Dostopnost
 • Navigacija preko tipkovnice
 • Izključi animacije
Kontrast
 • Visok kontrast
 • Sivine
Besedilo
 • Povečaj pisavo
 • Pomanjšaj pisavo
 • Označi naslove
 • Označi povezave
 • Podčrtaj povezave
Zemljevid strani
Izjava o dostopnosti
Podrobno
Kozmetični tehnik | Javni Zavod Cene Štupar

Kozmetični tehnik | Javni Zavod Cene Štupar

V programu kozmetični tehnik vas naši predavatelji strokovnjaki naučijo najmodernejših tehnik ličenja, masaže, manikire, pedikure ter ostalih kozmetičnih storitev. Postanite kozmetični strokovnjak tudi vi!

Opis programa Kozmetični tehnik

 

Kozmetični tehnik je poklic, ki je v zadnjih letih izjemno pridobil na veljavi. Povpraševanje po kozmetičnih storitvah že nekaj časa skokovito narašča. Strokovno usposobljen kozmetični tehnnik izvaja različne postopke kozmetične nege obraza in telesa. V kozmetičnih salonih delo poteka v čistem, svetlem in urejenem delovnem okolju. Od vas stranke zahtevajo, da svoje delo opravljate mirno, samostojno in ustvarjalno, vendar tudi resno in z vso odgovornostjo. Kozmetični tehnik mora biti prijazen, delaven, potrpežljiv, strpen, osebno urejen, odprt ter predvsem komunikativen. Kot na mnogih drugih področjih se je potrebno tudi tukaj izpopolnjevati vse življenje. 

 

Možnosti zaposlitve so v tem poklicu skoraj zagotovljene, saj je povpraševanje po strokovnih, natančnih in prijaznih kozmetičnih tehnikih vedno večje. Izjemna priložnost je tudi pričetek samostojne karierne in podjetniške poti.

Več o vpisu za program Kozmetični tehnik

 

Pogoji za vpis

V program kozmetični tehnik se lahko vpiše, kdor je uspešno končal:

 • osnovnošolsko izobraževanje ali
 • nižje poklicno izobraževanje ali enakovredno izobraževanje po prejšnjih predpisih.

 

Potek vpisa

Pred vpisom v program kozmetični tehnik nas lahko kontaktirate tudi prek telefona ali e pošte, ali pa se na našem naslovu oglasite na informativnem pogovoru. Po pregledu dokumentacije in analizi vaših potreb in možnosti se lahko odločite za vpis. Ob vpisu skupaj z organizatorjem izobraževanja pripravite osebni izobraževalni načrt, ki obsega pogoje, načine, oblike in roke izpolnitve z izobraževalnim programom predvidene obveznosti. 

 

Ob vpisu pridobite tudi dostop do e-indeksa, kjer dostopate do različnih gradiv, izpitnih rokov, predavanj, konzultacij s profesorji, urnikov ter ostalih pomembnih informacij.

 

Preberite si tudi pogosta vprašanja in pomembne informacije.

 

Plačilo

 • Kozmetični tehnik - prekvalifikacija (že pridobljena V. stopnja ali več): cena 2700 EUR ( v kolikor ima udeleženka/udeleženec opravljene strokovne module, se le ti tudi upoštevajo pri izračunu cene in se odštejejo po ceniku za tekoče šolsko leto. Ob vpisu se plača 1. obrok 500 EUR, preostanek se lahko poravna v do 10 mesečnih obrokih.
 • Kozmetični tehnik-dokvalifikacija (pridobljena IV. stopnja oz. nezaključena V. stopnja): cena se določi in prilagodi na podlagi priznavanja predhodno pridobljenega znanja. Ob vpisu se plača 1. obrok 600 EUR, preostanek se lahko poravna v 15 mesečnih obrokih

Na uvodnem pogovoru vam organizatorka izobraževanja odraslih lahko skladno z vašo individualno situacijo podrobneje razloži in pripravi stroškovni pregled, ki se lahko razlikuje od zgoraj navedenih cen.

 

Če je plačnik PODJETJE ali druga pravna oseba, vam na podlagi naročilnice podjetja izstavimo račun.

Način izobraževanja v programu Kozmetični tehnik

 

Prilagoditve izrednemu izobraževanju

Obveznosti v programu kozmetični tehnik se prilagajajo glede na priznavanje predhodno pridobljenega znanja posameznika. Izobraževanje odraslih je posebna veja izobraževanja, zato se vam skušamo v čim večji meri prilagoditi in upoštevati potrebe posameznika.

 

Predavanja za program kozmetični tehnik potekajo 3 - 5 krat tedensko v popoldanskem času, prav tako izpiti in konzultacije. Izpitni roki potekajo celo leto, veliko večino izpitov je mogoče opravljati vsaj enkrat mesečno. Tako imajo udeleženci možnost, da si tempo izbirajo sami in si izobraževanje naredijo prijazno sebi. 

 

Izbirate lahko med obiskovanjem predavanj in samostojnim učenjem. Po zaključenem sklopu predavanj sledi izpit. Ob poudarku na samostojnem učenju pa so vam na voljo osebne in elektronske konzultacije s predavateljem, kjer predstavijo vaše obveznosti in cilje predmeta, na voljo pa so tudi za morebitna vprašanja.

 

Ob vpisu skupaj z organizatorjem izobraževanja pripravite osebni izobraževalni načrt, ki obsega pogoje, načine, oblike in roke izpolnitve z izobraževalnim programom predvidene obveznosti.

 

predavanja

3 – 5 krat tedensko v popoldanskih urah po urniku.

Nekateri predmeti nimajo obveznih predavanj pred izpitom, za večino strokovnih modulov pa so zaradi narave poklica in praktičnih znanj, ki jih lahko pridobite le na predavanjih le-ta zaželjena ali obvezna. Podrobneje se vam glede na morebitno priznavanje predhodno pridobljenih znanj določi obveznosti na uvodnem informativnem razgovoru.

 

Interesne dejavnosti

Interesne dejavnosti so eno od predpisanih obveznosti v vašem programu. Tekom izobraževanja se boste lahko udejstvovali na različnih področjih, mi pa vam bomo te aktivnosti upoštevali v programu. 

Predlagana področja interesnih dejavnosti:

 • Šport, ogled gledališke, filmske in glasbene predstave, likovne razstave.
 • Metode učenja, motivacija, razvoj delovnih in učnih navad, naravoslovni dan – ekološki dan (organizirane čistilne akcije, predavanja, ogledi čistilnih naprav – v povezavi s tehnologijo stroke), ogled sejma s strokovnega področja, proizvodnih obratov; ekologija in ekološki problemi stroke, ogled sejmov informatike, učil, izobraževalnih ustanov.
 • Gledališki, glasbeni in filmski abonmaji, glasbena šola, pevski zbor, dramska skupina, plesni in športni treningi, tečaj cestnoprometnih predpisov, socialno delo, mentorstva in pomoč drugim, organizirano dopolnilno izobraževanje itd.

Predmetnik programa Kozmetični tehnik

 

Kdo lahko zaključi program Kozmetični tehnik?

 

Pogoji za dokončanje PROGRAMA kozmetični tehnik

Pozitivno morajo biti ocenjeni:

 • splošnoizobraževalni predmeti,
 • obvezni strokovni moduli,
 • izbirni strokovni moduli,
 • odprti del kurikula.

 

Poleg tega morajo biti opravljene:

 • interesne dejavnosti,
 • obveznosti pri praktičnem usposabljanju z delom,
 • poklicna matura.

 

Zaključek – POKLICNA MATURA

 • pisni in ustni izpit iz slovenščine,
 • pisni in ustni izpit iz kozmetike,
 • pisni in ustni izpit iz tujega jezika ali matematike,
 • izdelek oziroma storitev in zagovor.

pridobitev javno veljavne listine: SPRIČEVALO O POKLICNI MATURI

pridobljen naziv: KOZMETIČNI TEHNIK / KOZMETIČNA TEHNICA

Tanja Zakotnik Jeršin

041 606 057

tanja.jersin@cene-stupar.si

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih