Dostopnost
  • Navigacija preko tipkovnice
  • Izključi animacije
Kontrast
  • Visok kontrast
  • Sivine
Besedilo
  • Povečaj pisavo
  • Pomanjšaj pisavo
  • Označi naslove
  • Označi povezave
  • Podčrtaj povezave
Zemljevid strani
Izjava o dostopnosti
Informacije
Lucija Lučić,+386 1 23 44 420 ali +386 30 646 919,  vpisnasluzba@cene-stupar.si
Organizator/ka izobraževanja odraslih
Alida Zagorc Šuligoj, +386 1 23 44 414 ali +386 30 727 458, alida.suligoj@cene-stupar.si

Javni zavod Cene Štupar – Center za izobraževanje Ljubljana, bomo izvajali tečaje slovenskega jezika za osebe z mednarodno zaščito. Izvedbo tečajev sofinancirata Evropski sklad za begunce in Ministrstvo za notranje zadeve RS. Učenje bo potekalo po javno veljavnem programu Slovenščina za tujce. Udeleženci, ki bodo aktivno sodelovali v programu učenja slovenščine,  bodo pridobljeno znanje lahko s pridom izkoriščali v vsakodnevnih življenjskih situacijah, vključevanju v družabno življenje, delovno okolje,…. Lahko nam bodo povedali kdo so, kaj znajo, kaj čutijo, mislijo,…
Predmetno javno naročilo se izvaja za obdobje od sklenitve pogodbe (predvideno od julija 2012) do 30. 6. 2013. V kolikor so sredstva porabljena pred iztekom pogodbe, se pogodba zaključi.

VPIS, ZAČETEK PROGRAMA

Ministrstvo za notranje zadeve bo vse osebe z mednarodno zaščito, ki so upravičene do programa učenja slovenščine, pravočasno obvestilo o terminu in lokaciji vpisa. Brez predhodnega dogovora z MNZ, vpis ni možen.

Ob prijavi oseba z mednarodno zaščito piše pisni del diagnostičnega preverjanja znanja in prejme datum začetka tečaja, ki bo v roku 15. dni od prijave.
Na prvem srečanju se oseba vpiše, opravi ustni del diagnostičnega preverjanja znanja in uvodni pogovor o interesih in navadah, o zaposlitvi, o vsebini tečaja, ki bi jo oseba rada spoznala podrobneje, o urniku in intenzivnosti tečaja, o kontaktih, o načinu komunikacije in obveščanja v primeru odsotnosti udeleženca, odpovedi učitelja, načinu spremljanja napredka pri učenju ter poročanja naročniku izobraževanja,… Na podlagi pridobljenih informacij učitelj določi raven znanja in program.
V primeru, da se oseba še ni nikoli učila slovenščino in je diagnostično preverjanje nesmiselno in/ali neizvedljivo v pisni obliki (nepismena oseba, nepoznavanje latinice), se opravi le ustno ali pa sploh ne. V primeru, da oseba zavrne diagnostično preverjanje, je razvrščena v začetno stopnjo učenja in šele naknadno, ko strokovni delavec uspe prepoznati jezikovne sposobnosti osebe, lahko pripravi  poglobljen program ali nadgradnjo le-tega.
Učenje lahko poteka v skupini od 3 do 5 oseb, individualno ali v paru in/ali v vseh treh kombinacijah pri posameznih sklopih, če bo taka oblika možna in soglasno sprejeta s strani udeležencev.

O PROGRAMU

Javnoveljavni program Slovenščina za tujce je razdeljen na 15 tematskih sklopov, ki se obravnavajo na 3 ravneh znanja (osnovna raven , srednja raven in visoka raven).
Tematski sklopi in ravni znanja so prehodni in se nadgrajujejo ter prepletajo. Učna snov iz posameznega tematskega sklopa bo predelana postopoma, od splošnega in enostavnega  na osnovni ravni do skladenjsko in pomensko zahtevnejših ubeseditev na visoki ravni. Program predvideva na vseh treh ravneh urjenje vseh 4 veščin sporazumevanja: branja, poslušanja, govorjenja in pisanja.

Izvedba tečajev slovenskega jezika se sofinancira iz sredstev Evropskega sklada za begunce – letni program 2011 v višini 75 % in proračuna Republike Slovenije – sredstev Ministrstva za notranje zadeve RS v višini 25 %.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih