Dostopnost
 • Navigacija preko tipkovnice
 • Izključi animacije
Kontrast
 • Visok kontrast
 • Sivine
Besedilo
 • Povečaj pisavo
 • Pomanjšaj pisavo
 • Označi naslove
 • Označi povezave
 • Podčrtaj povezave
Zemljevid strani
Izjava o dostopnosti
Podrobno
Začetna integracija priseljencev (2024-2026) | Cene Štupar - CILJ

Začetna integracija priseljencev (2024-2026) | Cene Štupar - CILJ

JN »Izvajanje programa Začetna integracija priseljencev (ZIP)." Učenje slovenskega jezika in seznanjanja s slovensko zgodovino, kulturo in ustavno ureditvijo v obliki enotnega programa ZIP.

                                                         

 

Izvajanje programa sofinancirata Evropska unija iz Sklada za azil, migracije in vključevanje (AMIF) in Urad Vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov.

 

Naročnik: Urad Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov

 

Predmet: Izvajanje programa Začetna integracija priseljencev (ZIP)

Oznaka JN: 430-97/2023

 

Izvajalci: Cene Štupar – CILJ (poslovodeči partner), Veris d.o.o., Šolski center Velenje in CIK Trebnje

 

Lokacije izobraževanja:

Cene Štupar – CILJ:

Ljubljana (BTC in Ježica)

Domžale

Kamnik

Vrhnika

Veris d.o.o.:

Ljubljana (Stegne)

Šolski center Velenje:

Ljubljana (Stegne)

CIK Trebnje:

Grosuplje

 

Trajanje projekta: 1. 1. 2024 oz. od podpisa pogodbe do 30. 6. 2026 oz. do porabe sredstev.

 

Program učenja slovenskega jezika po javnoveljavnem programu Začetna integracija priseljencev, v katerega so vključene tudi vsebine spoznavanja slovenske družbe, se izvaja v obsegu 180 ur.

 

Namen: Učenje slovenskega jezika in seznanjanje s slovensko zgodovino, kulturo in ustavno ureditvijo RS. V proces učenja slovenskega jezika so integrirane vsebine iz življenja in dela, ki krepijo integracijo priseljencev v slovensko družbo.

 

Cilj: Tujcem, ki niso državljani Evropske unije, zagotoviti znanje slovenskega jezika, potrebno za uspešno opravljanje preizkusa znanja iz slovenskega jezika na osnovni ravni (A2/B1 po SEJO)., oziroma znanje slovenskega jezika na ravni, ki je potrebna za osnovno sporazumevanje. V proces učenja slovenskega jezika so vključene vsebine iz življenja in dela, ki krepijo vključevanje priseljencev v slovensko družbo.

 

Brezplačna udeležba: Imetniki potrdila za brezplačno udeležbo v programu, ki ga izda pristojna upravna enota tujcem, ki niso državljani Evropske unije, na podlagi podanega zahtevka za brezplačno učenje slovenščine v skupnem obsegu 180 ur.

 

Več: Uredba o načinih in obsegu zagotavljanja programov pomoči pri vključevanju tujcev, ki niso državljani Evropske unije

 

Več informacij tudi v drugih jezikih: www.infotujci.si

Na brezplačni tečaj slovenščine se lahko prijavite, če imate potrdilo z upravne enote (zahtevek ne velja). Prijavite se lahko preko spletne prijavnice TUKAJ.

 

Po oddani spletni prijavnici vas bomo v roku 1 meseca povabili na vpis in testiranje vašega predznanja slovenščine. Vpis bo potekal v Ljubljani – tudi za tečaje v Grosupljem, Kamniku, Domžalah in na Vrhniki. Na vpis pridete osebno, s seboj prinesete potrdilo z upravne enote. Ob vpisu vam bomo dali več informacij o tečaju ZIP.

 

Po vpisu in testiranju znanja lahko pričakujete, da se bo tečaj za vas začel v roku dveh mesecev. 

Javnoveljavno listino o uspešno opravljenem usposabljanju ZIP prejme, kdor:

 

 • aktivno sodeluje pri načrtovanju in uresničevanju individualnega izobraževalnega načrta,
 • je prisoten 80%.

Javnoveljavna listina o usposabljanju ZIP NI enakovredna javnoveljavnemu spričevalu o znanju slovenskega jezika na različnih ravneh (A1 – C1 po SEJO), ki ga izda IC Centra za slovenščino kot drugi in tuji jezik FF.

 

Preverjanje in ocenjevanje znanja ter spremljanje napredka udeleženca/-ke potekajo med izvajanjem programa - samoevalvacija (pisni izdelki, govorni nastopi, povzetki, vmesni testi, uresničevanje OIN, …) in ob zaključku programa – interni preizkus znanja.

 

80% prisotnost na izobraževanju omogoča udeležencem, da na pristojni upravni enoti pridobijo POTRDILO za brezplačno opravljanje Izpita iz znanja slovenščine.

Uresničevanje projektnih aktivnosti: 

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih