Dostopnost
  • Navigacija preko tipkovnice
  • Izključi animacije
Kontrast
  • Visok kontrast
  • Sivine
Besedilo
  • Povečaj pisavo
  • Pomanjšaj pisavo
  • Označi naslove
  • Označi povezave
  • Podčrtaj povezave
Zemljevid strani
Izjava o dostopnosti
Podrobno
Gastronomija | Javni Zavod Cene Štupar

Gastronomija | Javni Zavod Cene Štupar

Po zaključenem programu Gastronomske in hotelske storitve se lahko vpišete v program Gastronomije, ki nadgradi vaša znanja. Z zaključkom pridobite V. stopnjo izobrazbe.

Opis programa Gastronomski tehnik

 

Ste pred kratkim ali pa že dolgo tega zaključili srednjo poklicno šolo v gostinski smeri in želite nadaljevati ali spremeniti karierno pot? Potem je program "Gastronomija" kot naročen za vas. Gastronomski tehniki se vedno bolj uveljavljajo kot vodje in nadzorniki v kuhinjah ter restavracijah. Skrbijo za nemoten potek dela, se sami lotevajo zahtevnejših kuharskih opravil ter skrbijo za ustreznost dobavljenih surovin. Gastronomski tehnik dobro pozna domačo in tujo kulinariko ter ponudbo vin in ostalih pijač, hkrati pa je seznanjen z naravno in kulturno dediščino ter turistično ponudbo okoliša, kjer deluje. Delo zahteva predanost, komunikativnost, odločnost ter željo po nadgradnji posameznikovih znanj in deljenju slednjih med druge.

 

Zaradi porasta gostinskih obratov vseh vrst je to iskan profil. Zaposlitve so možne v gostinsko-turističnih obratih, hotelih, menzah in še kje.

Več o vpisu za program Gastronomski tehnik

 

Pogoji za vpis

V program Gastronomski tehnik se lahko vpiše vsak, ki ima:

  • uspešno zaključeno srednje poklicno izobraževanje s pridobljenim nazivom: gastronom hotelir, kuhar, natakar, kuhar-natakar, oskrbnik, kmetovalka-gospodinja, pek, slaščičar, slaščičar-konditor
  • ali pridobljeno enakovredni izobrazbo po prejšnjih predpisih.

 

Potek vpisa

Pred vpisom nas lahko kontaktirate tudi prek telefona ali e pošte, ali pa se na našem naslovu oglasite na informativnem pogovoru. Po pregledu dokumentacije in analizi vaših potreb in možnosti se lahko odločite za vpis. Ob vpisu skupaj z organizatorjem izobraževanja pripravite osebni izobraževalni načrt, ki obsega pogoje, načine, oblike in roke izpolnitve z izobraževalnim programom predvidene obveznosti. 

 

Ob vpisu pridobite tudi dostop do e-indeksa, kjer dostopate do različnih gradiv, izpitnih rokov, predavanj, konzultacij s profesorji, urnikov ter ostalih pomembnih informacij.

 

Preberite si tudi pogosta vprašanja in pomembne informacije.

 

Plačilo

Vpisnina znaša 125 EUR in velja eno koledarsko leto od vpisa. Ob vpisu se udeleženec odloči za sebi najbolj primeren način izobraževanja. V kolikor želi v večji meri obiskovati predavanja lahko v paketu zakupi 10 izpitov s predavnaji (šolnina) in jih odplačuje tudi na obroke. V kolikor pa se odloči za samostojno učenje in opravljanje izpitov, pa si lahko izpite in predavanja zakupuje sproti. 

 

Izpit stane 75 EUR, izpit s predavanjem pa 120 EUR. Šolnina stane 1200 EUR – lahko jo poravnate na do 10 obrokov.

Prvo ponovno opravljanje izpita je brezplačno.

 

Ob vpisu je potrebno poravnati vpisnino in vsaj tri izpite ali vpisnino in prvi obrok šolnine. Vsak udeleženec si tako lahko ustvari sebi prilagojeno izobraževanje in pri tem plača samo tisto, kar dejansko koristi. 

 

Če je plačnik PODJETJE ali druga pravna oseba, vam na podlagi naročilnice podjetja izstavimo račun.

Način izobraževanja za program Gastronomski tehnik

 

Prilagoditve izrednemu izobraževanju

Obveznosti v programu se prilagajajo glede na priznavanje predhodno pridobljenega znanja posameznika. Izobraževanje odraslih je posebna veja izobraževanja, zato se vam skušamo v čim večji meri prilagoditi in upoštevati potrebe posameznika.

 

Predavanja potekajo 2 - 4 krat tedensko v popoldanskem času, prav tako izpiti in konzultacije. Izpitni roki potekajo celo leto, veliko večino izpitov je mogoče opravljati vsaj enkrat mesečno. Tako imajo udeleženci možnost, da si tempo izbirajo sami in si izobraževanje naredijo prijazno sebi. 

 

Izbirate lahko med obiskovanjem predavanj in samostojnim učenjem. Po zaključenem sklopu predavanj sledi izpit. Ob poudarku na samostojnem učenju pa so vam na voljo osebne in elektronske konzultacije s predavateljem, kjer predstavijo vaše obveznosti in cilje predmeta, na voljo pa so tudi za morebitna vprašanja.

 

Ob vpisu skupaj z organizatorjem izobraževanja pripravite osebni izobraževalni načrt, ki obsega pogoje, načine, oblike in roke izpolnitve z izobraževalnim programom predvidene obveznosti.

 

predavanja

2 – 4 krat tedensko v popoldanskih urah po urniku

Večina predmetov nima obveznih predavanj pred izpitom, vendar vam glede na posamezno situacijo svetujemo, katere vseeno obiskovati.

 

Interesne dejavnosti

Interesne dejavnosti so eno od predpisanih obveznosti v vašem programu. Tekom izobraževanja se boste lahko udejstvovali na različnih področjih, mi pa vam bomo te aktivnosti upoštevali v programu. 

Predlagana področja interesnih dejavnosti:

  • Šport, ogled gledališke, filmske in glasbene predstave, likovne razstave.
  • Metode učenja, motivacija, razvoj delovnih in učnih navad, naravoslovni dan – ekološki dan (organizirane čistilne akcije, predavanja, ogledi čistilnih naprav – v povezavi s tehnologijo stroke), ogled sejma s strokovnega področja, proizvodnih obratov; ekologija in ekološki problemi stroke, ogled sejmov informatike, učil, izobraževalnih ustanov.
  • Gledališki, glasbeni in filmski abonmaji, glasbena šola, pevski zbor, dramska skupina, plesni in športni treningi, tečaj cestnoprometnih predpisov, socialno delo, mentorstva in pomoč drugim, organizirano dopolnilno izobraževanje itd.

Predmetnik programa Gastronomski tehnik

 

Kdo lahko zaključi program Gastronomski tehnik?

 

Pogoji za dokončanje PROGRAMA

Pozitivno morajo biti ocenjeni:

  • splošnoizobraževalni predmeti,
  • obvezni strokovni moduli,
  • izbirni strokovni moduli,
  • odprti del kurikula.

 

Poleg tega morajo biti opravljene:

  • interesne dejavnosti,
  • obveznosti pri praktičnem usposabljanju z delom,
  • poklicna matura

 

Zaključek – POKLICNA MATURA

  • pisni in ustni izpit iz slovenščine,
  • pisni in ustni izpit iz gastronomije,
  • pisni in ustni izpit iz tujega jezika ali matematike,
  • izdelek oziroma storitev in zagovor.

pridobitev javno veljavne listine: SPRIČEVALO O POKLICNI MATURI

pridobljen naziv: GASTRONOMSKI TEHNIK / GASTRONOMSKA TEHNICA

Tanja Zakotnik Jeršin

041 606 057

tanja.jersin@cene-stupar.si

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih