Dostopnost

  • Navigacija preko tipkovnice
  • Izključi animacije

Kontrast

  • Visok kontrast
  • Sivine

Besedilo

  • Povečaj pisavo
  • Pomanjšaj pisavo
  • Označi naslove
  • Označi povezave
  • Podčrtaj povezave
Zemljevid strani
Izjava o dostopnosti
Podrobno
Pomočnik kuharja | Javni Zavod Cene Štupar

Pomočnik kuharja | Javni Zavod Cene Štupar

Bi radi pridobili certifikat NPK pomočnik kuharja, ki potrjuje vaše dolgoletne izkušnje z delom v kuhinji? Vpišite se na preverjanje in potrjevanje za NPK pomočnik/pomočnica kuharja/kuharice.

Pogoji

Kako pridobiti poklicno kvalifikacijo?

Za kandidate, ki želijo pridobiti certifikat NPK pomočnik/pomočnica kuharja/kuharice, po katalogu strokovnih znanj in spretnosti ni določenih posebnih pogojev.

 

Več informacij najdete na povezavi in v Katalogu strokovnih znanj in spretnosti.

Prijava

Prijave

V času uradnih ur na sedežu zavoda CENE ŠTUPAR – Center za izobraževanje Ljubljana,
Šmartinska cesta 134a, 1000 Ljubljana

ali
z elektronsko prijavo na: tanja.jersin@cene-stupar.si

Cena

Cena

Cena postopka preverjanja in potrjevanja NPK socialni oskrbovalec/socialna oskrbovalka na domu je 236,00 evrov.

Cena usposabljanja za NPK pomočnik /pomočnica kuharja/kuharice je 480,00 evrov.

 

Trudimo se, da je naše usposabljanje kvalitetno, zato da pridobite dovolj znanja, ki vas lahko vodi v potrjevanje in pridobitev certifikata NPK.

Usposabljanje obsega 80 ur:

  •   35 pedagoških ur - teoretično usposabljanje in
  •   45 pedagoških ur - praktično usposabljanje
     

VSEBINA USPOSABLJANJA (TEČAJ) – teorija in praksa:

1.         Pomen osebne higiene kuhinjskega osebja.

2.         Čiščenje živil.

3.         Vzdrževanje higiene in urejenosti kuhinje.

4.         Stroji in naprave v kuhinji, vzdrževanje, čiščenje in način uporabe le-teh.

5.         Priprava servirne posode in priprava jedi za izdelavo porcij.

6.         Priprava živil za hladne in tople začetne jedi.          

7.         Priprava prilog, juh, jušnih zakuh, enolončnic, vložkov in priprava solat.

8.         Priprava zelenjavnih jedi in enostavnih sladic.

9.         Priprava hitre hrane.

10.       Priprava pic.

11.       Preverjanje znanja.

 

 

Predvideni termini usposabljanj v letu 2020: 

  • marec-maj 2020
  • april-junij 2020
  • september-november 2020 (dopoldanska in popoldanska skupina) 

 

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih