Dostopnost
 • Navigacija preko tipkovnice
 • Izključi animacije
Kontrast
 • Visok kontrast
 • Sivine
Besedilo
 • Povečaj pisavo
 • Pomanjšaj pisavo
 • Označi naslove
 • Označi povezave
 • Podčrtaj povezave
Zemljevid strani
Izjava o dostopnosti

O Ferflu

Na področju podjetništva z družbenim učinkom (socialnega podjetništva) je v Sloveniji v zadnjih letih moč zaznati vse bolj intenziven razvoj. Opazili pa smo, da je kljub velikemu zanimanju ljudi za tovrstno podjetništvo, v slovenskem okolju na voljo bistveno premalo kvalitetnega socialno podjetniškega znanja, ki bi posameznika peljalo od čistih podjetniških osnov, do oblikovanja produkta in vstopa na trg. Zato smo se odločili, da zainteresiranim nosilcem socialno podjetniških idej ponudimo intenziven izobraževalni program, imenovan »Program spodbujanja podjetništva z družbenim učinkom FERFL – Vroče ideje za družbeno odgovorno podjetništvo«.

Z izvajanjem programa FERFL podpiramo posameznike in podjetniške iniciative, ki želijo s svojimi podjetniškimi idejami izboljšati delovanje družbe, v kateri živimo. Organiziramo intenziven in celosten socialno podjetniški izobraževalni program, ki udeležencem na enem mestu ponudi tako kvalitetno znanje, vrhunsko mentorstvo, kot tudi dostop do finančnih virov in osnovne infrastrukture, ki je potrebna za pričetek posla. Podpiramo posameznike in iniciative, ki imajo dobre podjetniške ideje, vendar so zaradi njihove »majhnosti«, »lokalnosti«, »nizke finančne (in visoke družbene) donosnosti« spregledane v obstoječem podjetniškem podpornem okolju.

Program sestavljajo štirje večji sklopi in sicer:

1. Natečaj za podjetniške ideje z družbenim učinkom

2. Startup vikend podjetništva z družbenim učinkom

3. Šola podjetništva z družbenim učinkom

4. Socialno podjetniški inkubator

 

Natečaj za podjetniške ideje z družbenim učinkom

 

»Program spodbujanja podjetništva z družbenim učinkom FERFL – Vroče ideje za družbeno odgovorno podjetništvo« je celovit program, ki ga sestavljajo štiri sklopi aktivnosti:

 • Natečaj za podjetniške ideje z družbenim učinkom
 • Startup vikend podjetništva z družbenim učinkom
 • Šola podjetništva z družbenim učinkom
 • Socialno podjetniški inkubator

V sklopu  Natečaja, ki predstavlja prvi sklop aktivnost, zbiramo prijave vročih, Ferfl podjetniških idej z družbenim učinkom. Nosilci  idej z realizacijo ustvarjajo produkte ali storitve, ki imajo visoko  dodano vrednost za družbo.

Krovni dokument natečaja je Razpisna dokumentacija,  v kateri so podane  splošne informacije  o natečaju,  o predmetu natečaja oziroma kaj iščemo, roku za sprejem in način oddaje prijav, o sestavi strokovne komisije, objavi rezultatov natečaja, pogojih za  sodelovanje na tečaju ter ocenjevanju in razglasitvi zmagovalcev natečaja.

Razpisna dokumentacija oziroma besedilo javnega natečaja je bilo objavljena v ponedeljek, 13. februarja 2017. 

Natečaj je odprt do vključno nedelje, 19. marca 2017 do 23.59, ko se zaključi zbiranje prijav. Možne so le elektronske prijave na tej povezavi.

Na natečaj lahko svojo idejo prijavite tako pravne kot fizične osebe, ne glede na vaš  položaj oziroma status. Odgovorili boste na 12 vprašanj, od teh jih bo strokovna komisija ocenila 9.

Strokovno komisijo sestavlja 9 članov .

Če ste v dvomih, vas je strah, kako začeti podjetniško pot, ali pa vaša ideja še ni dovolj jasna, vendar razmišljate o podjetništvu, se lahko najprej udeležite  Startup vikenda podjetništva z družbenim učinkom. Na vikendu se boste v treh dneh naučili orodja za preverjanje podjetniške  ideje,  razširila se vam bodo obzorja, spoznali boste somišljenike, se povezali in se predvsem veliko novega naučili.

V okviru natečaja se izbere štiri zmagovalce, ki se s tremi zmagovalci Startup vikenda vključijo v Šolo podjetništva. Zmagovalci natečaja bodo izbrani najkasneje v petek, 24. marca 2017, ki jih tudi obvestimo o izbiri. Šola podjetništva se prične zadnji teden v mesecu marcu.

Sodelovanje na Natečaju je za vse udeležence brezplačno!

 

Startup vikend podjetništva z družbenim učinkom

 

»Program spodbujanja podjetništva z družbenim učinkom FERFL – Vroče ideje za družbeno odgovorno podjetništvo« je celovit program, ki ga sestavljajo štiri sklopi aktivnosti:

 • Natečaj za podjetniške ideje z družbenim učinkom
 • Startup vikend podjetništva z družbenim učinkom
 • Šola podjetništva z družbenim učinkom
 • Socialno podjetniški inkubator

Startup vikend je drugi sklop aktivnosti v okviru celotnega programa.

Gre za intenzivno 49 urno podjetniško izkušnjo, ki traja od petka popoldne do nedelje zvečer in udeležencem ponuja  priložnost razvoja lastnih poslovnih družbeno učinkovitih idej. V petek popoldne se sestavi ekipe po 3-5 oseb in vsaka od teh razvija svojo poslovno idejo celoten vikend. Število ekip na vikendu je omejeno,  zato v primeru velikega števila udeleženih, udeleženci s pomočjo moderatorja in mentorjev izberejo poslovne ideje, ki  jih bodo razvijali.

Tekom vikenda se boste učili oblikovanja poslovnih modelov po modelu Vitkega podjetništva, izdelovanja prototipov, učinkovitega podjetniškega raziskovanja ter oblikovanja kakovostne predstavitve poslovnih idej. Naučili se boste tudi metod, s katerimi se da hitro preveriti kakovost določene poslovne ideje. Pri tem vam bosta ves čas  pomagala moderator in mentor, v soboto popoldne pa se vam bodo pridružili podjetniški gosti, ki bodo ekipe pri razvoju njihovih idej usmerjali s svojim znanjem in izkušnjami. Poleg učenja metodologije preverjanja poslovne ideje bodo organizirane tudi različne tematske delavnice.

Oblikovane poslovne ideje boste v sklepnem delu dogodka, v nedeljo popoldne, predstavili strokovni komisiji, ki bo izbrala dva zmagovalca. Skupaj s štirimi zmagovalci natečaja, se zmagovalci vključijo v Šolo podjetništva.

Strokovno komisijo sestavlja 9 članov.

Udeležba na vikendu ne pogojuje prijave na Natečaj, prav tako udeleženca ne obvezuje k prijavi na Natečaj.

 

Pričnemo v petek, 10. marca 2017 ob 14:30, zaključimo pa v nedeljo, 12. marca 2017, predvidoma  ob 18. uri.

Startup vikend  bo potekal v NLB Centru inovativnega podjetništva, Trg republike 2 – prizidek v Ljubljani.  

Program Startup vikend

 

Na vikend se morate obvezno prijaviti. Prijava je možna do vključno torka, 7. marca 2017, in sicer tukaj  oziroma do zapolnitve mest.

Udeležba je brezplačna!

 

Šola družbeno odgovornega podjetništva

 

Dva zmagovalca Startup vikenda in štirje zmagovalci Natečaja, skupno torej šest  ekip (ali posameznikov), dobijo mesto v Šoli podjetništva, ki bo potekala  od 28. marca 2017 do 24. maja 2017.

V dveh mesecih bodo  bodoči podjetniki v okviru različnih tematskih delavnic poglabljali podjetniško znanje. Delavnice bodo potekale enkrat tedensko. Tedensko se bodo tedensko srečevali z mentorjem, ob tem pa aktivno razvijali podjetniško idejo in intenzivno gradili prototip svojega izdelka oziroma storitve.  Pripravljali se bodo za vstop na trg. Šola podjetništva se bo izvajala na Linhartovi cesti 13 v Ljubljani.

Šola podjetništva  je torej namenjena le zmagovalcem Startup vikenda in Natečaja in je zanje, ob aktivni udeležbi, brezplačna. Pred pričetkom se podpiše pogodba, kjer se dogovori medsebojne pravice in obveznosti.

Šola se zaključi z izborom dveh zmagovalcev oziroma zmagovalnih ekip, ki pridobita priložnost, da svojo podjetniško pot pričneta v Socialno podjetniškem inkubatorju. Zaključna predstavitev ekip in izbor zmagovalcev bo potekala 24. maja 2017.

Program šole je objavljen tukaj.

 

Zmagovalci preteklih sezon programa Ferfl so:

Vitalizemwww.vitalizem.si

BisterUm: https://www.facebook.com/BisterUm/ 

Mimice: https://www.facebook.com/mimiinjojo

DŠkatla:  https://www.facebook.com/dskatla

 

Inkubator za socialno odgovorna podjetja

 

Verjamemo, da je najučinkovitejša nagrada za »mlade«  podjetnike celovito podjetniško znanje ter vsestranska podpora ob zagonu podjetja. Motivirani in proaktivni podjetniki bodo znali izkoristiti  ponujeno znanje in svetovanja.

Dvema zmagovalcema Podjetniške šole omogočimo brezplačen vstop v Socialno podjetniški inkubator. Tu nosilci dveh idej dokončno lahko oblikujejo podjetniško idejo, s katero bodo  uresničevali lastno vizijo.

Od članov inkubatorja pričakujemo, da svoj produkt lansirajo na trg in začnejo poslovati. Podpiramo jih pri razvoju in rasti. Vsakemu izmed dveh zmagovalcev oziroma zmagovalnih ekip je v socialno podjetniškem inkubatorju tri mesece zagotovljeno:

 • osnovna infrastruktura (skupen prostor – pisarna),
 • podjetniško mentoriranje oz. spremljanje napredka ideje (tedenska srečanja s podjetniškim svetovalcem).

Socialno podjetniški inkubator deluje v okviru DPlaca – Stičišča podjetniških idej z družbenim učinkom

 

Zmagovalci preteklih sezon programa Ferfl že delujejo na trgu:

Vitalizemwww.vitalizem.si

BisterUm: https://www.facebook.com/BisterUm/ 

Mimice: https://www.facebook.com/mimiinjojo

DŠkatla:  https://www.facebook.com/dskatlahttps://www.facebook.com/dskatla

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih