Dostopnost
 • Navigacija preko tipkovnice
 • Izključi animacije
Kontrast
 • Visok kontrast
 • Sivine
Besedilo
 • Povečaj pisavo
 • Pomanjšaj pisavo
 • Označi naslove
 • Označi povezave
 • Podčrtaj povezave
Zemljevid strani
Izjava o dostopnosti
Informacije
Miha Jezovšek, +386 1 23 44 420 ali +386 30 646 919, miha.jezovsek@cene-stupar.si
Organizator/ka izobraževanja odraslih
Alida Zagorc Šuligoj, +386 1 23 444 14 ali +386 41 727 458, alida.suligoj@cene-stupar.si

Tudi v letu 2012 izvajamo 180-urne brezplačne tečaje po javnoveljavnem programu Slovenščina za tujce, ki jih  sofinancirata Ministrstvo za notranje zadeve in Evropski sklad za vključevanje državljanov tretjih držav. Ob prijavi na brezplačni tečaj predložite potrdilo o izpolnjevanju pogojev za brezplačen obisk tečaja, zanj zaprosite na upravni enoti.

Če ste se udeležili programa učenja slovenskega jezika v obsegu 180 ur v okviru tega projekta in je bila vaša prisotnost na tečaju več kot  80% ste upravičeni do brezplačnega prvega preizkusa znanja iz slovenskega jezika na osnovni ravni. Prisotnost na tečaju udeleženec potrdi z lastnoročnim podpisom, evidenco prisotnosti vodi izvajalec programa.

Zgibanka

Tečaje izvajamo v dopoldanskem in večernem času v Ljubljani na lokaciji:

Cene Štupar – Center za permanentno izobraževanje,
Linhartova cesta 13

Vpis v tečaje je zaradi porabe vseh razpoložljivih sredstev trenutno prekinjen.
Več informacij o novem programu Začetna integracija priseljencev, ki naj bi se izvajal v drugi polovici leta 2012, vam bomo lahko posredovali, ko bodo znani rezultati novega javnega naročila, predvidoma v maju oziroma juniju.

Tukaj si lahko ogledate seznam izbranih izvajalcev brezplačnih programov za priseljence v letu 2012.

1. januarja 2011 so začele veljati spremembe in dopolnitve Uredbe o integraciji tujcev
Več informacij o tem, komu so namenjeni brezplačnih programih po Uredbi o integraciji tujcev (Ur. l. RS, št. 65/2008, Ur. l. RS, št. 86/2010) dobite tukaj.
Bistvene novosti se nanašajo na širitev kroga upravičencev do brezplačnih integracijskih programov, med katerimi so tudi družinski člani slovenskih državljanov ali državljanov Evropskega gospodarskega prostora in novo prispeli državljani tretjih držav, spreminjajo se tudi pogoji za opravljanje brezplačnega izpita iz znanja slovenskega jezika na osnovni ravni.

V skladu s spremembami in dopolnitvami uredbe so do brezplačnih programov upravičeni:

 • DRŽAVLJANI TRETJIH DRŽAV, KI IMAJO IZDANO DOVOLJENJE ZA ZAČASNO PREBIVANJE Z VELJAVNOSTJO NAJMANJ ENEGA LETA 
  Upravičeni so do 60 ur učenja slovenskega jezika in 30 ur seznanjanja s slovensko zgodovino, kulturo in ustavno ureditvijo oz. do 60 ur enotnega programa.
 • DRŽAVLJANI TRETJIH DRŽAV, KI ZADNJE LETO PREBIVAJO NA PODLAGI DOVOLJENJA ZA ZAČASNO PREBIVANJE IN IMAJODOVOLJENJE IZDANO Z VELJAVNOSTJO ENEGA LETA, IN NJIHOVI DRUŽINSKI ČLANI, KI IMAJO DOVOLJENJE IZDANO ZARADI ZDRUŽITVE Z DRUŽINO 
  Upravičeni so do 180 ur učenja slovenskega jezika in 30 ur seznanjanja s slovensko zgodovino, kulturo in ustavno ureditvijo oz. do 180 ur enotnega programa. V kolikor so že obiskovali program učenja slovenskega jezika v obsegu 60 ur, so upravičeni do razlike, in sicer do 120 ur.
 • DRŽAVLJANI TRETJIH DRŽAV, KI IMAJO DOVOLJENJE ZA STALNO PREBIVANJE IN NJIHOVI DRUŽINSKI ČLANI, KI IMAJO DOVOLJENJE IZDANO ZARADI ZDRUŽITVE Z DRUŽINO 
  Upravičeni so do 180 ur učenja slovenskega jezika in 30 ur seznanjanja s slovensko zgodovino, kulturo in ustavno ureditvijo oz. do 180 ur enotnega programa.
 • DRŽAVLJANI TRETJIH DRŽAV, KI SO DRUŽINSKI ČLANI SLOVENSKIH DRŽAVLJANOV ALI DRŽAVLJANOV EVROPSKEGA GOSPODARSKEGA PROSTORA, KI IMAJO DOVOLJENJE IZDANO ZARADI ZDRUŽITVE Z DRUŽINO
  Upravičeni so do 180 ur učenja slovenskega jezika in 30 ur seznanjanja s slovensko zgodovino, kulturo in ustavno ureditvijo oz. do 180 ur enotnega programa.
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih