Dostopnost
  • Navigacija preko tipkovnice
  • Izključi animacije
Kontrast
  • Visok kontrast
  • Sivine
Besedilo
  • Povečaj pisavo
  • Pomanjšaj pisavo
  • Označi naslove
  • Označi povezave
  • Podčrtaj povezave
Zemljevid strani
Izjava o dostopnosti
Zakaj bi se izobraževali na daljavo v času korone?

Zakaj bi se izobraževali na daljavo v času korone?

Pa smo se zopet srečali z »Njo«, ki je kriva za marsikatero neprespano noč, skrbi, anksioznost, spremenjen vsakdan.

Korona. 

Glede na spomladansko srečanje s Korono lahko rečem, da smo se ljudje znašli v zelo različnih situacijah. Od tistih, ki se jim je vsakdan umiril, so lahko namenili več časa sebi družini, do tistih, ki so ostali brez službe, socialne varnosti in oseb, ki so morale na 1001 način usklajevati povečan obseg dela z družinskim, šolskim življenjem. Uff, ja ... naporno.

 

Kot kaže, smo zopet v podobni situaciji. Kaj lahko naredimo? Lahko se jezimo, nergamo, nasprotujemo,... S tem izgubimo svoj mir, energijo. Obstaja pa tudi možnost, da situacijo sprejmemo. Ni potrebno, da se strinjamo, da so vsi ukrepi potrebni, pametni, ... Situacijo le sprejmemo kot tako in iz nje izluščimo kar se da pozitivnega. 

 

Kaj vam lahko v trenutni situaciji ponudimo mi?  

Izobraževanje na daljavo. Marsikdo ob tej besedi oz. načinu izobraževanja podvomi, pa ni vse črno belo. Tudi v tem kot tudi »klasičnem« pristopu obstajajo sivine. Vse je za kaj dobro in za kaj slabo. Tekom spomladanske karantene smo se marsikaj naučili, na kakšen način organizirati izobraževanje na daljavo, da je kvalitetno. Marsikaj smo tudi nadgradili, da bo izobraževanje uporabniku prijaznejše, fleksibilnejše. 

 

Izobraževanje na daljavo torej ni »bavbav« od katerega bi tekli stran.  

  • Ker obstaja, lahko z vašim izobraževanjem nadaljujete in hitite k pridobitvi formalne izobrazbe, ki je ključ do marsikatere zaposlitve. 

  • Prihranite čas in potne stroške, saj se vam ni potrebno voziti v Ljubljano. 

  • Ni vam potrebno iskati varuške za otroke. 

  • Spoznate novo tehnologijo in si s tem pridobite znanja, ki so na marsikaterem delovnem mestu zaželena. 

  • Lažje si razporedite čas za učenje, delo, družino. 

  • Nekateri udeleženci se lažje učijo od doma. 

  • Učite se lahko skoraj od koderkoli. 

  • Zmanjšate si možnost okužbe. 

  • Naknadno si lahko gledate posnetek marsikaterih predavanj. 

  • V kolikor imate težave z uporabo IKT tehnologije vam je organizator izobraževanja na voljo vse delovne dni, da vam pri tem nudi kakšen nasvet. 

  • Med predavanji lahko pijete kavico z udobja vašega kavča ;). 

  

Zgoraj je navedena »belina«. Da, seveda, obstajajo tudi manj privlačna dejstva uporabe učenja na daljavo. Sama ga vidim v manj osebnem stiku z udeležencem oz. oteženi interakciji z njim, predmeti so različno uporabni za poučevanje na daljavo, prav tako opravljanje izpitov. V kolikor učitelj ni vešč uporabe tehnologij je učni proces lahko monoton. 

 

Sama prisegam na »klasičen način poučevanja«, saj mi je osebna interakcija pomembna, hkrati pa poučevanje v razredu še vedno omogoča interaktivno delo, ki nudi popestritev in aktivnost udeleženca. 

 

Ker pa v trenutni situaciji ni mogoče poučevaje »v živo«, menim, da je poučevanje na daljavo odličen nadomestek, saj omogoča kvalitetne in pestre učne izkušnje, pridobivanje novih znanj. Delo učitelja je torej zelo spremenjeno. Udeleženci pa še vedno lahko pridobijo raznolike in kvalitetne učne izkušnje, ki jim pomagajo pri dosegu cilja – pridobivanju znanj in na koncu k formalni izobrazbi.

  

Zato se ne ustrašite izobraževanja na daljavo; vzemite ga kot izziv. Morda vam postane celo bolj všeč od klasičnega. :) 

 

 

 

Za vas piše: 

MATEJA LAKNER VRTAČNIK

 

Mateja je dosegljiva na:

mateja.lakner-vrtacnik@cene-stupar.si,

030 709 889​

 

 

 

Imate dodatna vprašanja? Pišite nam.

Pišite nam

Vaš e mail naslov

Vprašanje

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

Povezane novice

Delamo od doma, kaj pa zdaj?

Zadelo nas je. Kot strela z jasnega. Kar naenkrat smo morali poslati naše zaposlene na delo od doma. Nismo bili pripravljeni, a se je zgodilo.

Da, takoj smo vzpostavili kanale komuniciranja za delo od doma. Zaposleni že komunicirajo z naročniki, dobavitelji in partnerji po e-pošti ali telefonsko, s sodelavci preko spletnih platform, kot so Google+, Slack ali MS Teams, za sestanke uporabljajo Skype ali druga spletna orodja.

Zakaj sploh potrebujem računalniška znanja?

Dan po obisku abrahama se je Igor kot vsak ponedeljek zgodaj zjutraj odpravil v službo. Odkar se je njegov mladi, ambiciozni direktor odločil, da bo ukinil papirno poslovanje, mu vsako ponedeljkovo jutro predstavlja ogromen stres. Z računalnikom ni delal nikoli, nikoli mu ni bilo treba. Sedaj pa kar naenkrat sprememba.

IZOBRAŽEVANJE NA DALJAVO: NAŠ VSAKDANJIK!

Od 16. marca dalje je učenje na daljavo postalo vsakdan vsake družine, ki ima v svoji sredi šoloobveznega otroka. Kaj pa podjetja in posamezniki, se tudi vi poslužujete webinarjev in različnih izobraževanj na daljavo? 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih