Gastronomija (PTI)
Informacije
Nina Savšek, 030 705 895 ali 01 23 444 00, nina.savsek@cene-stupar.si
Tanja Jeršin, 041 606 057 ali 01 23 444 21, tanja.jersin@cene-stupar.si
Uradne ure: pon: 9-17, tor-pet: 9-16h
Uradne ure organizatorjev izobraževanj
Branka Bricl, 041 606 285 ali 01 23 444 06, branka.bricl@cene-stupar.si
pon: 9-17, tor-čet: 12-16h
Ob petkih ni uradnih ur
Pogoji za vpis
- Uspešno zaključeno srednje poklicno izobraževanje s pridobljenim nazivom: gastronom hotelir, kuhar, natakar, kuhar-natakar, oskrbnik, kmetovalka-gospodinja, pek, slaščičar, slaščičar-konditor ali pridobljena enakovredna izobrazba po prejšnjih predpisih.
- uspešno zaključeno srednje strokovno izobraževanje – PREKVALIFIKACIJA
- neuspešno zaključeno / prekinjeno šolanje – DOKVALIFIKACIJA
Trajanje
Izobraževalni program je ovrednoten s 120 kreditnimi točkami (KT). Čas trajanja je lahko prilagojen vam.
Interesne dejavnosti
- Šport, ogled gledališke, filmske in glasbene predstave, likovne razstave ter seznanitev s kulturnimi in zgodovinskimi znamenitostmi v šolskem okolju.
- Metode učenja, motivacija, razvoj delovnih in učnih navad, naravoslovni dan – ekološki dan (organizirane čistilne akcije, predavanja, ogledi čistilnih naprav – v povezavi s tehnologijo stroke), ogled sejma s strokovnega področja, proizvodnih obratov; ekologija in ekološki problemi stroke v obratovalnici in v šolski delavnici (seminarska naloga); ogled sejmov informatike, učil, izobraževalnih ustanov.
- Gledališki, glasbeni in filmski abonmaji, glasbena šola, pevski zbor, dramska skupina, plesni in športni treningi, tečaj cestnoprometnih predpisov, socialno delo, mentorstva in pomoč drugim, organizirano dopolnilno izobraževanje itd.
Pogoji za dokončanje
Pozitivno ocenjeni:
- splošnoizobraževalni predmeti,
- obvezni strokovni moduli,
- izbirni strokovni moduli,
- odprti del kurikula.
Poleg tega morajo biti opravljene:
- interesne dejavnosti,
- obveznosti pri praktičnem usposabljanju z delom,
- poklicna matura.
Zaključek – Poklicna matura
- pisni in ustni izpit iz slovenščine,
- pisni in ustni izpit iz gastronomije in turističnih storitev,
- pisni in ustni izpit iz tujega jezika ali matematike
- izdelek oziroma storitev in zagovor.
Program se zaključi s pridobitvijo javno veljavne listine: SPRIČEVALO O POKLICNI MATURI.
Naziv: gastronomski tehnik / gastronomska tehnica
Oblike izobraževanja
Izobraževanje poteka po individualnem organizacijskem modelu z možnostjo obiskovanja predavanj, ki potekajo do 4-krat tedensko v popoldanskih urah po objavljenem urniku ali v obliki samostojnega učenja s konzultacijami in izpiti, do 2-krat mesečno po razporedu.
Na informativno-svetovalnem uvodnem pogovoru skupaj z udeležencem izdelamo osebni izobraževalni načrt.
Način plačila
Omogočamo vam brezobrestno obročno odplačevanje do 10 obrokov (odvisno od zaključka izobraževanja). Pri podpisu pogodbe potrebujete davčno številko in osebni dokument.
Če je plačnik PODJETJE, vam na podlagi naročilnice podjetja izstavimo račun.
Kaj pa status?
Z vpisom v programe izobraževanja odraslih udeleženec pridobi status udeleženca v izobraževanju odraslih.
Udeleženci izobraževanja odraslih, ki se izobražujejo po javno veljavnih programih osnovnošolskega, poklicnega, srednjega in višjega strokovnega izobraževanja in so mlajši od 27 let, pa imajo nekatere pravice enake kot dijaki oz. študenti v rednem izobraževanju (npr. prevozi, štipendiranje, delo prek napotnic …). Vendar pa nekatere pravice lahko uveljavljajo le do dopolnjenega 26. leta starosti (npr. zdravstveno zavarovanje, družinska pokojnina …). Podrobnejše pogoje preverite prek ustrezne odgovorne službe (Zavod RS za zaposlovanje, centri za socialno delo, Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, …).