Gastronom hotelir (SPI)
Informacije
Nina Savšek, 030 705 895 ali 01 23 444 00, nina.savsek@cene-stupar.si
Tanja Jeršin, 041 606 057 ali 01 23 444 21, tanja.jersin@cene-stupar.si
Uradne ure: pon: 9-17, tor-pet: 9-16h
Uradne ure organizatorjev izobraževanj
Jure Jamšek, 030 645 365 ali 01 23 444 25, jure.jamsek@cene-stupar.si
pon: 9-17, tor-čet: 12-16h
Ob petkih ni uradnih ur
Pogoji za vpis
- končana osnovna šola ali nižja poklicna šola
- končano srednje strokovno izobraževanje – PREKVALIFIKACIJA
- nedokončano šolanje – DOKVALIFIKACIJA
Trajanje
Izobraževalni program je ovrednoten s 180 kreditnimi točkami (KT). Čas trajanja je lahko prilagojen vam.
Interesne dejavnosti
Šport, ogled gledališke, filmske in glasbene predstave, likovne razstave ter seznanitev s kulturnimi in zgodovinskimi znamenitostmi v šolskem okolju.
Metode učenja, motivacija, razvoj delovnih in učnih navad, naravoslovni dan – ekološki dan (organizirane čistilne akcije, predavanja, ogledi čistilnih naprav – v povezavi s tehnologijo stroke), ogled sejma s strokovnega področja, proizvodnih obratov; ekologija in ekološki problemi stroke v obratovalnici in v šolski delavnici (seminarska naloga); ogled sejmov informatike, učil, izobraževalnih ustanov.
Gledališki, glasbeni in filmski abonmaji, glasbena šola, pevski zbor, dramska skupina, plesni in športni treningi, tečaj cestnoprometnih predpisov, socialno delo, mentorstva in pomoč drugim, organizirano dopolnilno izobraževanje itd
Pogoji za dokončanje
Pozitivno ocenjeni:
- splošnoizobraževalni predmeti,
- obvezni strokovni moduli,
- izbirni strokovni moduli,
- odprti del kurikula.
Poleg tega morajo biti opravljene:
- interesne dejavnosti,
- obveznosti pri praktičnem usposabljanju z delom,
- zaključni izpit.
Zaključek – zaključni izpiti
- pisni in ustni izpit iz slovenščine,
- izdelek oziroma storitev in zagovor
pridobitev javno veljavne listine: SPRIČEVALO O ZAKLJUČNEM IZPITU
naziv: GASTRONOM HOTELIR / GASTRONOMKA HOTELIRKA
Oblike izobraževanja
Izobraževanje poteka po individualnem organizacijskem modelu z možnostjo obiskovanja predavanj, ki potekajo do 4-krat tedensko v popoldanskih urah po objavljenem urniku ali v obliki samostojnega učenja s konzultacijami in izpiti, do 2-krat mesečno po razporedu.
Na informativno-svetovalnem uvodnem pogovoru skupaj z udeležencem izdelamo osebni izobraževalni načrt.
Način plačila
- Obročno odplačevanje
- Omogočamo vam brezobrestno obročno odplačevanje do 10 obrokov (odvisno od zaključka izobraževanja). Pri podpisu pogodbe potrebujete davčno številko in osebni dokument.
- Če je plačnik PODJETJE, vam na podlagi naročilnice podjetja izstavimo račun.
Nacionalne poklicne kvalifikacije
Izobraževalni program omogoča pridobitev naslednjih nacionalnih poklicnih kvalifikacij po postopku, ki je določen s predpisi, ki urejajo nacionalne poklicne kvalifikacije:
Pozitivno ocenjen iz strokovnih modulov:
- M1 Osnove v gostinstvu
- M3 Priprava posameznih skupin jedi
Kaj pa status?
Z vpisom v programe izobraževanja odraslih udeleženec pridobi status udeleženca v izobraževanju odraslih.
Udeleženci izobraževanja odraslih, ki se izobražujejo po javno veljavnih programih osnovnošolskega, poklicnega, srednjega in višjega strokovnega izobraževanja in so mlajši od 27 let, pa imajo nekatere pravice enake kot dijaki oz. študenti v rednem izobraževanju (npr. prevozi, štipendiranje, delo prek napotnic …). Vendar pa nekatere pravice lahko uveljavljajo le do dopolnjenega 26. leta starosti (npr. zdravstveno zavarovanje, družinska pokojnina …). Podrobnejše pogoje preverite prek ustrezne odgovorne službe (Zavod RS za zaposlovanje, centri za socialno delo, Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, …).