Dostopnost
 • Navigacija preko tipkovnice
 • Izključi animacije
Kontrast
 • Visok kontrast
 • Sivine
Besedilo
 • Povečaj pisavo
 • Pomanjšaj pisavo
 • Označi naslove
 • Označi povezave
 • Podčrtaj povezave
Zemljevid strani
Izjava o dostopnosti
Podrobno
KORAK – KOMPETENCE ZA RAZVOJ KARIERE 2018-22 | Cene Štupar - CILJ

KORAK – KOMPETENCE ZA RAZVOJ KARIERE 2018-22 | Cene Štupar - CILJ

V okviru javnega razpisa smo pridobili sredstva, ki jih bomo namenili za izobraževanja brezposelnih in zaposlenih, za njihov osebni in karierni razvoj. Projekt je namenjen tako podjetjem kot posameznikom.

Ministrstvo za izobraževanje      www.ess.si

 

Operacijo sofinancira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 10. Znanje, spretnosti in vseživljenjsko učenje za boljšo zaposljivost; prednostne naložbe: 10. 1. Krepitev enake dostopnosti vseživljenjskega učenja za vse starostne skupine v formalnem, neformalnem in priložnostnem okolju, izpopolnjevanje znanj, spretnosti in kompetenc delovne sile ter spodbujanje prožnih možnosti učenja, vključno prek poklicnega usmerjanja in validiranja pridobljenih kompetenc; specifičnega cilja: 10. 1. 1. Izboljšanje kompetenc manj vključenih v vseživljenjsko učenje

 

Več o EU skladih: http://www.eu-skladi.si/ 

 

V okviru javnega razpisa smo pridobili sredstva, ki jih bomo namenili za izobraževanja brezposelnih in zaposlenih, za njihov osebni in karierni razvoj. Projekt je namenjen tako podjetjem kot posameznikom.

 

Širok nabor programov vključuje vsebine iz:

 • računalniške in digitalne pismenosti,
 • tujih jezikov,
 • slovenskega jezika za tujce,
 • komunikacije,
 • motivacije,
 • veščin vodenja,
 • reševanja konfliktov,
 • usposabljanj za življenjsko uspešnost.

 

Neformalni programi se z vsebino prilagajajo potrebam delodajalcev in njihovih zaposlenih. Izvajanje programov vključuje tudi svetovanje pred, med in po zaključku izobraževanja.

  

Vsi programi so za udeležence in podjetja brezplačni.

 

Vključitev je mogoča od 1. 1. 2019 do 31. 10. 2022.

 

Programi so namenjeni osebam, ki izpolnjujejo naslednje pogoje:

 • so zaposleni ali brezposelni
 • starejši od 45 let
 • niso upokojenci

Prednost bodo imele osebe, ki imajo zaključeno največ 4-letno srednjo šolo.

 

Namen projekta je povečati vključenost zaposlenih v vseživljenjsko učenje ter izboljšati njihove kompetence zaradi potreb na trgu dela, večje zaposljivosti in mobilnosti ter osebnega razvoja in delovanja v sodobni družbi.

 

Zaključna konferenca projekta KORAK – Kompetence za razvoj kariere

 

 

Spoštovani!

 

Realnost je, da vodenje ni enostavno. Postane pa  lažje, ko razumemo naše zaposlene. Zapisano velja tudi za odnose med sodelavci na oddelku, v ekipi ter tudi v zasebnih odnosih.

 

Od leta 2018 smo skupaj z vami izvajali nadvse uspešen projekt Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc od 2018 do 2022 (“KORAK – Kompetence za razvoj kariere”), kjer smo starejšim od 45 let in manj izobraženim omogočili številna brezplačna izobraževanja ter s tem prispevali k njihovemu uspehu in napredku.

 

Vabimo vas, da skupaj z nami prisluhnete ugotovitvam, rezultatom projekta, hkrati pa spregovorimo o priložnostih za prihajajoče obdobje.

 

In nenazadnje: osrednja govornica naše konference bo Andreja Glavač s predavanjem »Kakšne barve je vaš dan?«. Andreja Glavač, naša sodelavka, je odlična predavateljica, ki orodje Persolog ocenjuje kot njej najljubše orodje za delo. Orodje nam omogoča, da lažje razumemo sebe in ljudi okoli nas. Andreja na svoj humoren in preprost način skozi primere povzame osebnosti in v nas prebudi razumevanje in spoštovanje do drugače mislečih.

 

Vabljeni, da se nam pridružite, 14. septembra ob 9.30, v Kristalni palači, BTC. Dogodek bo skupaj s pogostitvijo trajal do 12. ure.

 

 

Oziroma za prijavo kliknite na povezavo: https://forms.office.com/r/PvpX90h2rZ

 

Prijave so možne do 1. 9. 2022.

 

Nekaj dni pred dogodkom vam bomo sporočili vse podrobnosti za lažjo udeležbo na konferenci. 

 

Veselimo se srečanja z vami! 

 

 

Spoštovani! 

 

Veseli nas, da ste se prijavili na Zaključno konferenco projekta Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc 2018 – 2022 z naslovom: Kakšne barve je vaš dan?

 

Vrata konferenčne dvorane Kristalne palače bomo 14. septembra odprli ob 9.00, program pa se prične ob 9.30. V vmesnem času ste vabljeni, da z nami pokramljate ob kavici. Konferenčna dvorana se nahaja v drugem nadstropju.

 

Program:

9.30 - 10.25 

Predavanje Andreja Glavač – Kakšne barve je vaš dan? 

10.30 – 10.40 

Konzorcij 5 organizacij izobrazil preko 1.500 oseb. 

Predstavitev rezultatov projekta – Dragica Glažar

10.45 – 11.20 

Okrogla miza – Kje se izgubi pridobljeno znanje iz izobraževanj? 

11.20 - 11.30 

Zaključek: Bojan Hajdinjak – Pogled v prihodnost 

 

Po zaključenem programu se bomo družili ob pogostitvi na terasi Kristalne palače.

 

Parkiranje je za udeležence dogodke brezplačno. Navodila za parkiranje si lahko ogledate v priponki.

 

V kolikor se dogodka ne bi mogli udeležiti, nam to prosim sporočite na: aleksandra.janezic@cene-stupar.si.

 

Veselimo se druženja z vami.

 

 

 

Danes smo z nadvse zanimivim predavanjem »Kakšne barve je vaš dan?«, ki ga je izvedla predavateljica Andreja Glavač na zaključni konferenci, obeležili zaključek uspešno izvedenega 5-letnega projekta Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc 2018-2022, katerega vodilni konzorcijski partner projekta je Cene Štupar - CILJ. Gostom konference, med katerimi so bili tudi predstavniki MIZŠ, ACS, ZRSZ ter predstavniki različnih podjetij, smo konzorcijski partnerji projekta predstavili rezultate projekta in način izvedbe izobraževanj v praksi, direktor, mag. Bojan Hajdinjak, pa je zaključil konferenco s pogledom naprej, upoštevajoč nove izzive družbe.

Projekt financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

 

 

#temeljnekompetence #poklicnekompetence #izobraževanjestarejših #izobraževanjeodraslih  #izobraževanjepodjetja #spretnosti #pismenost #ZRSZ #ACS #MIZŠ #MicroTeam #ICGeoss #SEŠLjubljanaRoška #U3ŽO

 

      

 

  

 

 

Na TV Ljubljana je vodja projekta #KORAK – Kompetence za razvoj kariere 2018-2022, Dragica Glažar, predstavila sam potek projekta, ki je namenjen starejšim, 45+, manj izobraženim, ki želijo pridobiti dodatna znanja in kompetence (jezikovne, računalniške, komunikacijske ipd.).

 

 

Javni zavod Cene Štupar – Center za izobraževanje Ljubljana je vodilni partner konzorcija. Skupaj s partnerji pokrivamo Osrednjeslovensko regijo.

Ostali partnerji v konzorciju so:

Partnerji so bili izbrani na podlagi javnega poziva.

 

Celoten seznam aktualnih delavnic s termini in lokacijami je dosegljiv na spodnji povezavi:

KOLEDAR VSEH RAZPISANIH DELAVNIC

 

BREZPLAČNI 25 URNI PROGRAM USPOSABLJANJE ZA ŽIVLJENJSKO USPEŠNOST – Knjige so zame – 14. 6. 2022

 

       

 

Ciljna skupina:  

Priseljenci, ki so motivirani in si želijo v vzdušju enakopravnosti, sprejetosti in spoštovanja brati in razpravljati o raznovrstnih domačih in svetovnih umetnostnih besedilih. Prednost imajo nižje izobraženi (4-letna srednja šola ali manj) in starejši od 45 let.

 

Cilj programa:

- spodbujati razvoj pismenosti odraslih,

- spodbujati razvoj bralne pismenosti odraslih,

- spodbujati branje leposlovja.

 

Izvajalec programa:

Javni zavod Cene Štupar—Center za izobraževanje Ljubljana, ki je hkrati nosilec konzorcija projekta KORAK—Kompetence za razvoj kariere 2018—2022.

 

Namen projekta je izboljšati kompetence odraslih, ki jih potrebujejo zaradi potreb na trgu dela, večje zaposljivosti in mobilnosti ter osebnega razvoja in delovanja v sodobni družbi.

 

Financer projekta:

Projekt delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada in RS, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

 

Vsebina programa:

Branje knjig: umetnostno, neumetnostno besedilo, trivialna literatura/šund, vrste besedil, značilnosti, ustvarjalci, dela.

Pregled pomembnih zgodovinskih dogodkov, povezanih z dogajalnim časom literarnega dela. Oblikovanje literarnega prostora in časa.

Liki literarnih del, kako so predstavljeni.

Dogajanje oz. razvijanje zgodbe potek dogajanja, bistveni dogodki, razplet zgodbe.

Doživljanje ob prebranem, domišljija.

Trajanje programa: 25 ur    

 

Uvodni skupinski pogovor

Je namenjen seznanjanju prijavljenih udeležencev z nameni in cilji izobraževalnega programa, opredelitvi ciljne skupine za vključitev v program, opredelitvi vsebine programa in kompetencah, ki jih udeleženci pridobijo ob zaključku programa, trajanjem in urnikom, pogoji za zaključek programa, napredovanjem in pogoji za dokončanje programa ter z organizacijo in izvedbo izobraževalnega procesa.

 • 13. 6. 2022 ob 12:30

Začetek:    

 • 14. junij 2022 ob 9.00

Termini usposabljanja: 14.6., 15.6., 16.6., 20.6., 21.6., 22.6., 23.6

Urnik:

 • od 9.15-11.30, razen prvo srečanje od 9.00-12.00

 

Prijave: na povezavi PRIJAVA ali dragica.glazar@cene-stupar.si ali 030 642 425.

 

Lokacija izvajanja: Cene Štupar – CILJ, Ulica Ambrožiča Novljana 5, Ljubljana, pritličje, učilnica št. 19. 

 

 Program je BREZPLAČEN!

 

Več o projektu Korak – Kompetence za razvoj kariere 2018-22 .

 

Informacije:    

Dragica Glažar, vodja projekta

GSM: +386 (0)30 642 425

TEL: +386 (0)59 336 410

E-pošta: dragica.glazar@cene-stupar.si

 

 

 

BREZPLAČNI 40-urni tečaj OSNOVNA RABA RAČUNALNIKA IN PAMETNEGA TELEFONA

 

Po prvomajskih praznikih začnemo še z zadnjo izvedbo programov za dvig digitalnih kompetenc. Tokrat se bomo posvetili uporabi pametnega telefona in osnovni rabi računalnika.

 

 CILJNA SKUPINA – Komu je tečaj namenjen?

Namenjen je zaposlenim in brezposelnim osebam, ki so manj usposobljeni na področju digitalne in računalniške pismenosti in bi za potrebe dela oz. zasebnega življenja radi izboljšali svoje digitalne kompetence. Poudarek bo na komunikaciji in iskanju informacij s pomočjo pametnega telefona in računalnika.

Za upokojence prijava žal ni mogoča.

V kolikor bo večje povpraševanje kot je prostih mest, bodo imeli prednost pri vključitvi starejši od 45 let in nižje izobraženi (4-letna srednja šola ali manj), nastanjeni v Osrednjeslovenski regiji.

 

 URNIK IN VSEBINA TEČAJA

V sredo, 4. 5. 2022 ob 16h, bi imeli uvodno spoznavno srečanje, pogovor o predhodnih izkušnjah glede uporabe računalnika in pametnega telefona in kratko samoevalvacijsko preverjanje predznanja.

 

Tečaj bo potekal ob ponedeljkih in sredah z začetkom ob 16h, posamezno srečanje bo trajalo 4 pedagoške ure (4x45 min), od 16:00 do 19:15.

Predvideni  termini tečaja: 9.5., 11.5., 16.5., 18.5., 23.5., 25.5., 30.5., 1.6., 6.6., 8.6.

Pridružujemo si pravico do sprememb posameznih terminov.

Vsebinski sklopi: O internetu – osnove, spletni brskalnik Google Chrome, iskanje v naslovni vrstici, delo z zavihki, delo z zaznamki, zgodovina brskanja, delo z raziskovalcem (mape, slike, dokumenti), elektronska pošta Gmail, Google stiki, Google koledar, Google drive, skupna raba dokumentov, prenos fotografij iz telefona na računalnik, O pametnem telefonu – uvod, prilagajanje domačega zaslona, sinhronizacija podatkov, brezžično omrežje in mobilni podatki, Trgovina Play in delo z aplikacijami.

Tečaj bo izvajal Miha Kržič.

 

 LOKACIJA IZVEDBE

Tečaj bo izveden na sedežu našega zavoda, na naslovu Ulica Ambrožiča Novljana 5. Najbližje brezplačno parkirišče je ob IKEI v neposredni bližini.

 

 CILJI PROGRAMA

Osrednji cilj je program je, da se udeleženec/ka nauči samostojne uporabe računalnika in pametnega telefona za potrebe dela in zasebnega življenja. Udeleženec/ka se nauči samostojne uporabe Googlovih storitev tako na računalniku kot na pametnem telefonu. Obe orodji zna samostojno uporabljati za namen iskanja informacij in komunikacije z drugimi.

 

 ZAKAJ BREZPLAČNO?

Program bo potekal v okviru projekta Korak – Kompetence za razvoj kariere 2018-22 , sofinancirata ga Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Namen projekta je izboljšati kompetence odraslih, ki jih potrebujejo zaradi potreb na trgu dela, večje zaposljivosti in mobilnosti ter osebnega razvoja in delovanja v sodobni družbi.

 

Pogoj za uspešno dokončanje programa je vsaj 80-odstotna prisotnost na tečaju ter aktivno sodelovanje na tečaju.

Vsak udeleženec ob koncu prejme javno veljavno potrdilo s pridobljenimi kompetencami.

 

 KAKO SE PRIJAVIM?

 

Prijave sprejemamo preko spletne prijavnice.

 

 

Ko boste odprli povezavo, se vam bo odprlo okno. Kliknete gumb Prijave in pustite svoje podatke.

Ob uspešno oddani prijavi boste dobili potrditev, da ste uvrščeni v skupino oz. v čakalno vrsto.

 

Za morebitna dodatna vprašanja in več informacij sem vam na voljo na spodnjih kontaktih:

 

 KONTAKT:

Rok Trdan,

Vodja IKT področja in HR svetovalec

031 729 904

rok.trdan@cene-stupar.si

www.cene-stupar.si/sl/projekti/korak-kompetence-za-razvoj-kariere  

Celoten seznam izvedenih programov s termini in lokacijami je dosegljiv na spodnji povezavi:

KOLEDAR VSEH IZVEDENIH PROGRAMOV

 

 

BREZPLAČNI 180-urni TEČAJ SLOVENŠČINE

 

Učenje slovenščine bo potekalo po javno veljavnem programu Slovenščina kot drugi in tuji jezik. Celoten program je dostopen TUKAJ.

 

 CILJNA SKUPINA – Komu je tečaj namenjen?

Namenjen je zaposlenim osebam, katerih slovenščina ni prvi (materni) jezik in so govorci slovanskih jezikov.  Tečaj je namenjen priseljencem, ki so že nekaj časa v Sloveniji, slovensko razumejo, a ne govorijo (dobro) in bi si želeli izboljšati svoje jezikovne kompetence za potrebe dela in življenja v Sloveniji. Udeleženci 180-urnega tečaja lahko po uspešno opravljenem programu pristopijo tudi k Izpitu iz znanja slovenščine kot drugega in tujega jezika in pridobijo javno veljavno listino o znanju slovenščine za različne namene (pridobitev državljanstva, za potrebe nadaljnjega izobraževanja ipd.

V kolikor bo večje povpraševanje kot je prostih mest, bodo imeli prednost pri vključitvi starejši od 45 let in nižje izobraženi (4-letna srednja šola ali manj), nastanjeni v osrednjeslovenski regiji.

 

 URNIK IN VSEBINA TEČAJA

V ponedeljek, 14.3.2022 ob 17h, bi imeli uvodno spoznavno srečanje, pogovor o predhodnih izkušnjah glede uporabe slovenskega jezika in kratko testiranje predznanja.

Tečaj bi potekal ob ponedeljkih, torkih in četrtkih z začetkom ob 17h, posamezno srečanje bo trajalo 4 pedagoške ure (4x45 min), od 17:00 do 20:15.

Predvideni  termini tečaja: 14.3., 15.3., 17.3., 21.3., 22.3., 24.3., 28.3., 29.3., 31.3., 4.4., 5.4., 7.4., 11.4., 12.4., 14.4., 19.4., 20.4., 25.4., 26.4., 28.4., 3.5., 5.5., 9.5., 10.5., 12.5., 16.5, 17.5., 19.5., 23.5., 24.5., 26.5, 30.5., 31.5., 2.6., 6.6., 7.6., 9.6., 13.6., 14.6., 16.6., 20.6., 21.6., 23.6., 27.6., 28.6., 30.6.

Pridružujemo si pravico do sprememb posameznih terminov.

Vsebinski sklopi: Osebna identiteta, Stanovanje in bivanje, Osebna razmerja, Izobraževanje, Delo in poklic, Prosti čas in razvedrilo, Promet in potovanje, Zdravje in telesna nega, Nakupovanje, Hrana in pijača, Storitve, Družbe, politika in gospodarstvo, Okolje in vreme.

Tečaj bo izvajala Andreja Eržen, prof. slovenščine.

 

 LOKACIJA IZVEDBE

Tečaj bo izveden v naših učilnicah na Ježici, na naslovu Kališnikov trg 12, 1000 Ljubljana. Za udeležence tečaja je zagotovljeno brezplačno parkiranje ob stavbi.

 

 

V primeru poslabšanja morebitnega ponovnega poslabšanja epidemioloških razmer zaradi Covid-19, se bo v  skladu z navodili pristojnega ministrstva  program preselil na izvajanje na daljavo (Teams oz. Zoom).

 

 CILJI PROGRAMA

Temeljni namen programa Slovenščina kot drugi in tuji jezik je sporazumevanje v slovenščini ter razumevanje jezikovne, kulturne in politične podobe slovenske družbe. Glavni cilj programa je razvijanje sporazumevalnega zmožnosti v slovenščini za sporazumevalne potrebe v poklicnem in tudi zasebnem življenju.

Poudarek je na konverzaciji in praktični rabi jezika.

 

 ZAKAJ BREZPLAČNO?

Program bo potekal v okviru projekta Korak – Kompetence za razvoj kariere 2018-22 , sofinancirata ga Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Namen projekta je izboljšati kompetence odraslih, ki jih potrebujejo zaradi potreb na trgu dela, večje zaposljivosti in mobilnosti ter osebnega razvoja in delovanja v sodobni družbi.

 

Pogoj za uspešno dokončanje programa je vsaj 80-odstotna prisotnost na tečaju ter opravljen interni preizkus znanja po končanem tečaju.

Vsak udeleženec ob koncu prejme javno veljavno potrdilo s pridobljenimi kompetencami.

 

 KAKO SE PRIJAVIM?

Prijave sprejemamo preko spletne prijavnice.

 

 

Ko boste odprli povezavo, se vam bo odprlo tole okno. Kliknete gumb Prijave in pustite svoje podatke.

Ob uspešno oddani prijavi boste dobili potrditev, da ste uvrščeni v skupino oz. v čakalno vrsto.

 

 

Za morebitna dodatna vprašanja in več informacij sem vam na voljo na spodnjih kontaktih:

 

Rok Trdan,

Vodja IKT področja in HR svetovalec

031 729 904

rok.trdan@cene-stupar.si

www.cene-stupar.si/sl/projekti/korak-kompetence-za-razvoj-kariere

 

 

BREZPLAČNI TEČAJ UČENJA SLOVENŠČINE

PO PROGRAMU SLOVENŠČINA KOT DRUGI IN TUJI JEZIK

 

 

Ciljna skupina: Program je namenjen zaposlenim osebam, katerih slovenščina ni prvi (materni) jezik oziroma so govorci neslovanskih jezikov.  

Prednost pri vključitvi imajo starejši od 45 let in nižje izobraženi (4-letna srednja šola ali manj), nastanjeni v osrednjeslovenski regiji, ki so že bili vključeni v program učenja slovenskega jezika, še niso opravili izpita iz znanja slovenščine na osnovni ravni za državljanstvo, a si tega želijo.  

 

Cilj programa: Temeljni namen programa Slovenščina kot drugi in tuji jezik je sporazumevanje v slovenščini ter razumevanje jezikovne, kulturne in politične podobe slovenske družbe. Glavni cilj programa je razvijanje sporazumevalnega zmožnosti v slovenščini za sporazumevalne potrebe v poklicnem in tudi zasebnem življenju.

Poudarek je na konverzaciji in praktični rabi jezika.

 

Vsebinska področja: Spodaj navedena področja se tekom izobraževanja med seboj prepletajo, ter so povezana s širšimi področji družbenega življenja. Tematski sklopi zajemajo:

 • Osebna identiteta
 • Stanovanje in bivanje
 • Osebna razmerja
 • Izobraževanje
 • Delo in poklic
 • Prosti čas in razvedrilo
 • Promet in potovanje
 • Zdravje in telesna nega
 • Nakupovanje
 • Hrana in pijača
 • Storitve
 • Družbe, politika, gospodarstvo
 • Okolje in vreme

 

Izvajalec programa: Javni zavod Cene Štupar—Center za izobraževanje Ljubljana, ki je hkrati nosilec konzorcija projekta KORAK—Kompetence za razvoj kariere 2018—2022.

 

Namen projekta:  Izboljšati kompetence odraslih, ki jih potrebujejo zaradi potreb na trgu dela, večje zaposljivosti in mobilnosti ter osebnega razvoja in delovanja v sodobni družbi.

 

Financer projekta: Projekt delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada in RS, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

 

Trajanje programa: 180 pedagoških ur.

Začetek tečaja: ponedeljek, 21. marec 2022, ob 8.30.  

Predviden zaključek: 11. julij 2022.

Urnik: Vsak ponedeljek, sredo in petek, od 8.30 do 11.45.

 

Predvideni termini: 21.3., 23.3., 25.3., 28.3., 30.3., 1.4., 4.4., 6.4., 8.4., 11.4., 13.4., 15.4., 20.4., 22.4., 25.4., 4.5., 6.5., 9.5., 11.5., 13.5, 16.5., 18.5., 20.5., 23.5., 25.5., 27.5., 30.5., 1.6., 3.6., 6.6., 8.6., 10.6., 13.6., 15.6., 17.6., 20.6., 22.6., 24.6., 27.6., 29.6., 1.7., 4.7., 6.7., 8.7., 11.7.2022.

Pridržujemo si pravico do sprememb terminov.

 

Kraj izvajanja: Izobraževanje bo potekalo v prostorih Javnega zavoda Cene Štupar - Center za izobraževanje Ljubljana, Kališnikov trg 12, Ljubljana.

V primeru poslabšanja razmer zaradi Covid-19, se bo, v skladu z navodili pristojnega ministrstva,  program izvajal on-line (Teams, Zoom). 

 

Dokončanje: Pogoj za uspešno dokončanje programa je vsaj 80-odstotna prisotnost na tečaju ter opravljen interni preizkus znanja po končanem tečaju.

 

Prijave: Prijave so obvezne! Izpolnite in pošljite prijavnico:  https://kompetence.snipi.info/Koledar?cal=SnipiCs&prvi=true&prijavi=6177.

 

Informacije: Jana Mlačnik, jana.mlacnik@cene-stupar.si, 031 729 908.

 

Program je BREZPLAČEN!

 

 

Program se izvaja v okviru  projekta Korak – Kompetence za razvoj kariere 2018-22 .

Projekt delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada in RS, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

 

BREZPLAČNI TEČAJ UČENJA SLOVENŠČINE

PO PROGRAMU SLOVENŠČINA KOT DRUGI IN TUJI JEZIK

 

 

Ciljna skupina:  Program je namenjen zaposleni ali brezposelnim osebam, katerih slovenščina ni prvi (materni) jezik.

Prednost pri vključitvi imajo starejši od 45 let in nižje izobraženi (4-letna srednja šola ali manj), nastanjeni v osrednjeslovenski regiji, ki so že bili vključeni v program učenja slovenskega jezika, še niso opravili izpita iz znanja slovenščine na osnovni ravni za državljanstvo, a si tega želijo.  

 

Cilj programa: Temeljni namen programa Slovenščina kot drugi in tuji jezik je sporazumevanje v slovenščini ter razumevanje jezikovne, kulturne in politične podobe slovenske družbe. Glavni cilj programa je razvijanje sporazumevalnega zmožnosti v slovenščini za sporazumevalne potrebe v poklicnem in tudi zasebnem življenju.

 

Poudarek je na konverzaciji in praktični rabi jezika.

 

Vsebinska področja: Spodaj navedena področja se tekom izobraževanja med seboj prepletajo, ter so povezana s širšimi področji družbenega življenja. Tematski sklopi zajemajo:

 • Osebna identiteta
 • Stanovanje in bivanje
 • Osebna razmerja
 • Izobraževanje
 • Delo in poklic
 • Prosti čas in razvedrilo
 • Promet in potovanje
 • Zdravje in telesna nega
 • Nakupovanje
 • Hrana in pijača
 • Storitve
 • Družbe, politika, gospodarstvo
 • Okolje in vreme

 

Izvajalec programa: Javni zavod Cene Štupar—Center za izobraževanje Ljubljana, ki je hkrati nosilec konzorcija projekta KORAK—Kompetence za razvoj kariere 2018—2022.

 

Namen projekta:  Izboljšati kompetence odraslih, ki jih potrebujejo zaradi potreb na trgu dela, večje zaposljivosti in mobilnosti ter osebnega razvoja in delovanja v sodobni družbi.

 

Financer projekta: Projekt delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada in RS, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

 

Trajanje programa: 180 pedagoških ur.

 

Začetek tečaja: ponedeljek, 15. november 2021, ob 8.30.  

 

Predviden zaključek: 4. marec 2022.

 

Urnik: Vsak ponedeljek, sredo in petek, od 8.30 do 11.30.

 

Predvideni termini: 15.11., 17.11., 19.11., 22.11., 24.11., 26.11., 29.11., 1.12., 3.12., 6.12., 8.12., 10.12., 13.12., 15.12., 17.12., 20.12., 22.12., 24.12.2021, 3.1., 5.1, 7.1., 10.1., 12.1., 14.1., 17.1., 19.1., 21.1., 24.1., 26.1., 28.1., 31.1., 2.2., 4.2., 7.2., 9.2., 11.2., 14.2., 16.2., 18.2., 21.2., 23.2., 25.2., 28.2., 2.3., 4.3.2022.

Pridržujemo si pravico do sprememb terminov.

 

Kraj izvajanja: Izobraževanje bo potekalo v prostorih Javnega zavoda Cene Štupar - Center za izobraževanje Ljubljana, Kališnikov trg 12, Ljubljana.

V primeru poslabšanja razmer zaradi Covid-19, se bo, v skladu z navodili pristojnega ministrstva,  program izvajal on-line (Teams, Zoom). 

 

Dokončanje: Pogoj za uspešno dokončanje programa je vsaj 80-odstotna prisotnost na tečaju ter opravljen interni preizkus znanja po končanem tečaju.

 

Prijave: Prijave so obvezne! Pokličite ali pišite na:  jana.mlacnik@cene-stupar.si, 031 729 908.

 

Informacije: Jana Mlačnik, jana.mlacnik@cene-stupar.si, 031 729 908.

 

Program je BREZPLAČEN!

 

Program se izvaja v okviru  projekta Korak – Kompetence za razvoj kariere 2018-22 .

Projekt delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada in RS, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

 

               
     
     
   
 
 
 
   

 

BREZPLAČNI 60-URNI PROGRAM ANGLEŠČINA NA RAVNI B1

 

 

Ste se učili angleško, a kar nekaj znanja jezika zaradi neuporabe pozabili?

Bi želeli znanje angleščine osvežiti in nadgraditi?

 

Jeseni razpisujemo 60-urni osvežitveni tečaj angleščine na ravni B1. Namenjen je vsem, ki ste angleško že učili (v šoli, na kakšnem tečaju ipd.) in bi potrebovali nekaj dodatne pomoči ali spodbude, da to znanje spet prikličete na dan in spravite v pogostejšo rabo.

 

Termin tečaja in način izvedbe

 

Tečaj se začne v torek, 5.10.2021 ob 16.00. Potekal bo ob torkih in četrtkih med 16.00 in 18.15.

Na prvem srečanju boste imeli možnost ovrednotenja svojega predznanja.

Zadnje srečanje je predvideno 21.12.2021.

 

V primeru zaostrovanja epidemiološke situacije bomo program izvedli online, preko videokonferenčnega okolja ZOOM.

 

Kdo se lahko prijavi na tečaj?

 

Tečaj je namenjen zaposlenim, samozaposlenim, brezposelnim …

Prednost pri vključitvi imajo starejši od 45 let in nižje izobraženi (5. stopnja izobrazbe).

 

Prijavnico lahko izpolnite tudi, če ne spadate morda ne spadate v ciljno skupino. Uvrstili vas bomo na čakalno listo oz. vas informirali o drugih možnostih.

 

Kaj potrebujem za udeležbo na tečaju in kako se prijavim?

 

Tečaj bo potekal na sedežu našega zavoda, na Ulici Ambrožiča Novljana 5 v Ljubljani.

Pogoj za udeležbo je izpolnjevanje PCT pogoja.

 

Na tečaj se prijavite preko spletnega obrazca oz. s klikom na spodnjo povezavo:

 

ZAKAJ BREZPLAČNO?

Program bo potekal v okviru projekta Korak – Kompetence za razvoj kariere 2018-22 , sofinancirata ga Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Obvezna je 80% udeležba na programu, vsak udeleženec pa bo koncu prejme potrdilo s pridobljenimi kompetencami.

 

Za morebitna dodatna vprašanja in več informacij sem vam na voljo na:

rok.trdan@cene-stupar.si

 

Rok Trdan,

vodja IKT področja in HR svetovalec

rok.trdan@cene-stupar.si

031 729 904

 

 

 

 

BREZPLAČNI 60-URNI JAVNO VELJAVNI PROGRAM RAČUNALNIŠKA PISMENOST ZA ODRASLE

 

Ciljna skupina: Vsi, ki še niso upokojenci

Prednost  pri vključitvi imajo starejši od 45 let in nižje izobraženi.

Cilj programa:

- Pridobiti osnovne digitalne veščine, kot so osnovna uporaba računalnika, učinkovito iskanje informacij na spletu in učinkovita uporaba elektronske pošte.

 

Izvajalec programa:

Javni zavod Cene Štupar—Center za izobraževanje Ljubljana, ki je hkrati nosilec konzorcija projekta KORAK—Kompetence za razvoj kariere 2018—2022.

 

Namen projekta:

Namen projekta je izboljšati kompetence odraslih, ki jih potrebujejo zaradi potreb na trgu dela, večje zaposljivosti in mobilnosti ter osebnega razvoja in delovanja v sodobni družbi.

 

Financer projekta: 

Projekt delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada in RS, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

 

Vsebina programa:

 • 16 ur temeljna informacijska znanja
 • 20 ur izdelava in oblikovanje besedil
 • 12 ur učinkovita uporaba interneta
 • 12 ur učinkovita uporaba elektronske pošte

Trajanje programa: 60 ur                    

         

Začetek: 27.9. 2021

 

Termini usposabljanja: 27.9.,29.9.,4.10.,6.10.,11.10.,13.10.,18.10.,20.10.,25.10.,27.10.,3.11.,8.11.,10.11.,15.11.,17.11.2021.

 

Urnik: od 16:00- 19:00.

 

Prijave: Na tečaj se prijavite preko spletnega obrazca oz. s klikom na  povezavo: PRIJAVA NA TEČAJ

 

Lokacija izvajanja: Cene Štupar – CILJ, Šmartinska 134a, Ljubljana, pritličje.     

 

Program je BREZPLAČEN!

 

Več o projektu Korak – Kompetence za razvoj kariere 2018-22 .

 

Informacije: rok.trdan@cene-stupar.si, Vodja IKT področja in HR svetovalec, gsm:031 729 904

 

 

CILJNO USMERJEN VODJA, KI POZNA SEBE IN SVOJE SODELAVCE (ELES, d.o.o.) – ZAČETEK 4.5.2021

 

Ciljna skupina:

Za zaposlene iz podjetja ELES, d.o.o., trenutno (ob torkih) poteka 40-urni neformalni program Ciljno usmerjen vodja, ki pozna sebe in svoje sodelavce.

 

Program je kombinacija predavanj ter samostojnega dela.

 

Način dela:

Udeleženci dobijo uporabna, konkretna znanja, ki jih bodo lahko uporabili za ciljno vodenje, pri vodenju svojih sodelavcev, pri komunikaciji z njimi,  njihovem motiviranju ter pri lastnem osebnem in profesionalnem razvoju. Vodje pripravijo konkretne primere iz svojega delovnega okolja, iz lastnih izkušenj z vodenjem. Te primere skupaj z izvajalko analizirajo in iz njih izhajajo. Osnova za učenje bodo torej izkušnje vodij, ki bodo bistveno sooblikovali način dela in tudi vsebino.

 

 Vsebina:

 • Vodenje in ciljno vodenje (15 ur):
 • Organizacija in načrtovanje (5 ur)
 • Komunikacija in odnosi (5 ur)
 • Motivacija (5 ur)
 • Samorazvoj (5 ur)

 

Program se bo zaključil predvidoma 22.6.2021.

 

 

 

BREZPLAČNI TEČAJ UČENJA SLOVENŠČINE PO PROGRAMU SLOVENŠČINA KOT DRUGI IN TUJI JEZIK - ZAČETEK 16.3.2021

 

Ciljna skupina:  

Program je namenjen zaposleni ali brezposelnim osebam, katerih slovenščina ni prvi (materni) jezik.

 

Prednost pri vključitvi imajo starejši od 45 let in nižje izobraženi (4-letna srednja šola ali manj), nastanjeni v osrednjeslovenski regiji, ki so že bili vključeni v program učenja slovenskega jezika, še niso opravili izpita iz znanja slovenščine na osnovni ravni za državljanstvo, a si tega želijo.

 

Cilj programa:

Temeljni namen programa Slovenščina kot drugi in tuji jezik je sporazumevanje v slovenščini ter razumevanje jezikovne, kulturne in politične podobe slovenske družbe. Glavni cilj programa je razvijanje sporazumevalnega zmožnosti v slovenščini za sporazumevalne potrebe v poklicnem in tudi zasebnem življenju.

 

Poudarek je na konverzaciji in praktični rabi jezika.

 

Vsebinska področja:

Spodaj navedena področja se tekom izobraževanja med seboj prepletajo, ter so povezana s širšimi področji družbenega življenja. Tematski sklopi zajemajo:

 • Osebna identiteta
 • Stanovanje in bivanje
 • Osebna razmerja
 • Izobraževanje
 • Delo in poklic
 • Prosti čas in razvedrilo
 • Promet in potovanje
 • Zdravje in telesna nega
 • Nakupovanje
 • Hrana in pijača
 • Storitve
 • Družbe, politika, gospodarstvo
 • Okolje in vreme

 

Izvajalec programa:

Javni zavod Cene Štupar—Center za izobraževanje Ljubljana, ki je hkrati nosilec konzorcija projekta KORAK—Kompetence za razvoj kariere 2018—2022.

 

Namen projekta:  

Izboljšati kompetence odraslih, ki jih potrebujejo zaradi potreb na trgu dela, večje zaposljivosti in mobilnosti ter osebnega razvoja in delovanja v sodobni družbi.

 

Financer projekta:

Projekt delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada in RS, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

 

Trajanje programa: 180 pedagoških ur. 

 

Začetek tečaja: torek, 16. marca 2021, ob 18.uri.

 

Predviden zaključek: 30. avgust 2021.

 

Urnik:  Vsak ponedeljek, torek in četrtek od 17.45 do 20.00.

 

Termini: 16.3., 17.3., 18.3., 23.3., 24.3., 25.3., 29.3., 30.3., 31.3., 12.4., 13.4., 15.4., 19.4., 20.4., 22.4., 26.4., 29.4., 3.5., 4.5., 6.5., 10.5., 11.5., 13.5., 17.5., 18.5., 20.5., 24.5., 25.5., 27.5., 31.5., 1.6., 3.6., 7.6., 8.6., 10.6., 14.6., 15.6., 17.6., 21.6., 22.6., 24.6., 19.7., 20.7., 22.7., 26.7., 27.7., 29.7., 2.8., 3.8., 5.8., 9.8., 10.8., 12.8., 16.8., 17.8., 19.8., 23.8., 24.8., 26.8., 30.8.2021.

 

Pridržujemo si pravico do sprememb terminov.

 

Lokacija izvajanja: Cene Štupar – CILJ, Šmartinska 134a, Ljubljana, pritličje.

 

V primeru poslabšanja razmer zaradi Covid-19, se bo program izvajal on-line (Teams, Zoom). Udeleženec prejme točna navodila glede prijave in sodelovanja.

 

Dokončanje: Pogoj za uspešno dokončanje programa je vsaj 80-odstotna prisotnost na tečaju ter opravljen interni preizkus znanja po končanem tečaju.

 

Za pridobitev javno veljavne liste lahko udeleženec opravlja izpit na osnovni, višji ali na ravni odličnosti. Več informacij tukaj

 

Prijave: Prijave so obvezne! Na  POVEZAVI  izpolnite in pošljite PRIJAVNICO, ki se vam odpre. Lahko tudi  pišete: jana.mlacnik@cene-stupar.si ali pokličete: 031 729 908.  Prijave zbiramo do zapolnitve prostih mest.

 

 Program je BREZPLAČEN!

 

Več o projektu Korak – Kompetence za razvoj kariere 2018-22 .

 

Informacije: Jana Mlačnik, jana.mlacnik@cene-stupar.si, 031 729 908

  

Celoten seznam aktualnih delavnic s termini in lokacijami je dosegljiv na spodnji povezavi:

KOLEDAR VSEH RAZPISANIH DELAVNIC

 

 

 

BREZPLAČNI PROGRAM USPOSABLJANJE ZA ŽIVLJENJSKO USPEŠNOST – Knjige so zame – ZAČETEK 7. 6. 2021

 

Ciljna skupina: Priseljenci, ki so brezposelni ali zaposleni

Prednost  pri vključitvi imajo starejši od 45 let in nižje izobraženi (4-letna srednja šola ali manj) in iz ranljivih ciljnih skupin (priseljenci).

 

Cilj programa:

- spodbujati razvoj pismenosti odraslih,

- spodbujati razvoj bralne pismenosti odraslih,

- spodbujati branje leposlovja.

 

Izvajalec programa:

Javni zavod Cene Štupar—Center za izobraževanje Ljubljana, ki je hkrati nosilec konzorcija projekta KORAK—Kompetence za razvoj kariere 2018—2022.

 

Namen projekta:

Namen projekta je izboljšati kompetence odraslih, ki jih potrebujejo zaradi potreb na trgu dela, večje zaposljivosti in mobilnosti ter osebnega razvoja in delovanja v sodobni družbi.

 

Financer projekta: 

Projekt delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada in RS, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

 

Vsebina programa:

 • Branje knjig: umetnostno, neumetnostno besedilo, trivialna literatura/šund, vrste besedil, značilnosti, ustvarjalci, dela.
 • Pregled pomembnih zgodovinskih dogodkov, povezanih z dogajalnim časom literarnega dela. Oblikovanje literarnega prostora in časa.
 • Liki literarnih del, kako so predstavljeni.
 • Dogajanje oz. razvijanje zgodbe potek dogajanja, bistveni dogodki, razplet zgodbe.
 • Doživljanje ob prebranem, domišljija.

 

Trajanje programa: 25 ur                    

         

Začetek: 7. junij 2021

 

Termini usposabljanja: 7.6., 8.6.,9.6.,10.6., 14.6., 15.6., 16.6., 17.6.

 

Urnik: od 9.00-11.15, razen zadnje srečanje od 9.00-12.00

 

Prijave: na povezavi PRIJAVA ali dragica.glazar@cene-stupar.si ali 030 642 425.

 

Lokacija izvajanja: Cene Štupar – CILJ, Šmartinska 134a, Ljubljana, pritličje.     

 

Program je BREZPLAČEN!

 

Več o projektu Korak – Kompetence za razvoj kariere 2018-22 .

 

Informacije: Dragica Glažar, vodja projekta, dragica.glazar@cene-stupar.si, 030 642 425

 

 

 

CILJNO USMERJEN VODJA, KI POZNA SEBE IN SVOJE SODELAVCE (ELES, d.o.o.) – ZAČETEK 4.5.2021

 

Ciljna skupina:

Za zaposlene iz podjetja ELES, d.o.o., trenutno (ob torkih) poteka 40-urni neformalni program Ciljno usmerjen vodja, ki pozna sebe in svoje sodelavce.

 

Program je kombinacija predavanj ter samostojnega dela.

 

Način dela:

Udeleženci dobijo uporabna, konkretna znanja, ki jih bodo lahko uporabili za ciljno vodenje, pri vodenju svojih sodelavcev, pri komunikaciji z njimi,  njihovem motiviranju ter pri lastnem osebnem in profesionalnem razvoju. Vodje pripravijo konkretne primere iz svojega delovnega okolja, iz lastnih izkušenj z vodenjem. Te primere skupaj z izvajalko analizirajo in iz njih izhajajo. Osnova za učenje bodo torej izkušnje vodij, ki bodo bistveno sooblikovali način dela in tudi vsebino.

 

 Vsebina:

 • Vodenje in ciljno vodenje (15 ur):
 • Organizacija in načrtovanje (5 ur)
 • Komunikacija in odnosi (5 ur)
 • Motivacija (5 ur)
 • Samorazvoj (5 ur)

 

Program se bo zaključil predvidoma 22.6.2021.

 

 

 

BREZPLAČNI TEČAJ UČENJA SLOVENŠČINE PO PROGRAMU SLOVENŠČINA KOT DRUGI IN TUJI JEZIK - ZAČETEK 16.3.2021

 

Ciljna skupina:  

Program je namenjen zaposleni ali brezposelnim osebam, katerih slovenščina ni prvi (materni) jezik.

 

Prednost pri vključitvi imajo starejši od 45 let in nižje izobraženi (4-letna srednja šola ali manj), nastanjeni v osrednjeslovenski regiji, ki so že bili vključeni v program učenja slovenskega jezika, še niso opravili izpita iz znanja slovenščine na osnovni ravni za državljanstvo, a si tega želijo.

 

Cilj programa:

Temeljni namen programa Slovenščina kot drugi in tuji jezik je sporazumevanje v slovenščini ter razumevanje jezikovne, kulturne in politične podobe slovenske družbe. Glavni cilj programa je razvijanje sporazumevalnega zmožnosti v slovenščini za sporazumevalne potrebe v poklicnem in tudi zasebnem življenju.

 

Poudarek je na konverzaciji in praktični rabi jezika.

 

Vsebinska področja:

Spodaj navedena področja se tekom izobraževanja med seboj prepletajo, ter so povezana s širšimi področji družbenega življenja. Tematski sklopi zajemajo:

 • Osebna identiteta
 • Stanovanje in bivanje
 • Osebna razmerja
 • Izobraževanje
 • Delo in poklic
 • Prosti čas in razvedrilo
 • Promet in potovanje
 • Zdravje in telesna nega
 • Nakupovanje
 • Hrana in pijača
 • Storitve
 • Družbe, politika, gospodarstvo
 • Okolje in vreme

 

Izvajalec programa:

Javni zavod Cene Štupar—Center za izobraževanje Ljubljana, ki je hkrati nosilec konzorcija projekta KORAK—Kompetence za razvoj kariere 2018—2022.

 

Namen projekta:  

Izboljšati kompetence odraslih, ki jih potrebujejo zaradi potreb na trgu dela, večje zaposljivosti in mobilnosti ter osebnega razvoja in delovanja v sodobni družbi.

 

Financer projekta:

Projekt delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada in RS, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

 

Trajanje programa: 180 pedagoških ur. 

 

Začetek tečaja: torek, 16. marca 2021, ob 18.uri.

 

Predviden zaključek: 30. avgust 2021.

 

Urnik:  Vsak ponedeljek, torek in četrtek od 17.45 do 20.00.

 

Termini: 16.3., 17.3., 18.3., 23.3., 24.3., 25.3., 29.3., 30.3., 31.3., 12.4., 13.4., 15.4., 19.4., 20.4., 22.4., 26.4., 29.4., 3.5., 4.5., 6.5., 10.5., 11.5., 13.5., 17.5., 18.5., 20.5., 24.5., 25.5., 27.5., 31.5., 1.6., 3.6., 7.6., 8.6., 10.6., 14.6., 15.6., 17.6., 21.6., 22.6., 24.6., 19.7., 20.7., 22.7., 26.7., 27.7., 29.7., 2.8., 3.8., 5.8., 9.8., 10.8., 12.8., 16.8., 17.8., 19.8., 23.8., 24.8., 26.8., 30.8.2021.

 

Pridržujemo si pravico do sprememb terminov.

 

Lokacija izvajanja: Cene Štupar – CILJ, Šmartinska 134a, Ljubljana, pritličje.

 

V primeru poslabšanja razmer zaradi Covid-19, se bo program izvajal on-line (Teams, Zoom). Udeleženec prejme točna navodila glede prijave in sodelovanja.

 

Dokončanje: Pogoj za uspešno dokončanje programa je vsaj 80-odstotna prisotnost na tečaju ter opravljen interni preizkus znanja po končanem tečaju.

 

Za pridobitev javno veljavne liste lahko udeleženec opravlja izpit na osnovni, višji ali na ravni odličnosti. Več informacij tukaj

 

Prijave: Prijave so obvezne! Na  POVEZAVI  izpolnite in pošljite PRIJAVNICO, ki se vam odpre. Lahko tudi  pišete: jana.mlacnik@cene-stupar.si ali pokličete: 031 729 908.  Prijave zbiramo do zapolnitve prostih mest.

 

 Program je BREZPLAČEN!

 

Več o projektu Korak – Kompetence za razvoj kariere 2018-22 .

 

Informacije: Jana Mlačnik, jana.mlacnik@cene-stupar.si, 031 729 908

 

VODITI TIM IN USPEŠNO KOMUNICIRATI S SODELAVCI  (Farme Ihan)

 

Program je bil izveden za zaposlene iz skupine Farme Ihan, potekal je v živo, v njihovih prostorih v Kamniku.  Pri načrtovanju programa je sodelovala kadrovska služba podjetja. Program je bil izveden  v terminu 10.3. – 22.4.2021 (s krajšo prekinitvijo zaradi 11-dnevnega “lockdowna” zaradi epidemioloških ukrepov). Vključenih je bilo 15 zaposlenih.

 

Namen programa:

Program je namenjen vodjem izbranega nivoja zaposlenih v podjetju. Nudi uporabna, konkretna znanja, ki jih bodo lahko uporabili pri vodenju svojih sodelavcev, pri komunikaciji z njimi ter pri njihovem motiviranju. Zadnje poglavje je namenjeno organizaciji dela, usklajevanju zasebnega in poklicnega življenja ter samorazvoju.

 

Cilj programa:

Program je praktično naravnan. Vodje pripravijo konkretne primere iz svojega delovnega okolja, iz lastnih izkušenj z vodenjem. Te primere skupaj z izvajalko analizirajo in iz njih izhajajo. Osnova za učenje bodo torej izkušnje vodij, ki bodo bistveno sooblikovali način dela in tudi vsebino.

 

Vsebina programa:

Vsebina se deli na 4 sklope:

 • Vodenje (20 ur)
 • Komunikacija (8 ur)
 • Motivacija (6 ur)
 • Organizacija (6 ur)

 

 

 

MEDGENERACIJSKO SODELOVANJE IN KOMUNIKACIJA NA DELOVNEM MESTU  (JSS MOL)

 

Program je bil izveden za zaposlene iz Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Ljubljana, potekal je preko videokonferenčnega okolja ZOOM.  Pri načrtovanju programa je sodelovala kadrovska služba podjetja. Program je bil izveden  v terminu 2.3. – 13.14.2021, skupaj pa je bilo vključenih 15 zaposlenih.

 

Udeleženci so v tednu pred začetkom izobraževanja preko elektronske pošte dobili povezavo in vse potrebne informacije za nemoteno spremljanje programa.

 

Vsebina programa:

 • Osnove komunikacije
 • Značilnosti komunikacijskega procesa
 • Generacije, značilnosti, posebnosti
 • Medgeneracijsko komuniciranje
 • Medgeneracijsko sodelovanje
 • Motivacija različnih generacij
 • Ciljno usmerjena komunikacija
 • Obvladovanje konfliktov
 • Čustvena inteligenca na delovnem mestu
 • Strategije uspešnega reševanja konfliktov
 • Case study – reševanje primerov iz prakse
 • Preventivna skrb za zdravje na delovnem mestu

 

 

 

TEČAJ ANGLEŠČINE ZA PODJETJE LIVAR D.D.

 

Izvedli smo tečaj angleščine za zaposlene iz podjetja Livar d.d. Predhodno smo jih testirali in ovrednotili njihovo predznanje. Program smo zasnovali tako, da ga je bilo možno glede na trenutno epidemiološke razmere izvesti tako v živo kot na daljavo, pri čemer je bilo na koncu 10 ur izvedenih na daljavo (preko videokonferenčnega okolja ZOOM), 30 ur pa v živo. Program je bil praktično naravnan, osredotočen na strokovno terminologijo, s katero se zaposleni iz podjetja srečujejo pri svojem delu, hkrati pa tudi prilagojen udeležencem glede na njihovo predznanje.

 

Program na ravni je bil izveden v terminu 21.1.-15.4.2021, skupaj pa je bilo vključenih 14 oseb.

 

 

 

KORAK DO SEBE IN SODELAVCEV IN IKT TEHNOLOGIJA (SNG Drama Ljubljana)

 

Program je bil izveden za zaposlene iz SNG Drama Ljubljana, potekal je preko videokonferenčnega okolja ZOOM. Podjetju je bila pred začetkom programa ponujena tudi naša mobilna računalniška učilnica, hkrati pa jim je bila ves čas na voljo računalniška podpora preko orodja TeamViewer.

 

Udeleženci so v tednu pred začetkom izobraževanja preko elektronske pošte dobili povezavo in vse potrebne informacije za nemoteno spremljanje programa.

 

Pri načrtovanju programa je sodelovala kadrovska služba podjetja. Program je bil izveden  v terminu 6.1. – 30.3.2021, skupaj pa je bilo vključenih 30 zaposlenih.

 

Program je bil sestavljen iz dveh delov. V prvem delu je poudarek na t.i. »mehkih veščinah« (komunikacija in skrb za dobre odnose med zaposlenimi), v drugem delu pa izboljšanje IKT veščin (Officova orodja).

 

Cilji programa:

Cilji programa je s pomočjo praktično naravnanih delavnic poskrbeti za dobro klimo v podjetju, zaposlenim pomagati pri ozaveščanju vpliva komunikacije, spregovoriti o čustveni inteligenci, pomagati zaposlenim pri organizaciji časa, hkrati pa zaposlene opolnomočiti na področju IKT kompetenc, da bodo lahko s pomočjo programov Word, Excel ipd. samozavestno reševali vsakodnevne delovne izzive.

 

Trajanje in organizacija programa:

Program je trajal 40 pedagoških ur. Bil je izrazito praktično naravnan. Udeleženci so pri izvedbi posameznih sklopov oz. delavnic aktivno vključeni v učenje preko različnih metod dela: individualno delo, skupinsko delo, delo v parih.

 

Prednost takšnega načina učenja je takojšnja uporaba pridobljenega znanja v praksi, kar vpliva na hiter razvoj veščin.  Udeleženci se učijo tudi skoz neposredno izkušnjo in povratno sporočilo, ki ga od svojih kolegov in trenerja prejmejo takoj po izvedbi različnih vaj. S povabilom udeležencev h komentiranju situacij le ti izboljšujejo svojo samopodobo, saj ugotavljajo, da vidijo možnosti rešitev.

 

Učenje uporabe Officovih orodij poteka na konkretni problematiki (primeri iz stroke), s katero se zaposleni srečujejo pri svojem delu. Kadrovska služba pred začetkom programa izvajalcu sporoči, na čem naj bo fokus programa.

 

Vsebina programa:

 • Komunikacija – bonton elektronske komunikacije, proces in vpliv komunikacije ipd. (7 ur)
 • Skrb za odnose med zaposlenimi – čustvena inteligenca, time management, samorefleksija (8 ur):
 • Uporaba Officovih orodij - Word, Excel, spajanje dokumentov (20 ur):
 • Shranjevanje in arhiviranje dokumentov (2 uri)
 • Praktični primeri iz prakse in vprašanja (3 ure)

 

 

 

SPLETNA ORODJA ZA DELO IN KOMUNIKACIJO NA DALJAVO

 

Razmere so nas prisilile, da več delamo in komuniciramo na daljavo. Da bo vse skupaj lažje, smo pripravili 40-urni brezplačni program Spletna orodja za delo in komunikacijo na daljavo.

 

Program je  izrazito praktično naravnan, namenjen starejšim od 45 let, ki še niso upokojeni. V primeru večjega števila prijav imajo prednost pri vključitvi nižje izobraženi.

 

PROGRAM:

 

Kako poteka tečaj?

Program v  celoti poteka na daljavo, preko orodja ZOOM.

 

Kaj potrebujem za spremljanje tečaja?

Lastno računalniško opremo (priporočamo prenosni računalnik) z internetno povezavo in miren prostor.

 

Zakaj brezplačno?

Program bo potekal v okviru projekta Korak – Kompetence za razvoj kariere 2018-22 , sofinancirata ga Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Obvezna je 80% udeležba na programu, vsak udeleženec pa bo koncu prejme potrdilo s pridobljenimi kompetencami.

 


Tečaja se je udeležilo 15 oseb, bilo pa je veliko povpraševanja, zato smo takoj po novem letu 2021 organizirali še eno skupino, in sicer v terminu 6.1.-5.2.2021.

 

Informacije: Rok Trdan, vodja IKT področja in HR svetovalec, rok.trdan@cene-stupar.si, 031 729 904

 

 

 

TEČAJI ANGLEŠČINE ZA PODJETJE AMZS

 

Izvedli smo 2 tečaja angleščine za zaposlene iz podjetja AMZS. Predhodno smo jih testirali in ovrednotili njihovo predznanje. Na tej podlagi smo pripravili tečaja na dveh različnih ravneh, programa pa stra bila praktično naravnavna, osredotočena sta bila na strokovno terminologijo, s katero se zaposleni iz AMZS-ja srečujejo pri svojem delu.

 

Program na ravni A1/A2 je bil izveden v terminu 29.9.-24.11.2020, program na ravni B1 pa v terminu 29.9.-27.11.2020, skupaj pa je bilo vključenih 25 oseb.

 

 

 

BREZPLAČNI PROGRAM ANGLEŠČINA NA RAVNI B1

                                                         

Ciljna skupina:  

Brezposelni in zaposleni, starejši od 45 let in nižje izobraženi (4-letna srednja šola ali manj).

 

Cilj programa:

Cilji programa so kakovostna priprava na uporabo tujega jezika, razvijanje vseh kompetenc, ki so za to potrebne. Poleg tega je cilj tudi pripraviti udeležence na samostojno učenje, samostojno in učinkovito uporabo informacijske tehnologije pri uporabi jezika in pri učenju ter usvajanju znanja kot tudi razvijanju veščin.

 

Cilji tečaja so usklajeni z lestvico CEFR ter vključujejo, da udeleženci kot osnovni uporabniki tujega jezika na ravni B1 razumejo povedi in pogosto besedišče, ki se nanaša na poslovno angleščino.

 

Namen projekta:

Namen projekta je izboljšati kompetence odraslih, ki jih potrebujejo zaradi potreb na trgu dela, večje zaposljivosti in mobilnosti ter osebnega razvoja in delovanja v sodobni družbi.

 

Financer projekta:

Projekt delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada in RS, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

 

Vsebina programa:

 • Pozdravljanje, predstavljanje z uradnim registrom; predstavljanje sebe, poslavljanje, klepet; srečanje s strankami - uradni in nevtralni register; podajanje kontaktnih informacij; predstavljanje produkta, storitve; slušno razumevanje: predstavljanega produkta, storitve; bralno razumevanje: podatki na poslovnih vizitkah; govor: predstavljanje-uporaba poslovnih vizitk; slovnica: tvorjenje vprašanj.
 • Dogovorjena srečanja; sprejemi strank - besedišče; bralno razumevanje- dogovori; govor: sprejem stranke in vljudnost: pisanje: dialogi - sprejemanje strank; opisi podjetja-produkta, storitve; slušno razumevanje: uradni pogovor - sprejem stranke; govor: igra vlog-sprejem stranke.
 • Krajši poslovni sestanki s strankami; slušno razumevanje; govor-predstavljanje in klepet; vodenje sestanka in sledenje sestanku-besedišče; bralno razumevanje- ustaljeno besedišče in termini; poslovni sestanek -govor: predstavljanje sebe in podjetja: produkta, storitve, postavljanje vprašanj.
 • Telefonski pogovori: besedišče; bralno razumevanje- pogovori s stranko; slušno razumevanje: pogovori s stranko: predstavljanje, vezanje, pritožbe, povpraševanja, reševanje težav pri komunikaciji itd; govor - igre vlog.
 • Pisanje uradnih pisem: struktura in elementi; uradni register; primeri pisem in besedišče: povpraševanje, pritožbe…; bralno razumevanje: primerjava pisem in splošno besedišče; vzorci; slušno razumevanje: primeri pritožb; govor: igra vlog-povpraševanje po produktu, storitvi.

Trajanje programa: 40 ur

                             

Začetek:  8. september 2020

 

Termini usposabljanja: 8.9., 10.9., 15.9., 17.9., 22.9., 24.9., 29.9., 1.10., 8.10., 15.10., 5.11., 12.11., 19.11.

 

Prijave: na povezavi PRIJAVA.

 

Usposabljanje bo prilagojeno trenutnim epidemiološkim ukrepom.

 

Več o projektu Korak – Kompetence za razvoj kariere 2018-22 .

 

Informacije: Dragica Glažar, vodja projekta, dragica.glazar@cene-stupar.si, 030 642 425

 

 

 

ZAČETNA INTEGRACIJA PRISELJENCEV

 

Ciljna skupina:   Brezposelni in zaposleni

Prednost  pri vključitvi imajo repatriirane osebe, in državljani iz EU, starejši od 45 let in nižje izobraženi (4-letna srednja šola ali manj), nastanjeni v osrednjeslovenski regiji, ki še niso bili vključeni v program učenja slovenskega jezika.

 

Cilj programa:

Program učenja slovenskega jezika po javno veljavnem programu Začetna integracija priseljencev (ZIP), ki vsebinsko združuje učenje slovenskega jezika in program seznanjanja s slovensko zgodovino, kulturo in ustavno ureditev RS, se v okviru projekta izvaja v obsegu 120 ur. V proces učenja slovenskega jezika so integrirane tudi vsebine iz življenja in dela, ki krepijo integracijo priseljencev v slovensko družbo.

 

Namen projekta: 

Namen projekta je izboljšati kompetence odraslih, ki jih potrebujejo zaradi potreb na trgu dela, večje zaposljivosti in mobilnosti ter osebnega razvoja in delovanja v sodobni družbi.

 

Financer projekta:

Projekt delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada in RS, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

 

Trajanje programa: 120 ur  (60 ur osnovni modul + 60 ur nadaljevalni modul)                           

 

Začetek: 20. maj 2020

 

Urnik: PON., SRE., PET.: od 17.00 do 19.15

 

Način izvajanja: Izobraževanje bo potekalo on-line (Teams, Zoom). Udeleženec prejme točna navodila glede prijave in sodelovanja. Če se bodo epidemiološke razmere izboljšale, bomo program nadaljevali »v živo«.

 

Prijave: na  POVEZAVI  kliknite ikono človečka in izpolnite PRIJAVNICO, ki se vam odpre. Lahko tudi  pišete: jana.mlacnik@cene-stupar.si ali pokličete: 031 729 908.               

 

Vsebinska področja:

0. Uvod v izobraževanje

I. Osebna identiteta

II. Družina in dom

III. Delo in poklic, trg dela

IV. Zdravje in socialna varnost

V. Izobraževanje

VI. Javno življenje

VII. Ekonomika

VIII. Okolje in prostor

IX. Slovenska družba in ustavna ureditev

 

Informacije: Jana Mlačnik, jana.mlacnik@cene-stupar.si, 031 729 908

 

Več o projektu Korak – Kompetence za razvoj kariere 2018-22 .

 

 

 

KORAK DO SEBE IN SODELAVCEV  (Magneti Ljubljana d.d.)

 

Program je bil izveden za zaposlene iz podjetja Magneti Ljubljana d.d., potekal je njihovih prostorih v Stegnah.  Pri načrtovanju programa je sodelovala kadrovska služba podjetja. Program je bil izveden  v terminu 16.9. – 14.10.2020, skupaj pa je bilo vključenih 15 zaposlenih.

 

Program je sestavljen iz štirih sklopov (komunikacija, vodenje, mentorstvo, zdravje na delovnem mestu). Podrobnejše vsebine:

 

Znotraj sklopa komunikacija:

 • Asertivna komunikacija (kaj je to, kdaj se uporablja, koraki asertivnosti, vaje),
 • Kako komunicirati s problematičnimi sodelavci: ugotavljanje namena delovanja problematičnega poslušalca, raziskovanje interesov in področij zadoščenja posameznikov, motivi posameznika, kako odgovoriti in komunicirati s takimi zaposlenimi),
 • Povratna informacija,
 • Konflikti (funkcionalni / disfunkcionalni, položajski, osebni, čustveni; reševanje – case study).

 

Pri sklopu vodenje:

 • Motiviranje (kako motivirati podrejene, ki delajo za minimalno plačo in razmišljajo samo da mine čas),
 • Spremembe (uvajanje, spremljanje in doseganje ciljev).

 

Znotraj sklopa mentorstvo:

 • Podajanje podpore in postavljanje zahtev (preprečevanje izogibanja delovnih nalog),

 

Znotraj skopa Zdravje na delovnem mestu:

Preventivna skrb za zdravje na področjih:

 • Čustveno (EQ na dm),
 • Socialna (virtualna in realna),
 • Mentalna (fokus, kreativnost, balance),
 • Duhovna (iskanje cilja in namena v delovnih vsebinah)
 • konkretne vaje glede (ergonomija) glede na delovno mesto.

 

 

 

EXCEL V POSLOVNI PRAKSI IN OSNOVE KOMUNIKACIJE  (Semenarna Ljubljana)

 

Program je bil izveden za zaposlene iz Semenarne Ljubljana, potekal je kombinirano, v naših in njihovih prostorih v centru Ljubljane.  Pri načrtovanju programa je sodelovala kadrovska služba podjetja. Program je bil izveden  v terminu 26.5. – 18.6.2020, skupaj pa je bilo vključenih 15 zaposlenih.

 

Program je bil sestavljen iz dveh delov. V prvem delu je poudarek na t.i. »mehkih veščinah« (obvladovanje stresa, komunikacija, timsko delo, uspešno reševanje konfliktov), v drugem delu pa izboljšanje IKT veščin (Excel).

 

Cilji programa:

Cilji programa so s pomočjo praktično naravnanih delavnic izboljšati komunikacijo in klimo v podjetju, zaposlenim pomagati pri obvladovanju stresnih situacij, krepiti pomen timskega dela, hkrati pa zaposlene opolnomočiti na področju IKT kompetenc, da bodo lahko s pomočjo programa Excel samozavestno reševali vsakodnevne delovne izzive.

 

Po koncu programa nam je ga. Sara K. Dobnikar, mag. prav., vodja OE Pravo in kadri povedala naslednje:

 

»S sodelavci zavoda Cene Štupar smo v Semenarni Ljubljana d.o.o. izvedli program usposabljanj za naše zaposlene. Ekipa, s katero smo sodelovali, si zasluži vse pohvale, glede organizacije, komunikacije in podpore. Vsi zaposleni so bili z izvedenim programom izjemno zadovoljni, zato zavod toplo priporočamo tudi vsem drugim podjetjem, ki se zavedajo pomena vlaganja v kadre.

 

Izpostavila bi, da so se v času mojega dela na Semenarni name obrnili številni ponudniki izobraževanj, program pa smo izvedli samo z vami, predvsem zato, ker ste kot edini izkazali nevsiljiv, prijazen in zelo korekten odnos. Za slednje se vam lepo zahvaljujem in upam, da bomo lahko še kdaj sodelovali. Predvsem pa vam želim obilo uspehov še naprej."

 

 

 

IKT TEHNOLOGIJA (Kmetijski inštitut Slovenije)

 

40-urni program IKT tehnologija za pridobivanje digitalnih kompetenc je bil pripravljen za osebe, ki se nikoli niso sistematično lotili učenja Officovih orodij, ki jih vsakodnevno uporabljajo pri svojem delu. Program je namenjen zlasti tistim, ki program Word, Excel, Outlook potrebujejo pri svojem delu in bi želeli utrdili osnove in hkrati nadgraditi svoje obstoječe znanje. Udeleženci se na programu seznanijo z osnovnimi funkcijami Officovih programov (Word, Excel, Outlook) in se na konkretnih primerih učijo uporabe le-teh. 

 

Program je bil izveden za zaposlene iz Kmetijskega inštituta Slovenije, potekal je v njihovih prostorih na Infrastrukturnem centru Jablje v Mengšu.  Pri načrtovanju programa je sodelovala kadrovska služba podjetja oz. predstojnik centra.

 

Program je bil izveden  v terminu 24.2. – 11.3.2020, skupaj pa je bilo vključenih 15 zaposlenih.

 

 

 

BREZPLAČNI PROGRAM USPOSABLJANJE ZA ŽIVLJENJSKO USPEŠNOST - MOST DO IZOBRAZBE

 

Ciljna skupina:  Brezposelni in zaposleni

Prednost  pri vključitvi imajo starejši od 45 let in nižje izobraženi (4-letna srednja šola ali manj).

 

Cilj programa:

Cilj programa je pridobitev komunikacijskih, motivacijskih, jezikovnih in računalniških veščin in spretnosti za lažje vključitev v nadaljnje izobraževanje in pridobitev zaposlitve ter vsebin zdravega življenjskega sloga.

 

Izvajalec programa:

Javni zavod Cene Štupar—Center za izobraževanje Ljubljana, ki je hkrati nosilec konzorcija projekta KORAK—Kompetence za razvoj kariere 2018—2022.

 

Namen projekta je izboljšati kompetence odraslih, ki jih potrebujejo zaradi potreb na trgu dela, večje zaposljivosti in mobilnosti ter osebnega razvoja in delovanja v sodobni družbi.

 

Financer projekta:

Projekt delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada in RS, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

 

Vsebina programa:

 • Pridobili boste komunikacijske spretnosti za lažji prodor na trg dela;
 • Spoznali boste, kje tiči vaša motivacija, učne tehnike in navade učenja ter spoznali načine zdravega življenjskega sloga v zdravem delovnem in življenjskem okolju;
 • Usposobili se boste za uporabo informacijsko komunikacijske tehnologije in spoznali, kako vam lahko sodobne Google storitve (Drive, koledar, stiki…) in pametne naprave olajšajo vsakdanje življenje;
 • Glede na predznanje boste osvojili ali nadgradili znanje tujega jezika za lastno predstavitev in komunikacijo v delovnem okolju;
 • Usposobili se boste za iskanje, izbiro in rabo informacij.

 

Trajanje programa: 120 ur

                             

Začetek: 3. marec 2020

 

Termini usposabljanja: 3.3., 4.3., 10.3., 11.3., 25.5., 26.5., 27.5., 29.5., 1.6., 5.6., 12.6., 17.6., 18.6., 19.6., 22.6., 23.6., 24.6., 26.6., 29.6., 30.6.

 

Urnik: od 12.00 do 17.00 (vmesni polurni odmor)

 

Prijave: na povezavi PRIJAVA ali dragica.glazar@cene-stupar.si ali 030 642 425.

 

Lokacija izvajanja: Cene Štupar – CILJ, Šmartinska 134a, Ljubljana, pritličje.     

 

Program je BREZPLAČEN!

 

Več o projektu Korak – Kompetence za razvoj kariere 2018-22 .

 

Informacije: Dragica Glažar, vodja projekta, dragica.glazar@cene-stupar.si, 030 642 425

 

 

 

PAMETNI TELEFON – KAJ PA PAMETNI UPORABNIK?

 

BREZPLAČEN tečaj »Pametni telefon - kaj pa pametni uporabnik«, za vse starejše od 45 let, ki še niste upokojeni.
Nižje izobraženi (5. stopnja izobrazbe ali manj) imate prednost pri vključitvi.

 

KJE BO POTEKAL TEČAJ?

Tečaj bo potekal na naši novi lokaciji, na Šmartinski 134a.

 

KDAJ  SE BO TEČAJ PRIČEL?

40-urni tečaj se bo pričel 6.1.2020 ob 17.00. 

 

KDAJ BO TEČAJ POTEKAL?

Tečaj bo potekal v popoldanskem času, 2x tedensko, ob ponedeljkih in sredah.

Posamezna srečanja bodo trajala od 17.00 do 20.00.

 

VSEBINA PROGRAMA

 • Kako nam lahko Googlove storitve olajšajo vsakdan?
 • Napredno brskanje s pomočjo Google Chrome.
 • Google koledar za lažje načrtovanje delovnega in prostega časa.
 • Google zemljevidi za lažje načrtovanje poti.
 • Hramba podatkov v Google Drive, deljenje fotografij s pomočjo Google Foto
 • Nastavitve pametnega telefona.
 • Povezovanje z internetom (Wi-Fi, mobilni podatki).
 • Delo z aplikacijami, fotografije in snemanje videov.
 • Sinhronizacija med pametno napravo in računalnikom.
 • Uporaba Googlovih storitev na pametnih napravah.

 

KAKO SE PRIJAVIM?

Prijave  so obvezne in  odprte do zapolnitve prostih mest, prijavite se lahko TUKAJ.

 

Informacije: Rok Trdan, rok.trdan@cene-stupar.si, 031 729 904

 

Več o projektu Korak – Kompetence za razvoj kariere 2018-22 .

 

 

 

excel osnovni

 

Excel je verjetno najbolj priljubljen program v poslovnem okolju. Poznavanje osnovnih funkcij v Excelu nam na koncu dneva lahko prihrani tudi ogromno časa. Uporaben je tudi v zasebnem življenju za vodenje stroškov gospodinjstva ipd.

 

40-urni program Excel osnovni je bil izveden za brezposelne osebe, starejše od 45 let in prijavljene na Zavod RS za zaposlovanje. V program se je vključilo 13 oseb, izveden pa je bil v terminu 6.6. – 28.6.2019 v prostorih našega zavoda na Šmartinski 134a v Ljubljani.

 

 

 

tečaji angleščine

 

60-urni javno veljavni tečaji angleščine so bili organizirani na različnih ravneh. V tečaje so se vključevale osebe, starejše od 45 let, prednost pri vključitvi so imeli nižje izobraženi. Pred vključitvijo smo vsakega udeleženca testirali in tako ugotavljali njegovo stopnjo predznanja. Na podlagi rezultatov uvrstitvenih testov so bili udeleženci povabljeni k vključitvi v skupino, ki je ustrezala njihovemu predznanju.

 

Izvedbe:

Angleščina na ravni A1 (preživetvena raven): 14.5. – 24.6.2019

Angleščina na ravni A1 (preživetvena raven): 1.10. – 21.11.2019

Angleščina na ravni A2 (osvežitveni tečaj – vmesna raven): 17.5. – 20.6.2019

Angleščina na ravni B1 (sporazumevalni prag): 15.5. – 24.6.2019

Angleščina na ravni B2 (višja raven): 1.10 – 26.11.2019

 

Skupaj je bilo vključenih 71 oseb, programi so bili izvedeni na sedežu našega zavoda.

 

 

 

USPEŠNA KOMUNIKACIJA S STRANKAMI IN KOMUNIKACIJA NA DELOVNEM MESTU (Telemach d.o.o.)

 

Podjetje Telemach d.o.o. je stopilo v kontakt z nami, saj so zelo naklonjeni razvoju zaposlenih z namenom ugotavljanja in povečanja njihovega zadovoljstva pri delu. Do njihovih zaposlenih smo pristopili preko kadrovske službe, ki je skrbela za komunikacijo in koordinacijo med nami in njihovimi zaposlenimi. Začeli smo z vprašalnikom kariernih sider in to uporabili kot iztočnico za pogovor. Prav tako smo ugotavljali, kaj je tisto kar jih pri delu motivira (denar, odnosi, vsebina dela ipd.). Z zaposlenim smo se pogovorili ali delovno mesto naslavlja to, kar so rezultati pokazali, torej ali so njihove vrednote v službi naslovljene. V skladu z dogovorom s kadrovsko službo smo nato za zaposlene organizirali 2 delavnici mehkih veščin, ki sta bili izvedeni v prostorih podjetja Telemach d.o.o.

 

Program Uspešna komunikacija s strankami je bil izveden v terminu 28.5. – 21.6.2019, udeležilo se ga je 15 zaposlenih.

Program Komunikacija na delovnem mestu je bil izveden v terminu 21.5. – 14.6.2019, udeležilo pa se ga je 12 zaposlenih.

 

komunikacija na delovnem mestu (slorest d.o.o.)

 

Slorest d.o.o. je največje podjetje v slovenski lasti na področju gostinstva. Za njih smo pripravili 40-urni program, na katerem so se zaposleni učili učinkovitega načina komuniciranja preko različnih vaj in delavnic. 

 

Program je bil izveden v terminu 28.5. – 20.6.2019, udeležilo pa se ga je 13 zaposlenih.

 

 

 

korak do zdravja in zavzetosti na delovnem mestu (lek d.d.)

 

40-urni program, ki je vključeval vsebine iz področja komunikacije, zdravja na delovnem mestu, ikt vsebin in spoznavanje SDI orodja, je želel udeležencem programa približati miselnost sprejemanja sprememb in razmišljanje, da so le te lahko tudi dobre za vse vpletene za večjo motiviranost in zavzetost na delovnem mestu.

 

Program je bil pripravljen za zaposlene v podjetju Lek d.d., pri načrtovanju programa pa je sodelovala kadrovska služba podjetja.

 

Izvedli smo 2 skupini v terminu 7.5. – 20.6.2019, skupaj pa je bilo vključenih 18 zaposlenih.

 

 

 

excel in ostala officova orodja (turizem ljubljana)

 

Iz podjetja Turizem Ljubljana so se obrnili na nas, saj so želeli, da njihovi zaposleni okrepijo svoje veščine uporabe Officovih orodij s poudarkom na Excelu. 40-urni program je nastajal sproti in bil v celoti prilagojen potrebam podjetja oz. zaposlenim – udeležencem tečaja.

 

Izveden je bil v terminu 18.3. – 17.4.2019 v prostorih Zavoda Turizem na Krekovem trgu 10 v Ljubljani, udeležilo pa se ga je 13 njihovih zaposlenih.

 

 

 

osnove španščine za zaposlene v turizmu (turizem ljubljana)

 

Za zaposlene podjetja Turizem Ljubljani, ki delajo s strankami, smo pripravili 40-urni program, ki je baziral na strokovni terminologiji, ki jo zaposleni potrebujejo pri svojem delu.

 

Pomočnik direktorice, mag. Mitja Predovnik, je o sodelovanju z nami povedal naslednje:

»V Turizmu Ljubljana smo v sredini lanskega leta z veliko skrbnostjo pričeli pripravljati različne oblike dodatnega izobraževanja za naše sodelavce. Pri pomoči za izvedbo storitve smo se obrnili na javni zavod Cene Štupar in s skupnimi močmi smo izoblikovali program in vsebino izobraževanj, ki smo jih izvajali celo lansko in letošnje šolsko leto. Tako smo osvežili znanja iz programov Word, Excel in Power Point, spoznali Prezi in se poglobili v osnove španščine in francoščine. Pozitivne učinke smo zaznali že v času izvajanja tečajev, saj so sodelavci kmalu lažje obvladovali delovne procese. Poleg tega je znotraj skupin deloval tudi močan »skupinski duh«, ki je še okrepil medsebojno razumevanje, medgeneracijsko pomoč in sodelovanje.

Ekipa Turizma Ljubljana se profesorjem in kolegom Cene Štupar zahvaljuje za uspešno sodelovanje.«

 

Program je bil izveden v terminu 19.3. – 18.4.2019 v prostorih Zavoda Turizem na Krekovem trgu 10 v Ljubljani, udeležilo pa se ga je 13 njihovih zaposlenih.

 

 

 

program za uporabo načel haccp sistema (zpkz ljubljana)

 

40-urni program je bil organiziran za 14 obsojencev ZPKZ Ljubljana, izveden je bil v njihovih prostorih. Poleg splošnih kompetenc so se udeleženci učili osnov delovnih procesov in varnostnih ukrepov pri delu z živili, prepoznavali so dejavnike tveganja in določali kritične kontrolne točke in kritične mejne vrednosti HACCP sistema.

 

Program je bil izveden v terminu 10.4. – 22.5.2019.

 

 

 

word osnovni 

 

Pisanje poročil na delovnih mestih, seminarskih nalog na fakultetah, opravičil otrokom v šolah… Program Word je postal nepogrešljiv del našega vsakdana.

 

40-urni Word osnovni je bil razpisan v marcu in aprilu 2019. Nekateri udeleženci so bili napoteni s strani Zavoda RS za zaposlovanje, drugi so se prijavili na tečaj preko svojega podjetja ali naše spletne strani.

 

Ker je bilo povpraševanje veliko, smo organizirali 2 izvedbi v terminu 28.3. – 18.4.2019 na lokaciji Kališnikov trg 12 v Ljubljani. Programa se je udeležilo 26 oseb, vsi so bili starejši od 45 let.

 

Program je vseboval oblikovanje besedil, izdelavo zahtevnejših dokumentov, skupinsko delo na dokumentih, izdelavo serijskih pisem in izdelavo obrazcev.

 

 

 

pametni telefon - kaj pa pametni uporabnik

 

Pametne naprave so postale del našega vsakdana. Nadomestile so budilke, kalkulatorje, fotoaparate, zemljevide, gps naprave … Poznavanje in uporaba pametnih naprav nam lahko olajša marsikatero delovno in prostočasno obveznost.

 

40-urni program je namenjen osebam, starejšim od 45 let, ki bi želeli izpopolniti svoje osnovno računalniško predznanje in tako pridobiti dodatne digitalne kompetence.

 

Vsebine 40-urnega programa so vključevale Googlove storitve (Chrome, Gmail, Koledar, Drive, Zemljevidi …) ter delo z aplikacijami na pametnem telefonu.

 

V letu 2019 smo organizirali 3 izvedbe, in sicer v terminih 19.2. - 29.3.2019, 1.4. – 9.5.2019 in 13.5. – 12.6.2019. Prvi dve izvedbi sta bili na Linhartovi 13, zadnja pa na Šmartinski 134a v Ljubljani. V programe priprav je bilo skupaj vključenih 39 oseb.

 

 

 

program priprav na izpit iz znanja slovenščine na osnovni ravni

 

Izpiti iz znanja slovenščine na osnovni ravni so namenjeni vsem, ki potrebujejo javno veljavno listino o znanju slovenščine za uradne namene (na primer za delo, za pridobitev slovenskega državljanstva). Izvajamo jih v sodelovanju s Centrom za slovenščino kot drugi in tuji jezik.

 

Pred opravljanjem izpita imajo prijavljeni možnost vključitve na 30-urni program priprav, na katerih se seznanijo s potekom izpita, tipologijo nalog, na pripravah pa tudi rešujejo vzorčne izpitne pole in simulirajo ustni del izpita.

 

V letu 2019 smo izvedli 3 skupine priprav, in sicer v terminih 7.2. - 14.2.2019, 13.5. – 22.5.2019 in 14.6. – 22.6.2019. Prva skupina je bila izvedena na Linhartovi 13, ostali dve pa na Šmartinski 134a v Ljubljani. V programe priprav je bilo skupaj vključenih 42 oseb.

 

 

 

program priprav na strokovni izpit iz upravnega postopka

 

Izpit iz upravnega postopka so dolžne opraviti uradne osebe, zaposlene v državnih organih, organih lokalnih skupnosti in nosilcih javnih pooblastil, kadar v upravnih zadevah odločajo o pravicah, obveznostih ali pravnih koristih posameznikov, pravnih oseb in drugih strank, ter v primerih, ko izvajalci javnih služb odločajo o pravicah ali obveznostih uporabnikov njihovih storitev. 

 

V sklopu projekta smo organizirali 30-urni program priprav za brezposelne osebe, prijavljene na Zavodu RS za zaposlovanje. Na pripravah so se brezposelni seznanili z vsebinami Zakona o upravnem postopku in se na delavnicah učili pisanja sklepov in odločb.

 

Program je bil izveden med 11.2. in 19.2.2019 na sedežu zavoda na Linhartovi 13 v Ljubljani, udeležilo pa se ga je 24 brezposelni oseb.

 

 

 

angleška terminologija v policiji

 

Za zaposlene na Policijski akademiji smo pripravili 40-urni program angleškega jezika, v katerem je bil poudarek na strokovni terminologiji, ki jo zaposleni potrebujejo pri svojem delu.

 

Udeleženci so usvojili razumevanje terminologije v ustni in pisni komunikaciji na osnovnem nivoju za potrebe dela in izboljšali sporazumevalne zmožnosti v govornem sporazumevanju v angleščini za delo v policiji.

 

Program je bil izveden med 24.1. in 4.4.2019 na sedežu Policijske akademije na Rocenski ulici 56 v Ljubljani. Udeležilo se ga je 14 policistk in policistov.

 

Ker je podjetje izrazilo interes po nadaljevanju, je bil v terminu 19.9.- 28.11.2019 izvedena še nadaljevalni 40-urni program Angleška terminologija 2.

 

Programa se je prav tako udeležilo 14 policistk in policistov.

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih