Dostopnost
  • Navigacija preko tipkovnice
  • Izključi animacije
Kontrast
  • Visok kontrast
  • Sivine
Besedilo
  • Povečaj pisavo
  • Pomanjšaj pisavo
  • Označi naslove
  • Označi povezave
  • Podčrtaj povezave
Zemljevid strani
Izjava o dostopnosti
Organizator/ka izobraževanja odraslih
Alida Zagorc Šuligoj, +386 1 23 444 14 ali +386 41 727 458, alida.suligoj@cene-stupar.si

 

Javni zavod Cene Štupar – Center za izobraževanje Ljubljana bo v juniju 2013 izvedel 30-urni tečaj spoznavanja slovenske zgodovine, kulture in ustavne ureditve Republike Slovenije za osebe z mednarodno zaščito.

Namen tečaja je osebe z mednarodno zaščito, ki so se že udeležile tečaja slovenskega jezika oziroma se v slovenskem jeziku sporazumevajo na osnovnem nivoju, seznaniti z zgodovinskim orisom ozemlja, kulturnimi posebnostmi ter ustavno ureditvijo Republike Slovenije.
Splošni širši cilj projekta je zagotavljanje ugodnejših pogojev za kakovost življenja oseb z mednarodno zaščito, vključno z aktivnim preprečevanjem diskriminacije, ksenofobije in rasizma, spodbujanje integracije in omogočanje, da osebe z mednarodno zaščito postanejo odgovorni udeleženci družbenega razvoja Slovenije.
Posebni cilji programa so omogočiti uspešnejšo integracijo oseb z mednarodno zaščito v slovensko družbo.

Tečaj bo izveden v 2 delih:

PRVI DEL: izvajanje delavnic z namenom seznaniti osebe z mednarodno zaščito z zgodovinskim orisom ozemlja, kulturnimi posebnostmi ter ustavno ureditvijo Republike Slovenije;
DRUGI DEL: enodnevna ekskurzija v izbrano regijo v Republiki Sloveniji z namenom praktične predstavitve kulturno-zgodovinskih posebnosti oziroma spoznavanje osvojenega znanja na delavnicah v praksi.

FOTO UTRINKI S TEČAJA IN IZLETA V GORIŠKO REGIJO

Zaključek projekta: 30. junij 2013

Izvedbo programa sofinancirata Evropska unija iz sredstev Evropskega sklada za begunce (ERF) in Ministrstvo za notranje zadeve in javno upravo RS (Letni program 2011, UL RS št. 20/2013, dne 8.3.2013, št. objave Ob-1803/13).

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih