Dostopnost
  • Navigacija preko tipkovnice
  • Izključi animacije
Kontrast
  • Visok kontrast
  • Sivine
Besedilo
  • Povečaj pisavo
  • Pomanjšaj pisavo
  • Označi naslove
  • Označi povezave
  • Podčrtaj povezave
Zemljevid strani
Izjava o dostopnosti
Podrobno
sPOINT

sPOINT

sPOINT - Socialno POdjetniška INformacijska Točka.

 

V okviru razpisa Krepitev podpornega okolja za socialna podjetja se je začel izvajati projekt sPOINT - Socialno POdjetniška INformacijska Točka. sPOINT inkubator, ki ga izvaja Cene Štupar – CILJ je namenjen prvenstveno socialnim podjetnikom, ki želijo dvigniti svoj posel na višjo stopničko. Izvaja se v letu 2022 in sicer do 22. septembra 2022 ter v letu 2023.

 

POGOJI ZA VKLJUČITEV

 

Program je namenjen prednostno obstoječim ter potencialno novim socialnim podjetjem, ki so registrirana ali v procesu registracije, skladno z Zakonom o socialnem podjetništvu – ZsocP (Uradni list RS, št. 20/11, 90/14 – ZDU-1I in 13/18).

 

Mesta so omejena, zato pohitite z obvezno prijavo: OBVEZNA PRIJAVA

V sPOINT inkubatorju so mesta omejena, zato vas vabimo k hitri oddaji prijave. Program vam omogoča brezplačen obisk 3 delavnic in svetovanje s strani podjetniških mentorjev. Po prijavi vas bomo na kratko kontaktirali in se z vami pogovorili o vaših podjetniških izzivih in izbrali ustrezne mentorje za svetovanje. Lahko se udeležite vseh ali pa le posamične delavnice.

 

PROGRAM

TERMIN

TRAJANJE

TEMA

torek, 30. avgust 2022

9.30 - 13.00

Delavnica: Socialne inovacije, mag. Anita Hrast

torek, 6. september 2022

9.30 - 13.00

Delavnica: Kako lahko za učinkovit marketing poskrbimo sami? Aleksandra Janežič

torek, 13. september 2022

9.30 - 13.00

Delavnica: Delavnica: Poslovni model Canvas – učinkovito načrtovanje novih produktov in storitev, Andreja Glavač

do 22. september 2022

po dogovoru

Posamično svetovanje/mentoriranje podjetnikov

Možna udeležba tudi na posamičnih dogodkih.

 

 

Program:

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru ‘Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v programskem obdobju 2014 – 2020’, prednostne osi 3 ‘Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast’, prednostne naložbe 3.1 ‘Spodbujanje podjetništva, zlasti z enostavnejšim izkoriščanjem novih idej v gospodarstvu in pospeševanjem ustanavljanja novih podjetij, tudi prek podjetniških inkubatorjev’, specifičnega cilja 3.1.1 ‘Spodbujanje nastajanja in delovanja podjetij, predvsem start-up podjetij’.

 

Namen in cilj projekta:

Namen projekta je vzpostaviti učinkovito podporno okolje za socialna podjetja. Z oblikovanjem storitev za usposabljanje v Kohezijski regiji Zahodna Slovenija bo projekt prispeval h krepitvi veščin in kompetenc potencialnih socialnih podjetnikov in že obstoječih socialnih podjetnikov, povečal možnosti za ustanavljanje novih socialnih podjetij, spodbujal rast obstoječih socialnih podjetij in prispeval k ustvarjanju novih delovnih mest. V okviru projekta bo omogočeno povezovanje socialnih podjetij z lokalnim okoljem, raziskovalnimi in izobraževalnimi organizacijami ter gospodarstvom, s ciljem ustvarjanja pogojev za boljši dostop na trg in povečanje konkurenčnosti socialnih podjetij na trgu. Z aktivnostmi informiranja, obveščanja javnosti o pomenu socialnega podjetništva ter promocijo socialnega podjetništva se bo povečevala ozaveščenost širše javnosti o pomenu socialnega podjetništva.

 

Cilji projekta so vzpostavitev podpornega okolja v Z kohezijski regiji, izvajanje delavnic in usposabljanj za potencialna in obstoječa socialna podjetja, izvajanje aktivnosti informiranja, promoviranja in svetovanja za potencialna in obstoječa socialna podjetja, ter vzpostavitev mreže za povezovanje organizacij s področja socialnega podjetništva ter povezovanje z lokalnimi in regionalnimi okolji ter med različnimi sektorji.

 

Več o projektu na strani partnerja RRAA LUR: https://rralur.si/projekti/spoint-socialno-podjetniska-informacijska-tocka/

Sanda Jerman, vodja projekta

030 640 262

sanda.jerman@cene-stupar.si

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih