Dostopnost
 • Navigacija preko tipkovnice
 • Izključi animacije
Kontrast
 • Visok kontrast
 • Sivine
Besedilo
 • Povečaj pisavo
 • Pomanjšaj pisavo
 • Označi naslove
 • Označi povezave
 • Podčrtaj povezave
Zemljevid strani
Izjava o dostopnosti

PUM in programi za zviševanje splošne in računalniške ravni pismenosti 2008, 2009 in 2010

Računalniška pismenost za odrasle | UŽU Most do izobrazbe | UŽU Moje delovno mesto

Program Računalniška pismenost za odrasle je namenjen odraslim, ki računalnika še niso uporabljali in si želijo pridobiti temeljno znanje za delo z njim za potrebe poklicnega dela in vsakdanjega življenja.

Temeljni namen programa je popularizirati in spodbuditi splošno računalniško pismenost med odraslimi, omogočiti vsem kar najbolje uporabljati osebni računalnik in spoznati prednosti njegove uporabe ter ponuditi osnovno računalniško usposabljanje, ki bo omogočilo aktivno vlogo v informacijski družbi vsem ne glede na starost ali doseženo izobrazbo.

Udeleženci v programu:

 • spoznajo osnovne komponente računalnika in razumejo nekatere osnovne pojme informacijske tehnologije;
 • naučijo se uporabljati osnovne funkcije osebnega računalnika in operacijskega sistema;
 • naučijo se organizirati in upravljati z nosilci podatkov in datotekami;
 • naučijo se pisati, oblikovati in tiskati besedilo;
 • znajo uporabljati glavne spletne storitve in elektronsko pošto.

Program obsega 60 ur organiziranega izobraževanja.

Posebnih pogojev za vpis ni. V program se lahko vključijo vsi odrasli, ki si želijo pridobiti temeljno znanje za delo z računalnikom.

Program omogoča pridobitev javno veljavne listine. Javno veljavno listino dobijo udeleženci, ki uspešno opravijo preverjanje znanja, kot je določeno s programom.

ZAKLJUČNO POROČILO RPO  |  ZLOŽENKA RPO


Program UŽU Most do izobrazbe

Za vse, ki se želite vključiti v izobraževanja ali ste že vključeni, pa vam primanjkuje temeljnih znanj in spretnosti za lažje obvladovanje nove učne snovi.

Usposabljanje za življenjsko uspešnost – Most do izobrazbe (UŽU MI) je namenjeno manj izobraženim odraslim, ki se želijo izobraževati naprej, si pridobiti prvi poklic ali zvišati stopnjo izobrazbe ter si tako povečati možnosti zaposlitve oz. zvišati kvaliteto življenja. V programu si boste pridobili temeljno znanje in spretnosti, si povečali motivacijo za učenje, pridobili učne tehnike, razvili komunikacijske spretnosti ter se usposobili za aktivno vlogo posameznika v družbi.

ZAKLJUČNO POROČILO MI


Program  UŽU Moje delovno mesto

Razvoj tehnologije in nenehne spremembe v okolju zahtevajo, da si vsi zaposleni, vključno s tisti na manj zahtevnih delovnih mestih, pridobivajo neformalna znanja in spretnosti, ki jim omogočajo lažje inbolj kakovostno opravljanje dela.

Usposabljanje za življenjsko uspešnost – Jaz in moje delovno mesto je namenjeno zaposlenim na enostavnih, manj in srednje zahtevnih delovnih mestih, da si pridobite ključne kompetence za kakovostno opravljanje dela oz. nalog na delovnem mestu, ki jih prinaša razvoj tehnologije in nenehne spremembe v okolju. Prav tako program omogoča ustvarjanje pogojev za osebnostni razvoj udeležencev. Udeleženci si v programu razvijate temeljne zmožnosti na naslednjih področjih: sporazumevanje v slovenskem in tujem jeziku, računanje, človek, okolje, znanost in tehnologija, informacijsko-komunikacijska tehnologija, socialne spretnosti, aktivno državljanstvo in zmožnost učiti se učiti

ZAKLJUČNO POROČILO MDM


Programi so sofinancirani iz Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstva za šolstvo in šport skladno z Operativnim programom razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, 3. razvojne prioritete: Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja; prednostne usmeritve 3.2.: Izboljšanje usposobljenosti posameznika za delo in življenje v družbi temelječi na znanju.

Deli:

 

    

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih