Pomočnik kuharja | Javni Zavod Cene Štupar
Program usposabljanja za pomočnik/pomočnica kuharja/kuharice je namenjen vsem, ki bi se želeli usposobiti za izvajanje pomoči v kuhinji, in tistim, ki bi radi pridobili certifikat nacionalne poklicne kvalifikacije.
Program usposabljanja obsega 80 ur, in sicer 35 ur teoretičnega in 45 ur praktičnega dela.
Razporeditev ur se lahko med posameznimi izvedbami tudi razlikuje glede na zahteve naročnika. Zajema vsebine kataloga strokovnih znanj in spretnosti za pridobitev nacionalne poklicne kvalifikacije pomočnik/pomočnica kuharja.
KAKO PRIDOBITI POKLICNO KVALIFIKACIJO?
Če želite več informacij o postopku pridobitve NPK Pomočnik kuharja kliknite TUKAJ.
Več informacij o postopku pridobitve poklicne kvalifikacije.
CENA
Cena za 80 urni program usposabljanja za pomočnika kuharja je 480,00 evrov.
Možno je plačilo v treh obrokih.
Prijave
V času uradnih ur na sedežu Javnega zavoda Cene Štupar – Center za izobraževanje Ljubljana, Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana,
ali
z elektronsko prijavo na: tanja.jersin@cene-stupar.si
Prijave zbiramo do zasedbe prostih mest.
Vsebina programa:
- priprava živil,
- mehanska obdelava živil z uporabo ustreznih postopkov,
- toplotna obdelava živil z uporabo ustreznih postopkov,
- obdelava živil z dopolnitvenimi kuharskimi postopki,
- priprava servirne posode in izdelava porcij,
- shranjevanje živil in neuporabljenih jedi,
- vzdrževanje higiene in urejenosti kuhinje.
Predvideni termini v letu 2020:
- marec 2020-maj 2020
- april 2020-junij 2020
- september 2020-november 2020 (dopoldanski in popoldanski termin)
V primeru premajhnega števila prijav si pridržujemo pravico za prestavitev termina.
Tanja Zakotnik Jeršin 041 606 057
|