoriranci naredili male in velike preboje, predvsem pa z njimi vzpostavili pristen stik in se kljub, kratkemu mentorskemu obdobju z največjo skrbnostjo poglobili v podjetniške izzive in jih uspešno pomagali premagati.  

 

Podjetja in podjetniki posamezniki, ki so sodelovala v podjetniškem inkubatorju in uspešno nadgradila svoje podjetniške kompetence so:

Tina d.o.o., Komenda

Ekogaia, Veronika Čop s.p., Domžale

Liolife d.o.o., Komenda

Publica, Odnosi z javnostmi, Tina Drolc, s.p., Mengeš

KARDIA, Špela Kosmač s.p., Domžale

in Tuja d.o.o., Domžale

  

Predstavitev mentoriranih podjetij in mentorjev, si lahko ogledate na spletni  strani: https://www.cene-stupar.si/sl/projekti/za-vas-podjetniki.

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Za več informacij obiščite spletni mesti Strukturnih skladov: www.eu-skladi.si ter spletno stran LAS Za mesto in vas: www.las-mestoinvas.si

 

 

 

 

Imate dodatna vprašanja? Pišite nam.

Pišite nam

Vaš e mail naslov

Vprašanje

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

 

 

Aktualno

oktober 2022
 • po
 • to
 • sr
 • če
 • pe
 • so
 • ne
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih