Spoštovani.

Vabimo vas, da se nam pridružite na zaključni konferenci – Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc 2016-2019, ki bo 15. februarja 2019, od 9.00 do 15.00, v Kongresnem centru Brdo, kjer vam bomo predstavili rezultate projektov ter zgodbe, ki so jih pisala podjetja in udeleženci programov.

Vabimo vas k vpisu v jezikovne tečaje v okviru Mestnega programa izobraževanja odraslih.

 

Vpis bo potekal od srede, 13. 2. 2019, od 9.00 do 11.00 oz. do zapolnitve prostih mest na Linhartovi 13, 3. nadstropje, soba 308.

 

Objavljamo Razpis za vpis v program osnovne šole za odrasle za šolsko leto 2018/2019 v spomladanski semester.

Prijava in vpis potekata od 21. 1. 2019 - 5. 2. 2019.

 

Vabljeni k vpisu!

Prenova dela objekta za potrebe Javnega zavoda Cene Štupar – Center za izobraževanje Ljubljana na lokaciji Šmartinska cesta 134a, Ljubljana in dobava ter montaža opreme

Listina raznolikosti Slovenija temelji na prostovoljno sprejetih načelih z namenom promocije vrednot raznolikosti, enakosti in vključenosti. Spodbuja sprejemanje, spoštovanje in vključevanje raznolikosti v slovenskih organizacijah kot potenciala inovativnosti za trajne rešitve organizacij. Vključuje 6 načel, ki spodbujajo k razvoju organizacijske kulture, ki temelji na enakih možnostih, vzajemnem spoštovanju, sprejemanju in vključevanju raznolikih zaposlenih, ustvarjanju raznolikega in vključujočega okolja, upoštevanju in širjenju načel raznolikosti na vseh ravneh organizacije, prepoznavanju raznolikih strank, oblikovanju politik raznolikosti in širjenju svoje zavezanosti načelom ter politike raznolikosti vsem deležnikom.

 

5. Decembra 2018 je bila organizirana 1. konferenca Listine raznolikosti Slovenija. Slovenska podjetja s podpisom Listine raznolikosti potrjujemo, da vrednote vključenosti in enakosti spodbujajo rast podjetij.

Tudi mi smo postali ponosni podpisniki Listine raznolikosti Slovenija.

 

“Vrednote vključenosti in enakosti spodbujajo rast podjetij”

 

Raznolikost ni vprašanje dobrodelnosti, temveč vprašanje dobro razumljenih interesov

RAZPIS JE PODALJŠAN DO 2022

 

Spoštovani!

Na spletnih straneh javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada Republike Slovenije je od 23. 6. 2017 objavljen Javni razpis za sofinanciranje šolnin za dvig izobrazbene ravni I. (235. javni razpis).

 

POZOR: Do sofinanciranja so upravičeni tudi vsi, ki si po končani srednji poklicni šoli pridobite nov poklic na ISTI ravni! (Primer: po končanem programi Trgovec pridobite program Administrator)

Katalog izobraževanja - z znanjem do cilja!

“MED NAMI IN Z NAMI”

OSREDNJA PRIREDITEV – 20.6. 2018

PRIHOD IN PRIČETEK PRIPRAV ob 10. uri

PRIPRAVE (12:00 -13:00)

Priprave bodo aktivno vključile vse soustvarjalce prireditve v primerno opremljenost in reprezentativnost stojnic ter ostalih prostorov.

 

 

Med 11. majem in 30. junijem se lahko udeležite preko 250 brezplačnih delavnic, ki jih pripravljamo skupaj s partnerji v projektu Teden vseživljenjskega učenja! 

Dne 12.4.2018 smo na Cene Štupar – CILJ, v  sodelovanju z GZS, gostili profesorja Todor Todorova iz Univerze za narodno in svetovno gospodarstvo iz Bolgarije, ki se s sodelavci in belgijski partnerji udeležuje študijskega obiska v Sloveniji v okviru projekta Partnership Poliy as a Trigger fo Lifelong Learning, Innovation and Change.

V branje vam predlagamo odličen članek Andreje Žibert na temo učenja za vse generacije.

31. 1. 2018 so nas na zgledovalnem obisku obiskali predstavniki Andragoškega zavoda Maribor - Ljudska univerza. 

Leto dni po odprtju Večgeneracijskega centra Ljubana N'šPlac nas je ponovno obiskala ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anja Kopač Mrak ter si ogledala, kako je v tem letu N'šPlac zaživel in postal del vsakdana občanov Ljubljane.

Tehnološki park Ljubljana skupaj z Javnim zavodom Cene Štupar – Center za izobraževanje Ljubljana vabi na open DOORS konferenco o delitveni ekonomiji, ki bo v sredo, 14. februarja 2018, v Kinu Šiška.

V četrtek, 25. januarja 2018, smo na Javnem zavodu Cene Štupar – Center za izobraževanje gostili japonsko delegacijo. Na željo državnega ministra za zdravje, delo in socialno varstvo Japonske ter njegovih sodelavcev je Cene Štupar – CILJ predstavil primer dobre prakse s področja vseživljenjskega učenja in različne načine izobraževanja.

"Demografske spremembe (večja mobilnost, staranje prebivalstva, migracije …), nihanje razmer na trgu ter dejavniki globalizacije prispevajo k vse večji raznolikosti delovne sile znotraj organizacij in na trgu dela. Obstaja velika verjetnost, da se na delovnem mestu zaposleni srečujejo z različnimi potrebami, vrednotami, motivacijo, različnim prispevkom ter načinom vzpostavljanja odnosov. Raznolikost je več kot posameznikov spol, starost ali rasa. V njej se zrcali izkušnja celotnega človeštva. Predstavlja vse ljudi, ki prihajajo iz različnih okolij in imajo različne poglede na svet.

Raznolikost, vključenost in enakost od nekdaj predstavljajo vir napredka in razvoja pravičnejše družbe. Odpirajo način razmišljanja, ki resnično prispeva k trajnim rešitvam organizacij.

Da bi podjetja lahko dostopala do tega vira, je raznolikost potrebno prepoznati, sprejeti, spoštovati in resnično vključiti."

 

VEČ: http://www.raznolikost.eu/

 

 

Naše Središče za samostojno učenje ali na kratko SSU vam je na voljo vse delovne dni v tednu!

 

Namenjeno je odraslim, ki se ne želijo učiti na tradicionalni način ali pa jim klasični način učenja ni dostopen zaradi različnih razlogov. Učenje je BREZPLAČNO in poteka samostojno ter individualno. V središču lahko pridobivate povsem nove informacije ali že obstoječe znanje utrjujete ter nadgrajujete.

Več informacij dobite TUKAJ.

 

Pridite v SSU, ne bo vam žal!

 

Program usposabljanja za SOCIALNEGA OSKRBOVALCA je namenjen vsem, ki bi se radi usposobili za izvajanje pomoči na domu, za delo v socialnovarstvenih zavodih in ustanovah, ki izvajajo socialno oskrbo na domu, ter tistim, ki bi radi pridobili certifikat NPK socialni oskrbovalec/socialna oskrbovalka na domu.

Usposabljanje je namenjeno tudi vsem, ki jih delo na področju socialne oskrbe starejših, invalidnih in drugih oseb s posebnimi potrebami veseli in se želijo zaposliti na tem področju.

 

Socialni oskrbovalecpoklic za danes in jutri!

 

Priprave za pridobitev certifikata NPK pomočnik/pomočnica kuharja so namenjene vsem, ki bi se želeli usposobiti za izvajanje pomoči v kuhinjah in tistim, ki bi radi pridobili certifikat NPK pomočnik/pomočnica kuharja/kuharice, s katerim se lahko tudi zaposlite.

Pomočnik kuharja-to si želim postati tudi jaz.

 

Andragoški center Slovenije je podelil Javnemu zavodu Cene Štupar-Centru za izobraževanje odraslih pravico do uporabe zelenega znaka kakovosti.

Znak dokazuje, da naša izobraževalna organizacija sistematično skrbi za kakovost svojih storitev v izobraževanju odraslih. 

 

Uporaba znaka za kakovostno izobraževanje

Znak smo pričeli uporabljati že leta 2012, vseskozi pa vlagamo veliko truda, časa in energije k zviševanju standarda kakovosti naših storitev na vseh področjih.

1. 4. 2017 smo skladno z  novim pravilnikom o podeljevanju in podaljšanju pravice do uprabe zelenega znaka kakovosti podaljšali pravico do uporabe zelenega znaka kakovosti do 31. 3. 2020.

Hvala, da nam zaupate!

 

Vaš Cene Štupar-Center za izobraževanje odraslih Ljubljana

Vabimo vas, da si ogledate katalog izdelkov in storitev z družbenim učinkom, ki so plod večletnega ustvarjanja projekta Ferfl in DPlac. Vsi, ki se v katalogu predstavljajo, so tesno povezani z našima projektoma in zato smo presrečni, da jim lahko pomagamo na njihovi nadaljni poslovni poti.

Bodite del uspešne zgodbe tudi vi in podprite ideje z družbenim učinkom.

 IMATE PODJETNIŠKO IDEJO, VENDAR NE VESTE KAKO BI ZAČELI?

VAM MANJKAJO ZNANJE, IZKUŠNJE IN POZNANSTVA? 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih