Dostopnost
  • Navigacija preko tipkovnice
  • Izključi animacije
Kontrast
  • Visok kontrast
  • Sivine
Besedilo
  • Povečaj pisavo
  • Pomanjšaj pisavo
  • Označi naslove
  • Označi povezave
  • Podčrtaj povezave
Zemljevid strani
Izjava o dostopnosti
Podrobno
Gastronomija in turizem | Javni Zavod Cene Štupar

Gastronomija in turizem | Javni Zavod Cene Štupar

Pridobite kompetence s področja gostinstva in turizma s 4-letnim programom. Ob zaključku pridobite V. stopnjo izobrazbe.

Opis programa Gastronomsko turistični tehnik

 

Gostinstvo in turizem sta področji, ki se nenehno razvijata in prilagajata ostalim panogam. Delavci v tej panogi so odprti, komunikativni, prijazni in inovativni. Turistični delavci morajo pogosto komunicirati v več jezikih, biti pripravljeni sodelovati, se pogosto učiti novih stvari, poskušati in se ne bati izzivov. Gastronomsko-turistični tehnik obvlada osnove organizacijskih in administrativnih tehničnih spretnosti, kot so knjiženje in registracija poslovnih dogodkov, načrtovanje in organizacija dela, sestavljanje poslovnih dopisov v domačem in tujem jeziku, uporaba računalnika, izpolnjevanje poročil in tabel, izdelava grafikonov, poslovanje z denarjem in vrednostnimi papirji ter predmeti, vodenje skupin in poznavanje okolja. Prav tako mora poznati domačo in tujo kulinariko, načrtovati in izvesti animacijo gostov ter poznati naravno in kulturno dediščino.

 

Profil gostinsko-turističnega tehnika je trenutno med bolj iskanimi, vsekakor pa je v tej panogi veliko prostora tudi za uresničitev morebitnih samostojnih podjetniških idej.

Več o vpisu za program Gastronomsko turistični tehnik

 

Pogoji za vpis

V program Gastronomsko turistični tehnik se lahko vpiše vsak, ki ima najmanj:

  • končano osnovno šolo ali nižjo poklicno šolo

 

Potek vpisa

Pred vpisom nas lahko kontaktirate tudi prek telefona ali e pošte, ali pa se na našem naslovu oglasite na informativnem pogovoru. Po pregledu dokumentacije in analizi vaših potreb in možnosti se lahko odločite za vpis. Ob vpisu skupaj z organizatorjem izobraževanja pripravite osebni izobraževalni načrt, ki obsega pogoje, načine, oblike in roke izpolnitve z izobraževalnim programom predvidene obveznosti. 

 

Ob vpisu pridobite tudi dostop do e-indeksa, kjer dostopate do različnih gradiv, izpitnih rokov, predavanj, konzultacij s profesorji, urnikov ter ostalih pomembnih informacij.

 

Preberite si tudi pogosta vprašanja in pomembne informacije.

 

Plačilo

Vpisnina znaša 125 EUR in velja eno koledarsko leto od vpisa. Ob vpisu se udeleženec odloči za sebi najbolj primeren način izobraževanja. V kolikor želi v večji meri obiskovati predavanja lahko v paketu zakupi 10 izpitov s predavnaji (šolnina) in jih odplačuje tudi na obroke. V kolikor pa se odloči za samostojno učenje in opravljanje izpitov, pa si lahko izpite in predavanja zakupuje sproti. 

 

Izpit stane 75 EUR, izpit s predavanjem pa 120 EUR. Šolnina stane 1200 EUR – lahko jo poravnate na do 10 obrokov.

Prvo ponovno opravljanje izpita je brezplačno.

 

Ob vpisu je potrebno poravnati vpisnino in vsaj tri izpite ali vpisnino in prvi obrok šolnine. Vsak udeleženec si tako lahko ustvari sebi prilagojeno izobraževanje in pri tem plača samo tisto, kar dejansko koristi. 

 

Če je plačnik PODJETJE ali druga pravna oseba, vam na podlagi naročilnice podjetja izstavimo račun.

 

Način izobraževanja za program Gastronomsko turistični tehnik

 

Prilagoditve izrednemu izobraževanju

Obveznosti v programu se prilagajajo glede na priznavanje predhodno pridobljenega znanja posameznika. Izobraževanje odraslih je posebna veja izobraževanja, zato se vam skušamo v čim večji meri prilagoditi in upoštevati potrebe posameznika.

 

Predavanja potekajo 2 - 4 krat tedensko v popoldanskem času, prav tako izpiti in konzultacije. Izpitni roki potekajo celo leto, veliko večino izpitov je mogoče opravljati vsaj enkrat mesečno. Tako imajo udeleženci možnost, da si tempo izbirajo sami in si izobraževanje naredijo prijazno sebi. 

 

Izbirate lahko med obiskovanjem predavanj in samostojnim učenjem. Po zaključenem sklopu predavanj sledi izpit. Ob poudarku na samostojnem učenju pa so vam na voljo osebne in elektronske konzultacije s predavateljem, kjer predstavijo vaše obveznosti in cilje predmeta, na voljo pa so tudi za morebitna vprašanja.

 

Ob vpisu skupaj z organizatorjem izobraževanja pripravite osebni izobraževalni načrt, ki obsega pogoje, načine, oblike in roke izpolnitve z izobraževalnim programom predvidene obveznosti.

 

predavanja

2 – 4 krat tedensko v popoldanskih urah po urniku

Večina predmetov nima obveznih predavanj pred izpitom, vendar vam glede na posamezno situacijo svetujemo, katere vseeno obiskovati.

 

Interesne dejavnosti

Interesne dejavnosti so eno od predpisanih obveznosti v vašem programu. Tekom izobraževanja se boste lahko udejstvovali na različnih področjih, mi pa vam bomo te aktivnosti upoštevali v programu. 

Predlagana področja interesnih dejavnosti:

  • Šport, ogled gledališke, filmske in glasbene predstave, likovne razstave.
  • Metode učenja, motivacija, razvoj delovnih in učnih navad, naravoslovni dan – ekološki dan (organizirane čistilne akcije, predavanja, ogledi čistilnih naprav – v povezavi s tehnologijo stroke), ogled sejma s strokovnega področja, proizvodnih obratov; ekologija in ekološki problemi stroke, ogled sejmov informatike, učil, izobraževalnih ustanov.
  • Gledališki, glasbeni in filmski abonmaji, glasbena šola, pevski zbor, dramska skupina, plesni in športni treningi, tečaj cestnoprometnih predpisov, socialno delo, mentorstva in pomoč drugim, organizirano dopolnilno izobraževanje itd.

Predmetnik programa Gastronomsko turistični tehnik

 

Kdo lahko zaključi program Gastronomsko turistični tehnik?

 

Pogoji za dokončanje PROGRAMA

Pozitivno morajo biti ocenjeni:

  • splošnoizobraževalni predmeti,
  • obvezni strokovni moduli,
  • izbirni strokovni moduli,
  • odprti del kurikula.

 

Poleg tega morajo biti opravljene:

  • interesne dejavnosti,
  • obveznosti pri praktičnem usposabljanju z delom,
  • poklicna matura.

 

Zaključek – POKLICNA MATURA

  • pisni in ustni izpit iz slovenščine,
  • pisni in ustni izpit iz gastronomije in turizma s podjetništvom,
  • pisni in ustni izpit iz tujega jezika ali matematike,
  • izdelek oziroma storitev in zagovor.

pridobitev javno veljavne listine: SPRIČEVALO O POKLICNI MATURI

pridobljen naziv: GASTRONOMSKO TURISTIČNI TEHNIK / GASTRONOMSKO TURISTIČNA TEHNICA

Tanja Zakotnik Jeršin

041 606 057

tanja.jersin@cene-stupar.si

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih