Dostopnost
  • Navigacija preko tipkovnice
  • Izključi animacije
Kontrast
  • Visok kontrast
  • Sivine
Besedilo
  • Povečaj pisavo
  • Pomanjšaj pisavo
  • Označi naslove
  • Označi povezave
  • Podčrtaj povezave
Zemljevid strani
Izjava o dostopnosti
Podrobno
sPOINT

sPOINT

sPOINT - Socialno POdjetniška INformacijska Točka.

 

V okviru razpisa Krepitev podpornega okolja za socialna podjetja se je začel izvajati projekt sPOINT - Socialno POdjetniška INformacijska Točka. sPOINT inkubator, ki ga izvaja Cene Štupar – CILJ je namenjen prvenstveno socialnim podjetnikom, ki želijo dvigniti svoj posel na višjo stopničko. Izvaja se v letu 2022 in sicer do 22. septembra 2022 ter v letu 2023.

 

Pogoji za vključitev

 

Program je namenjen prednostno obstoječim ter potencialno novim socialnim podjetjem, ki so registrirana ali v procesu registracije, skladno z Zakonom o socialnem podjetništvu – ZsocP (Uradni list RS, št. 20/11, 90/14 – ZDU-1I in 13/18).

 

Mesta so omejena, zato pohitite z obvezno prijavo: obvezna prijava

V sPOINT inkubatorju so mesta omejena, zato vas vabimo k hitri oddaji prijave. Program vam omogoča brezplačen obisk zadnje delavnice in svetovanje podjetniških mentorjev. Po prijavi vas bomo poklicali in se z vami pogovorili o vaših podjetniških izzivih in izbrali ustrezne mentorje za svetovanje.

 

Ne zamudite zadnje delavnice v četrtek, 13. aprila 2023, med 9.30 in 13.00 uro na Cene Štupar – CILJ, Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana.

 

Uspešno vodenje sodelavcev v socialnem podjetju

Zadnja delavnica bo namenjena vodenju sodelavcev. Naša uspešnost je odvisna od sposobnosti dobrega (so)delovanja z drugimi. Kako komunicirati s sodelavci, da bi dosegli zastavljene cilje? Na delavnici boste spoznali osnovne štiri skupine vedenjskih tipov, njihove prednosti, potencial in slabosti ter (ne)sodelovanje z drugimi vedenjskimi tipi. Delavnica bo praktično naravnana, obogateni s primeri iz prakse.

 

Posebna ugodnost: izdelava vašega Persolog osebnostnega profila ter individualna interpretacija rezultatov oz. svetovanje.

 

Kaj je persolog?

Persolog osebnostni model – DISK je ena izmed najbolj razširjenih, znanstveno dokazanih analiz, ki meri naša vedenjska nagnjenja in preference. Njegova velika prednost je v tem, da je vsakemu hitro razumljiv, orodja pa so praktična, uporabna in hitro prinašajo rezultate.

 

Zaradi izdelave profilov morate oddati prijavo na delavnico najkasneje do 20. marca 2023.

 

 

Andreja Glavač, Persolog trenerka

 

Število mest je omejenih na 15.
Delavnica je prednostno namenjena obstoječim ter potencialno novim socialnim podjetjem, ki so registrirana ali v procesu registracije, skladno z Zakonom o socialnem podjetništvu – ZsocP (Uradni list RS, št. 20/11, 90/14 – ZDU-1I in 13/18).

 

OBVEZNA PRIJAVA do 20. marca 2023

https://forms.office.com/r/yJiNGj6GZ6

Program:

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru ‘Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v programskem obdobju 2014 – 2020’, prednostne osi 3 ‘Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast’, prednostne naložbe 3.1 ‘Spodbujanje podjetništva, zlasti z enostavnejšim izkoriščanjem novih idej v gospodarstvu in pospeševanjem ustanavljanja novih podjetij, tudi prek podjetniških inkubatorjev’, specifičnega cilja 3.1.1 ‘Spodbujanje nastajanja in delovanja podjetij, predvsem start-up podjetij’.

 

Namen in cilj projekta:

Namen projekta je vzpostaviti učinkovito podporno okolje za socialna podjetja. Z oblikovanjem storitev za usposabljanje v Kohezijski regiji Zahodna Slovenija bo projekt prispeval h krepitvi veščin in kompetenc potencialnih socialnih podjetnikov in že obstoječih socialnih podjetnikov, povečal možnosti za ustanavljanje novih socialnih podjetij, spodbujal rast obstoječih socialnih podjetij in prispeval k ustvarjanju novih delovnih mest. V okviru projekta bo omogočeno povezovanje socialnih podjetij z lokalnim okoljem, raziskovalnimi in izobraževalnimi organizacijami ter gospodarstvom, s ciljem ustvarjanja pogojev za boljši dostop na trg in povečanje konkurenčnosti socialnih podjetij na trgu. Z aktivnostmi informiranja, obveščanja javnosti o pomenu socialnega podjetništva ter promocijo socialnega podjetništva se bo povečevala ozaveščenost širše javnosti o pomenu socialnega podjetništva.

 

Cilji projekta so vzpostavitev podpornega okolja v Z kohezijski regiji, izvajanje delavnic in usposabljanj za potencialna in obstoječa socialna podjetja, izvajanje aktivnosti informiranja, promoviranja in svetovanja za potencialna in obstoječa socialna podjetja, ter vzpostavitev mreže za povezovanje organizacij s področja socialnega podjetništva ter povezovanje z lokalnimi in regionalnimi okolji ter med različnimi sektorji.

 

Več o projektu na strani partnerja RRAA LUR: https://rralur.si/projekti/spoint-socialno-podjetniska-informacijska-tocka/

Sanda Jerman, vodja projekta

030 640 262

sanda.jerman@cene-stupar.si

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih